Website
http://www.sra.nl/studenten
Werkgebied
Accountancy

Over SRA

Maak in één keer kennis met 370 accountantskantoren!

http://www.sra.nl/studenten

Wat ga jij doen na je studie?

Als student heb je heel wat aan je hoofd. Tentamens, scripties, het zoeken van een stageplaats… En dan het belangrijkste: Wat ga ik na mijn studie doen?

Voordat je deze vraag goed kunt beantwoorden, moet je al tijdens je studie bepalen: welke uitdagingen zoek ik? In welk type organisatie kom ik het best tot mijn recht? Waar voel ik me thuis? Waar krijgt mijn ambitie de meeste ruimte? Welke ambitie heb ik eigenlijk? Welke werkgever biedt de beste kansen? Hoe kan ik onderzoeken of het karakter van een bedrijf wel bij dat van mij past?

De vragen zijn helder. Nu nog de juiste antwoorden vinden. Via stages en opdrachten krijg je al wel een beeld. Maar of dat voldoende is? Je kunt hierover ook eens van gedachten wisselen met SRA.

SRA (Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten) is een netwerk van 370 zelfstandige, openbare accountantskantoren. Gericht op het midden- en kleinbedrijf. Met alle mogelijkheden van een groot kantoor. En het persoonlijke van een klein kantoor. Het beste van twee werelden.

De SRA-Kantoren
In totaal werken bij de SRA-Kantoren ongeveer 19.000 medewerkers, waarvan 2500 afgestudeerde RA`s of AA`s en 1000 fiscalisten. De omvang van een SRA-Kantoor varieert van 5 tot 1000 medewerkers.

Werken of stagelopen bij een SRA-Kantoor
SRA-Kantoren bieden je een goed salaris en volop doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. En doordat de kantoren over het algemeen wat kleiner van omvang zijn (gemiddeld 30 medewerkers) heb je afwisselend werk in een informele sfeer. De kans is groot dat er bij jou in de buurt een SRA-Kantoor is waar jij kunt werken of stagelopen.

Waarom een SRA-Kantoor?
Uiteindelijk maak je zelf de keuze welk type kantoor bij je past. Er zijn veel mogelijkheden in diverse kantoren met stuk voor stuk leuke banen. Om een helder beeld te krijgen van het werk en de sfeer in een gemiddeld SRA-Kantoor, hebben we een aantal kenmerken voor je op een rijtje gezet.

 • Afwisselend werk. Je bent de ‘huisarts’ van de ondernemer en komt met veel verschillende situaties en werkzaamheden in aanraking.
 • Informele sfeer. Een SRA-Kantoor bestaat gemiddeld uit 20-50 medewerkers. Je kent al je collega’s.
 • Zekerheid. Als je bij een SRA-Kantoor solliciteert, mag je ervan uitgaan dat je voor langere tijd een werkplek hebt. Het principe ‘grow-or-go’ of ‘up-or-out’ kennen we niet.
 • Marktconform salaris. Als accountant verdien je niet slecht. SRA-Kantoren hanteren een marktconform salaris.
 • Dichtbij huis. Met 900 vestigingen altijd een kantoor op gunstige woon/werkafstand.
 • Dichtbij opdrachtgevers. Rechtstreeks contact en grote betrokkenheid. Je weet echt voor wie je werkt.
 • Complete vervolgopleidingen. Als MKB-Adviseur moet je up-to-date blijven. SRA-Kantoren zorgen voor voldoende opleidingen voor alle medewerkers.
 • Doorgroeimogelijkheden. Afhankelijk van je eigen ambitie. Het hoeft geen jaren te duren om vennoot te worden. Maar als jij liever aangiftemedewerker blijft is dit geen probleem.
 • Gezonde balans tussen privé en werk. Wél gedreven, niet óverdreven. Naast je werk als fiscalist heb je ook nog tijd voor andere leuke dingen.
 • Vaktechnische ondersteuning. Je kunt altijd kennis en ervaring uitwisselen met collega’s, maar ook met collegakantoren.
 • SRA-Kwaliteitskeurmerk. De aangesloten kantoren worden door het SRA regelmatig getoetst op vakinhoudelijke kwaliteit.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden bij een SRA-Kantoor? Neem contact op met Claudia van Engelenburg, 030 656 60 60 of mail naar studenten@sra.nl.
Alle SRA-Kantoren in jouw regio kun je terugvinden op www.sra.nl.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)