KPMG - workshop Story telling 
Wil jij meer impact maken wanneer jij jezelf presenteert of introduceert tijdens een sollicitatiegesprek? Je verhaal vertellen maakt zoveel meer impact als je er een authentiek verhaal van maakt, neem een voorbeeld aan Steve Jobs.

Met de workshop storytelling zal je doormiddel van anekdotes, persoonlijke ervaringen en toepasselijk metaforen leren je publiek te boeien. Natuurlijk zullen wij ervoor zorgen dat er een brug naar accountancy wordt gemaakt. Je kan storytelling inzetten gedurende je studie, maar ook tijdens een sollicitatiegesprek en wanneer jij als accountant aan de slag gaat. Ook binnen KPMG maken wij gebruik van storytelling.

Benieuwd hoe wij dit doen? Schrijf je nu in voor de workshop storytelling.
______________________________________________________________________________________

HZG (Hofsteenge Zeeman Groep) - workshop De accountant en de publieke sector
De publieke sector komt in de opleiding tot accountant nauwelijks aan bod. In deze workshop ervaar je hoe een accountant in de publieke sector opereert. Het gaat over het verbinden van de maatschappelijke functie met geld. In de publieke sector is geld een middel en geen doel. Opereren in het politieke krachtenveld vraagt een specifieke belangenafweging.

Aan de hand van enkele casussen nemen we je mee in de wereld van festivals, scholen en een gemeente.

Vragen (en antwoorden) die daarbij aan de orde komen zijn: Hoe wordt een festival gefinancierd? Hoe controleer je de baropbrengsten? Waarom is de datum van 1 oktober voor een middelbare school belangrijk? En hoe komt een gemeente aan voldoende middelen om z’n ambtenaren te betalen?

Na afloop van deze workshop weet jij wat een accountant doet in de publieke sector!
______________________________________________________________________________________

De druk van de Accountant 2.0
De accountant is al sinds jaar en dag de vertrouwensman van het maatschappelijk verkeer. De laatste jaren staat de accountant steeds meer in de schijnwerpers. Veelvuldig haalt de accountant de krant en dat is niet altijd positief. Dit heeft invloed op de beeldvorming van de maatschappij op de rol van de accountant.

Wat wordt er nu verwacht van de accountant? Is verscherpte regelgeving de oplossing? Of verwacht het maatschappelijk verkeer te veel van een accountant?

Zowel vanuit de maatschappij als vanuit de overheid, specifiek de AFM, is er druk op de accountant. Daarnaast ervaart de accountant de druk van de deadlines op het werk en wordt het accountantskantoor geconfronteerd met krapte op de arbeidsmarkt.

Hoe ziet deze druk eruit? Heeft de accountant op al deze aspecten invloed? Wat is de rol van het rapport ‘in het publiek belang’? En wat is de invloed van de technologische ontwikkelingen binnen de beroepsgroep op de dagelijkse activiteiten van de accountant?

Deze onderwerpen en meer zullen tijdens een interactieve workshop worden behandeld door Thijs Rotteveel, Manager bij Grant Thornton Amsterdam.

______________________________________________________________________________________
ING - workshop
Beeld jezelf in als lid van de raad van bestuur van een internationale bank. De bank voldoet niet aan de nieuwe kapitaaleisen en liquiteitsbeperkingen terwijl de markt druk zet met hoge P&L verwachtingen. Voeg Basel aan deze verwachtingen toe en je krijgt de Balance Sheet Game!

Dit spel geeft een inzicht in het werkveld en de activiteiten van ING haar Corporate Credit Risk Management/Credit Capitals. Het is aan jou om de Balance Sheet strategisch aan te passen, ten einde te voldoen aan de regelgevingen en op hetzelfde moment de P&L te maximaliseren. Ben jij klaar voor deze uitdaging?”  

______________________________________________________________________________________

EY: de strijd tegen cybercrime

Als accountant bevind je je in het middelpunt van een dynamische omgeving. Mede gezien de huidige strijd tegen cybercrime. Nieuwe technologie heeft het dagelijks leven veranderd. Men werkt steeds meer (lees: altijd) online. Steeds meer voorwerpen zijn aangesloten op het internet en steeds meer vertrouwelijke gegevens zijn digitaal. Door de toenemende connectiviteit van systemen en processen is het risico van succesvolle cyberaanvallen gegroeid: ook essentiele infrastructuur loopt gevaar.

In onze workshop ervaar je hoe het werk als accountant wordt beïnvloed door cybercrime en hoe je daar het beste op in kunt spelen. Wij gaan in onze workshop aan de slag met data-analyse en ervaar je hoe het is om vanuit verschillende hoeken druk te voelen.

Dit alles zal in een EY-setting plaatsvinden, waarbij voldoende ruimte is voor kennismaking met medewerkers van EY. Ook kom je meer te weten over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld (scriptie)stages en startersfuncties. Voldoende redenen om je in te schrijven voor onze workshop!

     

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)