Bedrijf
Achmea
Type
Vacature
Locatie
Landelijk
Branche / Vakgebied
Controlling
Taal
Nederlands
Website
www.werkenbijachmea.nl

Omschrijving

Innoveren met maatschappelijke impact bij de grootste financiële dienstverlener van Nederland. Achmea barst van de financiële gegevens waar jij mee mag werken. Verbanden leggen tussen cijfers op hoog niveau en met ongekende impact. Dát is waar voor financiële talenten bij Achmea de uitdaging ligt. Met het Financieel Management Traineeship leer je in korte tijd het hele financiële proces van Achmea  kennen. Met een sterke focus op business en financial control richt jij je pijlen op de rolling forecast, begrotingen, jaarafsluitingen en adviseer je over zeer interessante financiële vraagstukken, zoals het  bepalen van onze premies en het opstellen van een allocatiemodel, waarbij je alle belangen meeweegt. In 2 jaar tijd ontwikkel jij jezelf om dé financiële leider van de toekomst te worden. Dat ziet er als volgt uit:  

 • werk aan 4 verschillende opdrachten binnen meerdere onderdelen van Achmea. Het eerste half jaar is een deepdive in al onze financiële processen, waarin je kennismaakt met de hele financiële kolom;
 • ontwikkel je competenties via een persoonlijk leiderschapsprogramma dat je samen met andere trainees volgt;
 • een mentor (senior collega of directeur), coördinator, (oud-)trainee en je manager begeleiden je gedurende het traineeship, zodat er altijd iemand is bij wie jij terecht kan.


Solliciteren doe je via de Achmea TalentPitch. Deze bestaat uit een persoonlijkheids- en intelligentietest en een aantal verdiepende vragen. Je hebt t/m 26 november 2018 de tijd om de Talentpitch af te ronden. De Selectiegesprekken vinden plaats in  april en mei. Als we beiden een match ervaren, nodigen we je graag uit voor onze Selectiedag op 23 mei. Aan het einde van deze dag hoor je of je kan starten als trainee. Jouw traineeship begint dan op 1 september 2019. 
Wil je starten per 1 maart 2020? Neem dan contact op met Noor Kok via Noor.Kok@Achmea.nl of 06 1088291

JOUW AFDELING

Talent Development

Waar je tijdens het Financieel Management Traineeship aan de slag gaat bepaal je, na het eerste half jaar, helemaal zelf. Liggen je ambities bij control? Of bij kapitaal- en waarde management? Heb jij specifieke interesse in zorg- of schadeverzekeringen? Of zie jij jezelf eerder onder de vlag van vermogensbeer of Achmea Bank werken? Wil je nóg meer weten van Solvency II en IFRS 17? Of je een keer verder verdiepen in IT? Het kan allemaal. De keuze is aan jou en opties in overvloed! Denk je mee op hoog niveau over de financiële toekomst van ons bedrijf?

Je start in een groep trainees. Tijdens je traineeship ontwikkel je, door o.a. het leiderschapsprogramma, een sterke band met je mede-trainees. Er worden borrels georganiseerd, weekendjes weg gepland en je zoekt elkaar tijdens de werkweek natuurlijk regelmatig op om samen te lunchen.

JOUW ACHTERGROND

Je hebt lef om verandering teweeg te brengen en durft kansen te pakken. Terugkijken, analyseren en voorspellen. Met behulp van complexe modellen voorspel jij toekomstige uitdagingen voor ons bedrijf. Je geeft inzicht in welke kant we met onze producten en diensten op (moeten) gaan. Je hebt gevoel voor cijfers en bent in staat je verhaal te verkopen. Dát is waar jij het voor doet. In het Financieel Management Traineeship werk je aan opdrachten met impact. Hierin heb jij het voor het zeggen. Je durft je ambitie uit te spreken en bouwt daarnaast flink aan je netwerk, dankzij goed contact met andere trainees en collega’s. Handig voor tijdens het traineeship, maar ook voor later. Met jouw potentie zien we je graag terug in een leidende rol. Jij hebt in ieder geval:

 • een afgeronde wo-master in een financiële richting;
 • je kunt (financiële) verbanden leggen, trends in data signaleren en strategie naar financiële doelen vertalen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk;
 • extra activiteiten verricht naast je studie om jezelf te ontwikkelen of anderen te helpen.

Wat wij bieden

 • startsalaris van €2.652 met een halfjaarlijkse verhoging van €100 na het afronden van elke opdracht;
 • ontwikkelingsmogelijkheden: via een extern leiderschapsprogramma, vakinhoudelijke trainingen, mentor, buddy en betrokken collega’s;
 • naast 144 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt;
 • uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer (onbeperkt eerste klas) én fiets;
 • korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis. Je krijgt ook nog een extraatje van € 130 bruto per jaar;
 • korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.

Solliciteer nu!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)