Kennismakingsactiviteit

Ben jij recentelijk lid geworden, heb je de afgelopen tijd een activiteit bezocht of ben je simpelweg benieuwd naar de mogelijkheden binnen Studievereniging PM? Kom dan naar de tweede kennismakingsactiviteit van dit studiejaar, op dinsdag 5 februari 2019! Tijdens een leuke en leerzame cocktailworkshop kom je op een laagdrempelige wijze in aanraking met studiegenoten en ontdek je tegelijkertijd hoe belangrijk PM kan zijn voor jouw toekomstige carrière! Deelname aan deze activiteit is gratis!

Halfjaarlijks Meetpunt

Donderdag 7 februari 2019 vindt het Halfjaarlijks Meetpunt voor actieve leden plaats bij het Land van Kokanje (Oude Boteringestraat 9). De inloop is van 19.30 tot 20.00 uur en de avond zal tot 22.00 uur duren. Tijdens het meetpunt zal het bestuur de voortgang van de beleidspunten presenteren en de financiën tot dusver toelichten. Daarna zal er een interactieve sessie plaatsvinden waarbij actieve leden de kans krijgen om hun mening uit te spreken en met ideeën of verbeterpunten te kunnen komen. Na deze sessie zal er een kleine borrel plaatsvinden. Aansluitend op het halfjaarlijks meetpunt vindt ATB 2 plaats in de Tapperij.

Aftertentamenborrel 2

Nog even hard studeren voor de tentamens en dan is het weer tijd voor ontspanning! Daarom organiseert Studievereniging PM op donderdag 7 februari de tweede Aftertentamenborrel van het jaar. Het ideale moment, om onder het genot van een drankje, een gezellig avond te beleven met je studiegenoten! Kom om 22.00 uur naar de Tapperij aan de Grote Markt om het feestje mee te maken! De eerste drankjes worden aangeboden door PM.

Inhouse Amsterdam

Van maandag 11 februari t/m woensdag 13 februari 2019 organiseert Studievereniging PM de Accountancy Inhousedagen Amsterdam. Tijdens deze dagen zullen we op bezoek gaan bij PwC, Baker Tilly, Deloitte, de Belastingdienst en Mazars. Tijdens deze dagen heb je de kans om de verschillende kantoren van binnen te bekijken. Er zullen verschillende workshops en cases worden gedaan, maar er zal ook tijd zijn om tijdens de diners en borrels op een informele manier kennis te maken met de kantoren.

Alfabetfeest

We hebben de eerste maand van het jaar al overleefd, de tentamens zijn (gelukkig) voorbij en we beginnen met een gloednieuw semester, wat betekent, gloednieuwe activiteiten! Een van deze activiteiten is het jaarlijkse alfabet feest. Jaarlijks organiseren we dit feest in samenwerking met andere studieverenigingen. Elk jaar wordt een letter uit het alfabet gekozen en we denken aan een thema dat met deze letter begint. Je kunt je outfit baseren op de gekozen letter.

Controlling speeddates

ATTENTION: This event has reached the maximum amount of participators. New enrollments will be placed on the reserve list. 

Training Stress Management

Recentelijk onderzoek toont aan dat één op de vier studenten kampt met excessieve stressklachten. De toegenomen prestatiedruk als gevolg van sociale media en de invoering van het leenstelsel zouden hiervoor belangrijke oorzaken zijn. Maar wanneer is er sprake van stress en hoe ga je hier mee om? Tijdens de Training Stress Management, georganiseerd in samenwerking met Studievereniging Check, zoeken we naar antwoorden op deze vragen. Ervaringsdeskundige Dianne van der Vlag zal op interactieve wijze vertellen over haar eigen ervaring met stress en hoe ze in haar werk studenten begeleidt met soortgelijke klachten. Gedurende de training worden allerlei tips en tricks gegeven omtrent stress, waar je voor langere tijd profijt van kunt hebben!

PM Reis

In het weekend van 1 t/m 3 maart is het zover, de jaarlijkse PM Reis! De bestemming dit jaar is het mooie Hamburg. Lekker een weekendje ontspannen en genieten om even al je studie stress te vergeten. De stad verkennen, het nachtleven ontdekken of gewoon lekker even weg met je studiegenoten, het kan en mag allemaal!

Controlling Avondcongres

Het is weer tijd voor de jaarlijkse controlling activiteit. Op dinsdag 12 maart 2019 zal het PM Controlling Avondcongres plaatsvinden. Het thema is: “Control your future”.

Tijdens het Controlling Avondcongres zullen een spreker en enkele bedrijven ingaan op wat het beroep van een controller inhoudt. Daarnaast wordt het verschil in toekomstperspectief en loopbaan tussen business en financial controllers toegelicht.

Inhousedag Oldenburg Bonsèl & Associates
Tentamentraining Financial Reporting & Consolidation

Op 28 maart zal in samenwerking met Deloitte de tentamentraining voor het vak Financial Reporting & Consolidation georganiseerd worden. De tentamentraining zal plaatsvinden in hotel Van der Valk Groningen-Hoogkerk. 

Inhousedag Achmea Traineeships
PM Accountancy Congres 2019

 

PM Accountancy Congres 2019 | PE-programma

Voor het eerst in het bijna vijftienjarige bestaan van Studievereniging PM zijn er voor PE-plichtigen permanente educatiepunten te verdienen tijdens het PM Accountancy Congres. Bent u registeraccountant, accountant-administratieconsulent of bent u op een andere manier een PE-plichtige accountant? Kom dan op donderdag 18 april 2019 naar Groningen en beleef een inspirerende en leerzame dag bij dé studievereniging van uw studententijd! Let op: ook PE-plichtigen zonder PM alumnilidmaatschap kunnen zich registeren!

Aftertentamenborrel 3

Na afloop van het PM Accountancy Congres is het tijd voor de derde ATB van het jaar! Deze editie gaat vanaf 22.00 uur van start in Club Kiwi. 

BDO Insight Day
Bestuursbekendmaking

Het studiejaar kruipt naar het einde en daarmee is de zoektocht naar het zestiende bestuur van Studievereniging PM gestart. Een nieuw jaar met nieuwe kansen klopt op de voordeur en PM is trots om op donderdag 9 mei het nieuwe kandidaatsbestuur bekend te maken! De biertjes vloeien rijkelijk vanaf 22 uur in de traditioneel voor de bestuursbekendmaking gereserveerde Billie Jean! Komt allen en wees getuige van de start van een nieuw memorabel PM jaar! De eerste drankjes zijn natuurlijk van PM.

Actieve Leden Weekend

Meer informatie volgt!

Eerstejaarsactiviteit

Hou jij wel van een balletje slaan of lijkt het je leuk om dit een keer te proberen? Zin om samen met je mede eerstejaars Bedrijfskunde studenten een biertje te drinken onder het genot van een overheerlijke barbecue? Heb jij vragen over de track Accountancy & Controlling?

Eindfeest

Op 23 mei is het alweer tijd voor de laatste borrel van het studiejaar: het PM Eindfeest! Met het thema ‘CEO’s in de Soos’ gaan we er een avond voor in de boeken van maken. Natuurlijk staat er weer een mooi budget klaar voor de eerste drankjes. Om ook in de late uurtjes nog veilig drinken te kunnen halen, kan je bij aanwezigheid een Secrid portemonnee winnen!

Dus zet jezelf op Facebook aanwezig en dan zien we je op donderdag 23 mei vanaf 22.00 in de Tapperij!

Alumniactiviteit Amsterdam

Op vrijdag 24 mei 2019 vindt de laatste alumniactiviteit van studiejaar 2018/2019 alweer plaats! Amsterdam, de mooie hoofdstad van Nederland, is deze keer de verzamelplaats voor een samenkomst van alumnileden van PM. We zullen vanaf 20.00 uur tot 21.30 uur op de Amsterdamse grachten gaan varen onder het genot van een hapje en een drankje. We verzamelen om 19.45 uur bij de opstapplaats Centraal Station Amsterdam. Wij gaan ervanuit dat je van tevoren al gegeten hebt. Voor de liefhebbers is er de gelegenheid om na de boottocht de stad in te gaan.

Tentamentraining Management Accounting
PM Lunch

Op vrijdag 7 juni 2019 wordt er voor alle leden en alumnileden van Studieverenging PM, evenals voor EMA- en EMFC-studenten en uitgenodigde docenten, een gezamenlijke lunch georganiseerd. Deze PM Lunch vindt plaats in de Skibril in het Duisenberg Gebouw (naast de Education Area: 5412) 

Emerce NEXT - YoungCapital
HTG - iNspire @ DOT
Oudbesturendag
PM Welkomstactiviteit

Wil je graag op een laagdrempelige wijze in aanraking komen met studiegenoten en tegelijkertijd de sfeer proeven bij Studievereniging PM? Dat kan! Op dinsdagavond 10 september 2019 organiseert PM een welkomstactiviteit. Tijdens deze gezellige avond kun je kennis maken met zowel je studiegenoten als PM! Schrijf je nu GRATIS in!

Algemene Ledenvergadering PM
Koffieuurtje
PM Lustrum
Koffieuurtje
Koffieuurtje
Introductieweekend

Later meer...

IT Audit-activiteit

IT wordt steeds belangrijker in de wereld in het algemeen, maar speelt ook in de accountantscontrole een steeds grotere rol. Jeroen Kuper zal een workshop verzorgen rond dit thema. Aan de hand van een korte introductie en een casus wordt er inzicht verschaft in de IT-omgeving waar je als starter mee te maken gaat krijgen.

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de IT-audit activiteit die plaatsvindt op 2 oktober.  De exacte locatie wordt op deze pagina vermeld zodra deze bekend is.

Alumniactiviteit Utrecht
Inhousedagen Utrecht

Ben jij klaar om je toekomstige werkgever te ontmoeten?
Van maandag 7 oktober tot en met woensdag 9 oktober organiseert studievereniging PM de accountancy inhousedagen in Utrecht. We gaan de kantoren KPMG, BDO, PwC en HLB Nederland bezoeken. We zullen enkele workshops bijwonen en werken aan een paar cases verzorgd door de bedrijven. Daarnaast is dit de kans om de bedrijven op een informelere manier te leren kennen door middel van een lunch, diner en drankjes. De kosten voor deze geheel georganiseerde dagen zijn slechts 15 euro.
Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, dus aarzel niet om je aan te melden! Je kan je aanmelden tot 29 september

BDO Insight Day
CANCELLED: Tentamentraining Belastingrecht
Informatiebijeenkomst en borrel EY Carribean

Ben jij op zoek naar een stage of startersfunctie? Waarom zou je dit niet doen in combinatie met een zonovergoten klimaat, oneindig veel palmbomen, parelwitte stranden en de leukste happy hours...? Wij van EY Dutch Caribbean nodigen je graag uit op onze kennismakingsborrel!

KPMG Business course 2019, uiterlijk 16 september inschrijven
EY Business Course 2019, uiterlijk 15 september inschrijven
Meeloopdag KroeseWevers Emmen
Aftertentamenborrel 1

Nog even hard studeren voor de tentamens en dan is het weer tijd voor ontspanning! Daarom organiseert Studievereniging PM op donderdag 14 november de eerste Aftertentamenborrel van het jaar. Het ideale moment om, onder het genot van een drankje, een gezellige avond te beleven met je studiegenoten! Kom om 22.00 uur naar de Tapperij aan de Grote Markt om het feestje mee te maken! De eerste drankjes worden aangeboden door PM.

Inhousedag Traineeship Oldenburg Bonsèl: CFO van de Toekomst

Op zaterdag 16 november organiseert Oldenburg Bonsèl een inhousedag voor dé CFO’s van de toekomst. De inhousedag is voor masterstudenten en starters met 1-3 jaar werkervaring, die interesse hebben in ons traineeship waarbij de focus ligt op Finance, AO/IC en Risk Management. Ons traineeship is de perfecte start voor een succesvolle carrière als financieel professional, business controller of tot CFO van de toekomst.

NBA Accountantsdag 2019

Op woensdag 20 november 2019 reizen wij met een aantal PM'ers af naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam voor de NBA Accountantsdag 2019. Tijdens deze dag staat het thema risicomanagement centraal:

"Een economische crisis, de opkomst van nieuwe concurrentie of disruptieve technologie: we laten ons vaak verrassen. En dat blijft niet zonder gevolgen, de bestaansduur van beursgenoteerde bedrijven is gehalveerd en bestuurders staan steeds vaker onder druk. Onzekerheid viert hoogtij en juist in deze omgeving is het belangrijk kritisch te blijven op cijfers en interpretaties van de werkelijkheid. Tijdens de Accountantsdag 2019 brengen we risico’s in kaart en krijgen we zicht op het onverwachte."

Lijkt het je leuk om deze dag bij te wonen? Meld je dan nu aan! 

Let op: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Speeddatemiddag bij BDO Groningen
Alumniactiviteit Groningen

Ook dit jaar organiseert PM een alumniactiviteit in Groningen op vrijdag 29 november. Schrijf je snel in voor deze activiteit in om gezellig bij te kletsen met je (oud-)studiegenoten onder het genot van een hapje, drankje en een fanatiek potje Jeu de Boules! De kosten voor dit alles zullen rond de 20 euro bedragen

MAK Symposium

Dinsdag 3 december 2019 vindt het jaarlijkse MAK Symposium weer plaats: het evenement om kennis te maken met MKB accountantskantoren! Dit jaar staat het thema 'Duurzaamheid in het MKB' centraal. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn niet alleen voor internationale en beursgenoteerde ondernemingen van belang. Omdat deze onderwerpen in een breder maatschappelijk kader worden geplaatst krijgen ook MKB-bedrijven hier steeds meer mee te maken. In het MKB ontstaat er een grote behoefte aan adviesdiensten op dit gebied. MKB-ondernemers verwachten van de accountant steeds meer dan alleen kennis op het gebied van administratie en controle, het samenstellen van jaarrekeningen of het afgeven van verklaringen.

De rol van de accountant is dus aan het veranderen. De vraag is, hoe gaan de accountantskantoren om met deze vernieuwde rol? Hoe blijven ze bij op het gebied van kennis en hoe halen ze hier hun voordeel uit ten opzichte van concurrenten en grotere accountantsorganisaties?

Kennismakingslunch Oldenburg Bonsèl

Kennismakingslunch Oldenburg Bonsèl

PwC Pubquiz

Op de avond van 12 december slaan Studievereniging PM en Financiële Studievereniging Risk de handen ineen voor de PwC Pubquiz. Tijdens deze pubquiz kun je meer te weten komen over accountancy en op een laagdrempelige manier kennismaken met PwC. Ben jij benieuwd hoe het is om te werken bij dit accountantskantoor én heb je zin in een pubquiz, terwijl de drankjes en hapjes voor je worden betaald? Schrijf je dan nu in!

PM Kerstborrel

Vrijdag 13 december zal de PM kerstborrel weer plaatsvinden! 

Tentamentraining Global Corporate Taxation
Tentamentraining Boekhouden

Op woensdag 8 januari 2020 vindt de tentamentraining Boekhouden (jaar 2) plaats in samenwerking met EY. Deze training zal plaatsvinden bij EY Groningen. Aansluitend verzorgt EY een warme maaltijd. Tijdens het klaarstomen voor het tentamen door professionals uit het werkveld krijg je ook een indruk van EY kantoor Groningen. De inhoud van de training is afgestemd met de tentamenstof en sluit daarom goed aan.

Halfjaarlijks Meetpunt

Donderdag 6 februari 2019 vindt het Halfjaarlijks Meetpunt voor actieve leden plaats bij het Land van Kokanje (Oude Boteringestraat 9). Het meetpunt begint om 19:30 en zal afgelopen zijn om 21:30. Voor het meetpunt zal het mannen-vrouwendiner plaatsvinden. Tijdens het meetpunt zal het bestuur de voortgang van de beleidspunten presenteren en de financiën tot dusver toelichten. Daarna zal er een interactieve sessie plaatsvinden waarbij actieve leden de kans krijgen om hun mening uit te spreken en met ideeën of verbeterpunten te kunnen komen. Na deze sessie zal er een kleine borrel plaatsvinden. Aansluitend op het halfjaarlijks meetpunt vindt ATB 2 plaats in de Tapperij.

Aftertentamenborrel 2

Donderdag 6 februari is het alweer tijd voor de tweede Aftertentamenborrel van het studiejaar. Vanaf 22:00 uur ben je van harte welkom in de Tapperij om onder het genot van een drankje bij te kletsen met je studiegenoten. De eerste drankjes zijn zoals gewoonlijk op kosten van PM!

Inhousedagen Amsterdam

Ben jij klaar om je toekomstige werkgever te ontmoeten?

HTG Selection Day

Benieuwd naar HTG, onze business & collega’s? Dan is de HTG Selection Day precies wat jij nodig hebt! Wij dompelen je tijdens één middag onder in de wereld van HTG en wie weet versterk jij daarna ons team als nieuwe collega. 

PM Wintersport

Terug van weg geweest, de PM Skireis! Het is drie jaar geleden dat de vorige legendarische ski trip is georganiseerd. Over drie jaar geleden worden nog steeds verhalen verteld, daarentegen wordt het tijd voor nieuwe verhalen. Daarom zullen we dit jaar op Donderdag 27 februari afrijzen naar Risoul, Frankrijk. Een skigebied met maar liefst 185 km sneeuwzekere piste. Daarnaast zorgt La Grotta du Yeti in dit gebied voor het nodige vertier. Na enkele dagen grote lol en honderden nieuwe verhalen later, zullen we op zondag 1 maart terug keren naar Nederland. Het volgende zit bij de reis inbegrepen:

Controlling Avondsymposium

Dit jaar wordt het Controlling Avondsymposium georganiseerd op 10 maart 2020. Het Controlling Congres is een congres waarbij het beroep van de controller centraal staat. De avond is bedoeld om studenten meer inzicht te geven in het vakgebied “controlling”  en om hen kennis te laten maken met verschillende partijen uit het bedrijfsleven. Op het Controlling Congres is daarom een lezing, een workshopronde, een borrel en diner om in contact te komen met bedrijven die misschien wel je toekomstige werkgever zijn! Natuurlijk wordt het beroep van de controller op deze leerzame dag belicht vanuit een, nader bekend te maken, actueel thema.

Tentamentraining Financial Reporting & Consolidation
Alfabetfeest

We hebben de eerste maand van het jaar al overleefd, de tentamens zijn (gelukkig) voorbij en we beginnen met een gloednieuw semester, wat betekent, gloednieuwe activiteiten! Een van deze activiteiten is het jaarlijkse alfabetfeest. Jaarlijks organiseren we dit feest in samenwerking met andere studieverenigingen. Elk jaar wordt een letter uit het alfabet gekozen en bedenken we een thema dat met deze letter begint. Je kunt je outfit baseren op de gekozen letter. De gekozen letter wordt binnenkort bekend gemaakt!

PM Congres

Op donderdag 23 april 2020 vindt het 15e Congres van Studievereniging PM plaats waarin je studie aan de praktijk zal worden gelinkt. Op deze dag kom je in contact met jouw potentiële werkgever en zijn er interessante lezingen. De verschillende kantoren verzorgen leerzame workshops en zijn tijdens de lunch, borrel en het diner aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn er een drietal lezingen. 

PM Congres 2020 | PE-programma

Voor het tweede jaar op rij zijn er voor PE-plichtigen permanente educatiepunten te verdienen tijdens het PM  Congres 2020. Bent u registeraccountant, accountant-administratieconsulent of bent u op een andere manier een PE-plichtige accountant? Kom dan op donderdag 23 april 2020 naar Groningen en beleef een inspirerende en leerzame dag bij dé studievereniging van uw studententijd! Er vallen 5 a 6 PE-punten verdienen. Let op: ook PE-plichtigen zonder PM alumnilidmaatschap kunnen zich registeren!

Aftertentamenborrel 3
Eerstejaars Bedrijfsbezoek
Actieve Ledenweekend
Alumni op Actieve Ledenweekend
Eindfeest
Alumniactiviteit Amsterdam
Tentamentraining Management Accounting
PM Lunch
Oudbesturendag

Op zaterdag 4 juli 2020 komen oud-bestuursleden van Studievereniging PM samen tijdens de Oudbesturendag. Het is nog niet bekend wat we op deze mooie zomerdag gaan doen, maar het ophalen van herinneringen, een boel gezelligheid en lekkere drankjes zijn gegarandeerd. 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)