Locatie: 
Datum:  dinsdag 26 mei 2020 van 20:00 tot 20:50 uur
Webinar - Auditors & Controllers van de Toekomst

Over de webinar
Als auditors en controllers zijn we nog steeds geneigd ons vooral te focussen op cijfers, techniek en de ratio. Maar dat is een doodlopende weg volgens Jerryt van den Born RC, van Het Zuiderlicht. De echte controller van de toekomst beschikt over heel andere vaardigheden en kwaliteiten. En die ontwikkelen we niet vanzelf.

In vacatures, vakbladen en trainingsprogramma’s gaat het tegenwoordig regelmatig over de ‘controller/auditor van de toekomst’. Daarmee bedoelen we dan meestal iemand die alles weet van big data, robotisering, fintech en risicomanagement. Als je daarmee volledig up-to-date bent, heb je als auditor of controller de toekomst, is de gedachte. Maar klopt dat wel?

Tijdens dit webinar (van max 45 min) zal Jerryt zijn visie geven en jullie meenemen in een aantal praktijkvoorbeelden waaruit blijkt dat deze “andere vaardigheden” van groot belang zijn.

Programma
• Introductie: De auditor en controller van de toekomst
• Mini-college: het brein
• Afronding: vragen & discussie

Over de organisatie & trainer Het Zuiderlicht
Het Zuiderlicht is hét organisatieadviesbureau van Noord-Nederland. We weten alles van de niet-rationele onderstroom in menselijk gedrag en organisaties en ondersteunen het management van organisaties om die onderstroom beter te benutten. Daar is veel behoefte aan: Het Zuiderlicht werkt voor vrijwel alle grote organisaties in Noord-Nederland. Het Zuiderlicht beschikt niet alleen over een omvangrijk netwerk. De firmanten van Het Zuiderlicht hebben ook een uitgesproken visie op control, waarin beheersing en vertrouwen hand in hand gaan.

Mede-oprichter Kees Tillema publiceerde in 2013 al het boek ‘Van cijfers naar waarden’, over de nieuwe rol die controllers wacht. Naast zijn werk bij Het Zuiderlicht is hij docent aan de post-masters opleiding tot registercontroller van de Rijksuniversiteit van Groningen. Ook andere firmanten bij Het Zuiderlicht, waaronder Jerryt van den Born en Matthijs Bos, hebben jarenlang ervaring in het vakgebied van control.

Met het traineeprogramma Controllers van de Toekomst stelt Het Zuiderlicht deze kennis en kunde nu voor het eerst ook ter beschikking aan young professionals: www.controllersvandetoekomst.nl

Jerryt van den Born
Jerryt studeerde business administration aan de VU, begon zijn loopbaan als controller bij DUO en was vervolgens acht jaar consultant bij Deloitte. Ondertussen behaalde hij ook zijn titel als Register Controller (RC). Daarna ging hij aan de slag als zelfstandig adviseur en werd hij gevraagd om zich aan te sluiten als firmant bij Het Zuiderlicht.

Al vroeg in zijn loopbaan ontdekte hij dat bij control het hoofd nergens is zonder het hart. Hij volgde daarom diverse trainingen op het gebied van o.a. coaching, facilitating en systemisch werk. Tegenwoordig werkt hij vooral aan meer complexe organisatorische adviesopdrachten. Ook geeft hij steeds meer training en coaching. En ingegeven door zijn eigen ervaringen, heeft hij het initiatief genomen voor een traineeprogramma (in dit blog lees je waarom: https://www.linkedin.com/pulse/waarom-de-controller-van-toekomst-moedig-moet-zijn-van-den-born/ ).

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)