PM Lustrum
Koffieuurtje
Koffieuurtje
Introductieweekend

Later meer...

IT Audit-activiteit

IT wordt steeds belangrijker in de wereld in het algemeen, maar speelt ook in de accountantscontrole een steeds grotere rol. Jeroen Kuper zal een workshop verzorgen rond dit thema. Aan de hand van een korte introductie en een casus wordt er inzicht verschaft in de IT-omgeving waar je als starter mee te maken gaat krijgen.

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de IT-audit activiteit die plaatsvindt op 2 oktober.  De exacte locatie wordt op deze pagina vermeld zodra deze bekend is.

Alumniactiviteit Utrecht
Inhousedagen Utrecht

Ben jij klaar om je toekomstige werkgever te ontmoeten?
Van maandag 7 oktober tot en met woensdag 9 oktober organiseert studievereniging PM de accountancy inhousedagen in Utrecht. We gaan de kantoren KPMG, BDO, PwC en HLB Nederland bezoeken. We zullen enkele workshops bijwonen en werken aan een paar cases verzorgd door de bedrijven. Daarnaast is dit de kans om de bedrijven op een informelere manier te leren kennen door middel van een lunch, diner en drankjes. De kosten voor deze geheel georganiseerde dagen zijn slechts 15 euro.
Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, dus aarzel niet om je aan te melden! Je kan je aanmelden tot 29 september

BDO Insight Day
CANCELLED: Tentamentraining Belastingrecht
Informatiebijeenkomst en borrel EY Carribean

Ben jij op zoek naar een stage of startersfunctie? Waarom zou je dit niet doen in combinatie met een zonovergoten klimaat, oneindig veel palmbomen, parelwitte stranden en de leukste happy hours...? Wij van EY Dutch Caribbean nodigen je graag uit op onze kennismakingsborrel!

KPMG Business course 2019, uiterlijk 16 september inschrijven
EY Business Course 2019, uiterlijk 15 september inschrijven
Meeloopdag KroeseWevers Emmen
Aftertentamenborrel 1

Nog even hard studeren voor de tentamens en dan is het weer tijd voor ontspanning! Daarom organiseert Studievereniging PM op donderdag 14 november de eerste Aftertentamenborrel van het jaar. Het ideale moment om, onder het genot van een drankje, een gezellige avond te beleven met je studiegenoten! Kom om 22.00 uur naar de Tapperij aan de Grote Markt om het feestje mee te maken! De eerste drankjes worden aangeboden door PM.

Inhousedag Traineeship Oldenburg Bonsèl: CFO van de Toekomst

Op zaterdag 16 november organiseert Oldenburg Bonsèl een inhousedag voor dé CFO’s van de toekomst. De inhousedag is voor masterstudenten en starters met 1-3 jaar werkervaring, die interesse hebben in ons traineeship waarbij de focus ligt op Finance, AO/IC en Risk Management. Ons traineeship is de perfecte start voor een succesvolle carrière als financieel professional, business controller of tot CFO van de toekomst.

NBA Accountantsdag 2019

Op woensdag 20 november 2019 reizen wij met een aantal PM'ers af naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam voor de NBA Accountantsdag 2019. Tijdens deze dag staat het thema risicomanagement centraal:

"Een economische crisis, de opkomst van nieuwe concurrentie of disruptieve technologie: we laten ons vaak verrassen. En dat blijft niet zonder gevolgen, de bestaansduur van beursgenoteerde bedrijven is gehalveerd en bestuurders staan steeds vaker onder druk. Onzekerheid viert hoogtij en juist in deze omgeving is het belangrijk kritisch te blijven op cijfers en interpretaties van de werkelijkheid. Tijdens de Accountantsdag 2019 brengen we risico’s in kaart en krijgen we zicht op het onverwachte."

Lijkt het je leuk om deze dag bij te wonen? Meld je dan nu aan! 

Let op: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Speeddatemiddag bij BDO Groningen
Alumniactiviteit Groningen

Ook dit jaar organiseert PM een alumniactiviteit in Groningen op vrijdag 29 november. Schrijf je snel in voor deze activiteit in om gezellig bij te kletsen met je (oud-)studiegenoten onder het genot van een hapje, drankje en een fanatiek potje Jeu de Boules! De kosten voor dit alles zullen rond de 20 euro bedragen

MAK Symposium

Dinsdag 3 december 2019 vindt het jaarlijkse MAK Symposium weer plaats: het evenement om kennis te maken met MKB accountantskantoren! Dit jaar staat het thema 'Duurzaamheid in het MKB' centraal. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn niet alleen voor internationale en beursgenoteerde ondernemingen van belang. Omdat deze onderwerpen in een breder maatschappelijk kader worden geplaatst krijgen ook MKB-bedrijven hier steeds meer mee te maken. In het MKB ontstaat er een grote behoefte aan adviesdiensten op dit gebied. MKB-ondernemers verwachten van de accountant steeds meer dan alleen kennis op het gebied van administratie en controle, het samenstellen van jaarrekeningen of het afgeven van verklaringen.

De rol van de accountant is dus aan het veranderen. De vraag is, hoe gaan de accountantskantoren om met deze vernieuwde rol? Hoe blijven ze bij op het gebied van kennis en hoe halen ze hier hun voordeel uit ten opzichte van concurrenten en grotere accountantsorganisaties?

Kennismakingslunch Oldenburg Bonsèl

Kennismakingslunch Oldenburg Bonsèl

PwC Pubquiz

Op de avond van 12 december slaan Studievereniging PM en Financiële Studievereniging Risk de handen ineen voor de PwC Pubquiz. Tijdens deze pubquiz kun je meer te weten komen over accountancy en op een laagdrempelige manier kennismaken met PwC. Ben jij benieuwd hoe het is om te werken bij dit accountantskantoor én heb je zin in een pubquiz, terwijl de drankjes en hapjes voor je worden betaald? Schrijf je dan nu in!

PM Kerstborrel

Vrijdag 13 december zal de PM kerstborrel weer plaatsvinden! 

Tentamentraining Global Corporate Taxation
Tentamentraining Boekhouden

Op woensdag 8 januari 2020 vindt de tentamentraining Boekhouden (jaar 2) plaats in samenwerking met EY. Deze training zal plaatsvinden bij EY Groningen. Aansluitend verzorgt EY een warme maaltijd. Tijdens het klaarstomen voor het tentamen door professionals uit het werkveld krijg je ook een indruk van EY kantoor Groningen. De inhoud van de training is afgestemd met de tentamenstof en sluit daarom goed aan.

Halfjaarlijks Meetpunt

Donderdag 6 februari 2019 vindt het Halfjaarlijks Meetpunt voor actieve leden plaats bij het Land van Kokanje (Oude Boteringestraat 9). Het meetpunt begint om 19:30 en zal afgelopen zijn om 21:30. Voor het meetpunt zal het mannen-vrouwendiner plaatsvinden. Tijdens het meetpunt zal het bestuur de voortgang van de beleidspunten presenteren en de financiën tot dusver toelichten. Daarna zal er een interactieve sessie plaatsvinden waarbij actieve leden de kans krijgen om hun mening uit te spreken en met ideeën of verbeterpunten te kunnen komen. Na deze sessie zal er een kleine borrel plaatsvinden. Aansluitend op het halfjaarlijks meetpunt vindt ATB 2 plaats in de Tapperij.

Aftertentamenborrel 2

Donderdag 6 februari is het alweer tijd voor de tweede Aftertentamenborrel van het studiejaar. Vanaf 22:00 uur ben je van harte welkom in de Tapperij om onder het genot van een drankje bij te kletsen met je studiegenoten. De eerste drankjes zijn zoals gewoonlijk op kosten van PM!

Inhousedagen Amsterdam

Ben jij klaar om je toekomstige werkgever te ontmoeten?

Controlling Speeddates

On february 18th, the controlling speeddates will take place in “Van Swinderenhuys” in Groningen. On this page you will find more info about this event.

HTG Selection Day

Benieuwd naar HTG, onze business & collega’s? Dan is de HTG Selection Day precies wat jij nodig hebt! Wij dompelen je tijdens één middag onder in de wereld van HTG en wie weet versterk jij daarna ons team als nieuwe collega. 

Koffie-uurtje
PM Wintersport

Terug van weg geweest, de PM Skireis! Het is drie jaar geleden dat de vorige legendarische ski trip is georganiseerd. Over drie jaar geleden worden nog steeds verhalen verteld, daarentegen wordt het tijd voor nieuwe verhalen. Daarom zullen we dit jaar op Donderdag 27 februari afrijzen naar Risoul, Frankrijk. Een skigebied met maar liefst 185 km sneeuwzekere piste. Daarnaast zorgt La Grotta du Yeti in dit gebied voor het nodige vertier. Na enkele dagen grote lol en honderden nieuwe verhalen later, zullen we op zondag 1 maart terug keren naar Nederland. Het volgende zit bij de reis inbegrepen:

Koffie-uurtje
Controlling Avondsymposium

Op dinsdagavond 10 maart 2020 organiseert PM het Controlling Avondsymposium in het stadion van Fc Groningen. Het thema is Controlling a sustainable world! De avond is bedoeld om studenten meer inzicht te geven in het vakgebied “controlling”  en om hen kennis te laten maken met verschillende partijen uit het bedrijfsleven.

Afgelast: Tentamentraining Financial Reporting & Consolidation

Let op: de tentamentraining is afgelast. Lees verder voor meer informatie.

Afgelast: Informele activiteit - Poolen

In verband met het coronavirus is de informele activiteit helaas afgelast. Voor vragen is het bestuur zowel telefonisch als per mail bereikbaar. 

Afgelast: Alfabetfeest

We hebben de eerste maand van het jaar al overleefd, de tentamens zijn (gelukkig) voorbij en we beginnen met een gloednieuw semester, wat betekent, gloednieuwe activiteiten! Een van deze activiteiten is het jaarlijkse alfabetfeest. Jaarlijks organiseren we dit feest in samenwerking met andere studieverenigingen. Elk jaar wordt een letter uit het alfabet gekozen en bedenken we een thema dat met deze letter begint. Je kunt je outfit baseren op de gekozen letter. De gekozen letter is dit jaar: de 'D'!

PM Online Pubquiz

Donderdag 9 april gaan leden en alumni leden online strijden tegen elkaar tijdens de PM online pubquiz. Van 20:30 tot ongeveer 22:00 zullen wij jullie live een pubquiz presenteren. Via een livestream en online vragenlijst kunnen jullie je antwoorden doorgeven en dat alles thuis onder het genot van een hapje en drankje! De pubquiz zal in teams zijn die wij samenstellen. Daarbij proberen we bekenden zo veel mogelijk bij elkaar in te delen. Kom jij samen met je team als beste PM'ers uit de bus? Dan win je een prijs! Deze prijs wordt tijdens de pubquiz bekend gemaakt.

BDO: E-housedag

Het maken van de juiste keuze voor jouw carrière is op dit moment extra lastig. Want hoe ontdek je welk stage of baan het beste bij jou past nu alle inhousedagen en banenmarkten zijn afgelast?

PM (Online) Bestuursbekendmaking

Over een paar uur is het zover: de bekendmaking van het PM Kandidaatsbestuur 2020-2021! Open vanaf 20:55 uur de volgende (Zoom) link en kom erachter wie komend collegejaar PM gaan besturen: https://zoom.us/j/95917110234

PM Online Pubquiz 2.0

Na een succesvolle eerste editie kan je op donderdag 14 mei opnieuw de strijd aangaan met andere leden en alumnileden van PM tijdens de PM Online Pubquiz 2.0! Weet jouw team de meeste punten te scoren? Dan winnen jullie een prijs!

Oldenburg Bonsèl & Associates: E-housedag Traineeship CFO van de Toekomst

Ben je je aan het oriënteren op de vervolgstap na je studie? We kunnen ons voorstellen dat dit lastig is in deze bijzondere tijd. Daarom organiseert Oldenburg Bonsèl op vrijdag 15 mei a.s. een online Inhousedag voor dé CFO’s van de toekomst. Breng van 13:00 tot 15:00 vanuit je eigen huis een virtueel bezoek aan ons bedrijf en maak digitaal kennis met ons team.  

Webinar - Auditors & Controllers van de Toekomst

Over de webinar
Als auditors en controllers zijn we nog steeds geneigd ons vooral te focussen op cijfers, techniek en de ratio. Maar dat is een doodlopende weg volgens Jerryt van den Born RC, van Het Zuiderlicht. De echte controller van de toekomst beschikt over heel andere vaardigheden en kwaliteiten. En die ontwikkelen we niet vanzelf.

Accon avm lunchdate
Online inhousedag Crop Accountants

Op 11 juni a.s. van 15.30 tot 17.00 uur organiseert CROP accountants & adviseurs een Online Inhouse Event.
Dit evenement is bedoeld voor HBO accountancy studenten, die op zoek zijn naar een (deeltijd)baan, duale werkplek, stage of afstudeerstage. Ons panel met ervaringsdeskundigen uit de samenstel en controlepraktijk is beschikbaar voor vragen en het geven van informatie.

Oldenburg Bonsèl & Associates: Kennismakingslunch
Meet the Auditor - Grant Thornton
NBA Young Profs Arena: online in gesprek met ‘kwartiermaker’ Marlies de Vries
Oudbesturendag

Op zaterdag 4 juli 2020 zouden oud-bestuursleden van Studievereniging PM samenkomen tijdens Oudbesturendag. Helaas is het door de huidige omstandigheden helaas niet mogelijk om een fysieke samenkomst te organiseren. Daarom zijn alle oud-bestuurders van harte uitgenodigd om die avond deel te nemen aan een unieke online OBD-Pubquiz!

USG Finance: Virtuele inhouseavond

Denk jij erover na om na je finance studie een traineeship te volgen? Misschien is USG Finance Traineeship dan wat voor jou. We organiseren donderdag 7 mei een virtuele inhouseavond. Hoe luxe is het om vanaf jouw favoriete hoekje van de bank of hangmat op jouw (hopelijk) zonnige balkon met ons kennis te kunnen maken? Makkelijker kan het bijna niet! Ben jij er ook bij?

Deadline inschrijving Deloitte Audit Business course
Algemene Ledenvergadering

Donderdag 10 september 2020 vindt de Algemene Ledenvergadering van PM plaats. Tijdens de ALV presenteert het huidige bestuur het jaarverslag en maakt het kandidaatsbestuur na de bestuurswisseling haar plannen voor het komende collegejaar bekend. Vanaf 3 september zijn de nodige stukken te vinden op de volgende pagina: www.studieverenigingpm.com/vereniging/studievereniging-pm/jaarverslagen-beleid. De ALV zal in het Nederlands worden gehouden. 

PM Webinar

Dinsdag 15 september organiseert Studievereniging PM in samenwerking met de vakgroep Accountancy een webinar. Prof. Dick de Waard gaat in gesprek met drie grote namen binnen de controlling en accountancy over de impact die de coronacrisis heeft gehad op hun organisaties en wat zij hiervan hebben geleerd. Dick de Waard zal het gesprek aangaan met Dirk Neelis (CFO Transavia), Emma Horst (financial controller Accell Group) en Pieter Fennema (directeur finance & control UMCG). Tijdens de livestream is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen om zo te leren van de beste in het vak. Meld je daarom snel aan!

Welkomstactiviteit

Op donderdag 17 september organiseert Studievereniging PM een welkomstactiviteit voor nieuwe leden. De avond zal om 18:00 uur beginnen met een diner bij De Drie Gezusters. Vervolgens zullen we met elkaar gaan lasergamen. Een uitgelezen kans om je medestudenten en PM beter te leren kennen! 

Stata training

Op donderdag 1 oktober organiseert Studievereniging PM in samenwerking met Deloitte een Stata training. Stata is het programma dat wordt gebruikt voor het vak Financial Accounting Theories in de master Accountancy. Van 10:00 tot 12:00 zal het programma nader worden toegelicht en hebben studenten de mogelijkheid vragen te stellen. Vanwege het coronavirus zal deze training online worden aangeboden. De inschrijvingen openen binnenkort. 

Actieve Leden Avond

Traditiegetrouw wordt er aan het begin van het studiejaar een Introweekend georganiseerd voor de actieve leden. Tijdens dit weekend kunnen actieve leden elkaar beter leren kennen. Gezien de maatregelen omtrent het coronavirus het niet toestaan om met een grote groep bij elkaar te komen, zal de Activiteiten commissie een alternatief evenement organiseren. Op deze manier kunnen de actieve leden alsnog kennis met elkaar maken. 

Inhouse Groningen

Ben jij klaar om je toekomstige werkgever te ontmoeten? Op dinsdag 6 oktober organiseert Studievereniging PM een Accountancy Inhousedag in Groningen. Tijdens deze inhousedag zullen we kennis maken met BDO en EY. Door middel van formele en informele activiteiten zullen we de kantoren beter leren kennen. Vanwege het coronavirus zal dit evenement gedeeltelijk online plaatsvinden. Het fysieke gedeelte zal conform rivm richtlijnen plaatsvinden. Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, dus aarzel niet om je aan te melden! Aanmelden kan vanaf 15 september t/m 1 oktober. Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden.  
 

Alumniactiviteit Amsterdam

Meer informatie volgt.

Aftertentamenborrel 1

Meer informatie volgt.

Deloitte Audit Business Course
Controlling Symposium

Meer informatie volgt.

Alumniactiviteit Groningen

Meer informatie volgt.

PM Kerstborrel

Meer informatie volgt.

Aftertentamenborrel 2

Meer informatie volgt.

Inhouse Amsterdam

Meer informatie volgt.

PM Reis

Meer informatie volgt.

Accountancy Symposium

Meer informatie volgt.

PM Congres

Meer informatie volgt.

Aftertentamenborrel 3

Meer informatie volgt.

Actieve Leden Weekend

Meer informatie volgt.

Alumniactiviteit Utrecht

Meer informatie volgt.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)