• Halfjaarlijks meetpunt

  Donderdag 8 februari 2018 vindt alweer het Halfjaarlijks Meetpunt plaats bij het Land van Kokanje. De inloop is van 19.30 tot 20.00 uur en de avond zal tot 22.00 uur duren. Tijdens het meetpunt zal het bestuur de voortgang van de beleidspunten presenteren en de financiën tot dusver toelichten. Daarna zal er een interactieve sessie plaatsvinden waarbij leden de kans krijgen om hun mening uit te spreken en met ideeën of verbeterpunten kunnen komen. Dit zal gebeuren in kleine groepjes met elk een bestuurslid. Na deze sessie zal er een kleine borrel plaatsvinden. Aansluitend op het halfjaarlijks meetpunt vindt ATB 2 plaats in de Tapperij.

 • Aftertentamenborrel 2

  Donderdag 8 februari is het weer zo ver! Dan is het tijd voor de tweede Aftertentamenborrel van dit studiejaar. Gooi die boeken van tafel en trek je dansoutfit aan. Om vervolgens tot in de late uurtjes de Tapperij onveilig te maken. Het feest zal losbarsten om 22.00 uur, na afloop van het Halfjaarlijks Meetpunt. De eerste drankjes worden aangeboden door PM zelf. Aanmelden is niet nodig, tot de 8e!

 • Introductiediner

  Op donderdag 8 februari 2018 wordt het eerste introductiediner (opnieuw) georganiseerd! Voorafgaand aan de Aftertentamenborrel 2 is er de gelegenheid om je studiegenoten en de studievereniging beter te leren kennen tijdens een gezellig diner. Schroom niet en geef je op voor een gezellige avond!

 • Koffie-uurtje

  De tentamens en de herkansingen zijn achter de rug, dat betekent dat het wekelijkse koffie-uurtje terug is! Het koffie-uurtje wordt vanaf nu georganiseerd tussen 12.30 en 13.30 uur in 'lounge' van de Kapteynborg op de begane grond. Wanneer je de Kapteynborg binnenkomt en bij het waterapparaat naar links gaat, zie je een openbare ruimte met aan de rechterkant lage tafels en banken. We hopen jullie de komende vrijdagen hier te zien!

 • Inhousedagen Amsterdam

  Van maandag 12 februari tot en met woensdag 14 februari 2018 organiseert PM de Inhousedagen Amsterdam. Met een groep van 25 studenten brengen we een bezoek aan verschillende accountantskantoren: EY, Mazars, Deloitte en de Belastingdienst. Voor slechts €15,- ervaar je drie volledig verzorgde dagen, inclusief hotelovernachtingen. Samen met de kantoren zullen we werken aan cases en tijdens de lunches, borrels en de diners kun je de kantoren op een meer informele manier leren kennen. Dit is de kans om al je vragen te stellen met betrekking tot jouw toekomstige carrière als accountant of controller. Inschrijven kan tot zondag 28 januari. Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je jouw potentiële werkgever beter leren kennen? Schrijf je dan nu in en wij laten uiterlijk 5 februari weten of je bent geselecteerd! 

 • Koffie-uurtje

  Het wekelijkse koffie-uurtje wordt op vrijdagen georganiseerd tussen 12.30 en 13.30 uur in 'lounge' van de Kapteynborg op de begane grond. Wanneer je de Kapteynborg binnenkomt en bij het waterapparaat naar links gaat, zie je een openbare ruimte met aan de rechterkant lage tafels en banken. Kom langs en geniet van een kopje koffie of thee!

 • Mannen/Vrouwen-diner

  Voorafgaand aan het jaarlijkse Alfabetfeest, op 22 februari, organiseert de Activiteitencommissie een Man/Vrouw-diner. Dit houdt in dat we een etentje organiseren waarbij de mannen en vrouwen gescheiden gaan eten. Het diner zal aanvangen om 19:30 uur en wordt voor de vrouwen gehouden in De Branderij en voor de mannen in Huize Maas. Na afloop kunnen we dan gezamenlijk naar het Alfabetfeest gaan. Het feest zelf begint om 22.00 uur.

 • Alfabetfeest

  We hebben de eerste maand van het jaar al overleefd, de examens zijn (gelukkig) voorbij en we beginnen met een gloednieuw semester, wat betekent, gloednieuwe activiteiten! Een van deze activiteiten is de jaarlijkse Alphabet Party. Wat is ermee? Jaarlijks organiseren we dit feest in samenwerking met andere studieverenigingen, dit jaar zijn we met 18 in totaal. Elk jaar wordt een letter uit het alfabet gekozen en we denken aan een thema dat met deze letter begint. Je kunt je outfit baseren op de gekozen letter. Dit jaar is de 'M' geselecteerd en het thema dat we hebben bedacht is 'Midnight Madness'.

 • Koffie-uurtje

  Het wekelijkse koffie-uurtje wordt op vrijdagen georganiseerd tussen 12.30 en 13.30 uur in 'lounge' van de Kapteynborg op de begane grond. Wanneer je de Kapteynborg binnenkomt en bij het waterapparaat naar links gaat, zie je een openbare ruimte met aan de rechterkant lage tafels en banken. Kom langs en geniet van een kopje koffie of thee!

 • Controlling speeddates

  On februari 27th, the controlling speeddates will take place in “Land van Kokanje” in Groningen. On this page you will find more info about this event.

 • Koffie-uurtje

 • Controlling Symposium

  Het Controlling Symposium 2018 zal in het teken staan van de toekomst van het controllers beroep. Hoewel de traditionele controller zich bezig houdt met de financiële en strategische beheersing van een organisatie, blijkt dat controllers tegenwoordig met veel meer aspecten binnen een organisatie moeten omgaan. CFO van Exact, Robert Gier, schreef over de transformatie van de controller en stelde: “Wordt de CFO de zonnekoning van de 21e eeuw?”

 • Koffie-uurtje

 • Liftwedstrijd

  In het weekend van vrijdag 16 maart t/m zondag 18 maart 2018 wordt weer de liftwedstrijd georganiseerd! In tweetallen gaan jullie al liftend naar een (nog) geheime stad buiten Nederland. Strijd tegen je studiegenoten om de eeuwige roem! De rest van het weekend hebben we een aantal leuke activiteiten gepland.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Inhousedag BDO Amstelveen

 • Introductiediner 2

  Ben je nieuw bij PM of ben je al lid van PM en heb je interesse om komend jaar actief lid te worden? Geef je dan nu op voor het introductiediner om de vereniging beter te leren kennen! Het diner zal plaatsvinden op donderdag 12 april 2018 waarbij je te gast bent bij PM leden die al actief zijn en je alles over actief lidmaatschap en de vereniging kunnen vertellen. Aan het diner zijn geen kosten verbonden en aansluitend zal de derde Aftertentamenborrel plaatsvinden waar we gezamenlijk naar toe gaan. Graag zien we je op 12 april!

 • Aftertentamenborrel 3

  Na hard studeren voor de tentamens is het weer tijd voor ontspanning! Daarom vindt op donderdag 12 april alweer de derde Aftertentamenborrel plaats. Het ideale moment, om onder het genot van een drankje, een gezellige avond te beleven met je studiegenoten. Kom om 22.00 uur naar de Tapperij aan de Grote Markt om het feestje mee te maken! Zorg dat je op tijd bent, want tussen 22.00 en 22.30 uur is er een videograaf aanwezig om een nieuw promotiefilmpje voor PM te schieten! De eerste drankjes worden aangeboden door PM. Aanmelden is niet nodig, tot de 12e!

 • PM Congres

  Yesterday hackers were only human

  Sinds het bestaan van de accountant is het accountantsberoep nooit hetzelfde geweest. Het accountantsberoep gaat met de tijd mee. Het imago van de stugge accountant die met de neus in de jaarboeken zit verdwijnt. Het maakt plaats voor de hippe accountant die zich aanpast aan de veranderende verwachtingen van het maatschappelijk verkeer. Technologische ontwikkelingen zijn van grote invloed op de veranderende accountant. Een van de meest besproken hedendaagse technologische ontwikkeling is de introductie van “Artificial Intelligence”.

  Volgens Bernard Marr, expert op het gebied van “digital transformation” en “intelligent use of data in business”, zal artificial intelligence de rechterhand van de accountant worden. De zelflerende, op algoritmes gebaseerde systemen, verlichten niet alleen het werk van de accountant, maar zullen de functie ook gaan uitbreiden. Ook de controller zal te maken krijgen met veranderende werkzaamheden.

  Waar de accountant eerst alleen het jaarverslag controleerde, wordt de accountant met de invoering van artificial intelligence steeds meer geacht zijn adviesfunctie te vervullen. Zo werd begin 2017 de Corporate Governance Code uitgebreid met als taak voor de accountant om ook een verklaring af te geven over de niet-financiële informatie. Kun je door deze verandering de accountant nog wel een accountant noemen? Blijven de activiteiten waar de accountant om bekend staat bestaan? Ook zal artificial intelligence ertoe leiden dat de systemen intern beheerst moeten worden. Dit is een activiteit die de controller op zich moet nemen.

  De opkomst van artificial intelligence kan ervoor zorgen dat de accountant beter zal gaan presteren in zijn werk. Echter, er zitten ook consequenties aan deze implementatie. Het gaat namelijk over privacy-gevoelige data waarvan de veiligheid moet worden gewaarborgd. De veiligheid van deze gegevens komt steeds vaker in het geding door gevallen van cybercrime, een ander onderwerp waar de accountant en controller steeds meer mee te maken zullen krijgen.

  Met de implementatie van artificial intelligence worden er meer privacy-gevoelige gegevens opgeslagen en is het voor hackers nog aantrekkelijker om in te breken in de systemen. De controller zal intern preventieve maatregelen moeten treffen om de kans op cybercrime te minimaliseren. Cybercrime kost de Nederlandse economie jaarlijks één miljard euro. Wel wordt de cybersecurity van bedrijven beter, maar ook de bad guys staan niet stil. De NBA wil dan ook dat de accountant bijdraagt aan de bewustwording van de onderneming wat betreft cybercrime. Er wordt van de accountant verwacht dat hij zijn bevindingen over de cybersafety vastlegt in de managementletter. De onderneming zal deze bevindingen in hun strategie en risicobeleid moeten verwerken. Brengt de implementatie van AI, door het opslaan van privacy-gevoelige gegevens, meer materiële risico’s met zich mee? En hoe kan de controller de kans op cybercrime minimaliseren?

  Er wordt van bedrijven verwacht dat ze met de tijd mee bewegen. Is AI adequaat te beveiligen en worden hiermee de kosten van cybercrime teruggedrongen, of zullen de cybercrime kosten voor de ondernemingen verder stijgen? Hoe ziet de toekomst van de accountant en controller eruit met deze technologische ontwikkelingen? Op het Congres, 19 april 2018, zullen we samen discussiëren en antwoorden krijgen op deze vragen.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Bestuurbekendmakingsborrel

  Op donderdag 3 mei zal het kandidaatsbestuur bekend worden gemaakt. Kom gezellig langs om een borrel met ze te drinken en ze te feliciteren. De borrel vindt plaats in de Billie Jean vanaf 22 uur.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Eerstejaars bedrijfsbezoek

  Op dinsdagochtend 8 mei 2018 vindt er een bedrijfsbezoek plaats speciaal voor eerstejaars bedrijfskunde studenten. Tijdens deze ochtend kom je in aanraking met zowel een accountants- als controllingpartij. Zo kom je te weten wat de track Accountancy & Controlling inhoudt, dit kan je helpen bij het maken van je keuze voor een track.

 • ERP Training

  Op woensdag 9 mei organiseert PM in samenwerking met Studievereniging Check een ERP-training in De Drie Gezusters van 14:00 tot 17:00 u. Tijdens deze training kom je meer te weten over wat een ERP-systeem is en ga je er vervolgens zelf mee aan de slag. Na de training zal er nog een afsluitende borrel plaatsvinden. Dit alles kost je niets. Inschrijven kan door te klikken op bovenstaande knop. Zien we je 9 mei?

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Actieve Leden Weekend

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Alumniactiviteit Amsterdam

  Op vrijdag 18 mei 2018 vindt de laatste alumniactiviteit van studiejaar 2017/2018 plaats! Dit keer komen de alumnileden van PM samen in onze hoofdstad: Amsterdam. We zullen vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur op de Amsterdamse grachten gaan varen onder het genot van een hapje en een drankje. We verzamelen om 19.45 uur bij de opstapplaats Hermitage museum Amsterdam (Amstel 51D). Wij gaan ervanuit dat je van tevoren al gegeten hebt. Voor de liefhebbers is er de gelegenheid om na de boottocht de stad in te gaan.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Eindfeest

  Het einde van het studiejaar komt steeds dichterbij. Hoewel de tentamens voor de deur staan, begint de zon ook weer volop te schijnen. Het  Noorderplantsoen wordt in de avond weer gevuld met BBQ's, bier en studenten. Wat is nu een betere manier om nog één keer je hoofd helemaal leeg te maken. En samen met je vrienden, onder het genot van een drankje en lekkere deuntjes er een groot feest van te maken!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Tentamentraining Management Accounting

  Op vrijdag 8 juni 2018 wordt de tentamentraining Management Accounting georganiseerd. De training vindt plaats op het Zernike (exacte locatie volgt nog) en duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur. Tijdens de training wordt je klaargestoomd voor het tentamen. De inhoud van de training is afgestemd met de tentamenstof en sluit daarom goed aan. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, geef je daarom snel op want VOL = VOL!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Oudbesturendag

 • Algemene Leden Vergadering

  Op donderdag 13 september 2018 zal de ALV van Studievereniging PM plaatsvinden. Tijdens deze vergadering zal het jaar 2017/2018 worden afgesloten en het beleid voor het jaar 2018/2019 worden gepresenteerd.

  Tot dan!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Kennismakingsactiviteit 1

  Wil je graag op een laagdrempelige wijze in aanraking komen met studiegenoten en tegelijkertijd de sfeer proeven bij Studievereniging PM? Dat kan! Op dinsdagavond 18 september 2018 organiseert PM een kennismakingsactiviteit. Tijdens deze gezellige avond kun je kennis maken met zowel je studiegenoten als PM! De avond zal beginnen met een potje bowlen, vervolgens zullen we met z'n allen uiteten gaan en we sluiten af met een pubquiz en bijbehorende borrel. Schrijf je nu GRATIS in!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Actieve Leden Introweekend

  Meer informatie volgt!

 • IT Audit-activiteit

  In de hedendaagse accountantscontrole speelt IT-audit een steeds grotere rol. Tegenwoordig wordt data, afkomstig uit een ERP-systeem, omgezet in Excel. De vraag is: Hoe gaat men te werk om deze data te controleren? Op woensdagmiddag 3 oktober 2018 volgt het antwoord! Aan de hand van een korte introductie en een casus, waarbij de student proces- en detailcontroles gaat uitvoeren, krijgt de student inzicht in de IT-omgeving waar hij of zij als starter mee te maken gaat krijgen.

 • Alumniactiviteit Utrecht

  Op vrijdag 5 oktober 2018 is het weer zover: de eerste PM-alumniactiviteit van studiejaar 2018/2019 vindt plaats in het mooie Utrecht! Het extra speciale aan deze dag is dat dit de eerste editie is die geheel door de alumniwerkgroep is georganiseerd.

 • Inhouse Utrecht

  Ben jij klaar om je potentiële werkgever te ontmoeten?

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Inhousedag Oldenburg Bonsèl & Associates

  Inhousedag Oldenburg Bonsèl & Associates

 • Controlling Inhousedag

  Op dinsdag 16 oktober zal voor controlling geïnteresseerde studenten een Controlling Inhousedag worden georganiseerd bij HTG in Delfzijl. Tijdens deze dag kom je erachter welke werkzaamheden een controller uitvoert door het uitwerken van verschillende casussen en is het mogelijk om kennis te maken met HTG. De dag zal van ongeveer 13.00 tot 18.30 duren en het vervoer is geregeld! 

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Kroegcollege Assurance & Consultancy

  Heb jij enig idee in welke vakgebieden je werkzaam kunt worden met jouw studie Accountancy/Controlling/O&MC, en wat deze vakgebieden inhouden? Nee? Kom dan naar het Assurance & Consultancy kroegcollege op donderdag 15 november. Hier ontdek je dat een studie Accountancy veel meer mogelijkheden biedt dan alleen een carrière in de financiële auditing!

 • Aftertentamenborrel 1

  Nog even hard studeren voor de tentamens en dan is het weer tijd voor ontspanning! Daarom organiseert Studievereniging PM op donderdag 15 november de eerste Aftertentamenborrel van het jaar. Het ideale moment, om onder het genot van een drankje, een gezellig avond te beleven met je studiegenoten! Kom om 22.00 uur naar de Tapperij aan de Grote Markt om het feestje mee te maken! De eerste drankjes worden aangeboden door PM.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Inhousedag Achmea

 • NBA Accountantsdag

  In organisaties vind je steeds vaker een wirwar van data en geldstromen. Met de sterke groei van de hoeveelheid data en transacties neemt de complexiteit alsmaar toe. Hoe houdt de accountant grip? Hoe herken je patronen van bedrog? Tijdens de Accountantsdag op woensdag 21 november duiken we in de complexe materie en zoeken we naar antwoorden.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Alumniactiviteit Groningen

  Kijk jij als alumni-lid ook terug op je prachtige studententijd in Groningen? Kom dan op 23 november (terug) voor de 2e alumni-activiteit in Groningen!  De ideale mogelijkheid om je oud-studiegenoten weer te spreken. Na het middagcollege van de EMA-vakken gaan wij lasergamen en aansluitend staat ons een heerlijk Bourgondisch buffet te wachten. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om na een pittig dagje college het weekend mooi te beginnen met een spannende activiteit en gezelligheid met PM. Uiteraard zijn de niet-EMA cursisten ook van harte welkom op deze activiteit! Tevens is het mogelijk om vanaf het eten aan te sluiten, mocht dit beter uitkomen in verband met de reistijd. 
   

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Pubquiz PwC

  Op de avond van 6 december slaan Studievereniging PM en Financiële Studievereniging Risk de handen ineen voor de PwC Pubquiz. Tijdens deze pubquiz kun je meer te weten komen over accountancy en op een laagdrempelige manier kennismaken met PwC. Ben jij benieuwd hoe het is om te werken bij dit accountantskantoor én heb je zin in een pubquiz, terwijl de drankjes en hapjes voor je worden betaald? Schrijf je dan nu in!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • MAK Symposium

  Op dinsdag 11 december vindt de veertiende editie van het MAK Symposium plaats. Tijdens dit symposium staat Accountancy in het MKB centraal. Dagvoorzitter Robert Daverschot, bekend van interviews met ministers, vakexperts, topondernemers en zelfs de Dalai Lama, zal ons gedurende deze dag meenemen in thema van dit jaar: Controlling the Pressure.

  De MKB-accountants voelen volgens diverse artikelen van alle kanten druk, zowel vanuit de eigen organisatie als vanuit de klanten en de toezichthouders. De MKB-kantoren zelf streven naar innovatie en strakke planningen, bij de klanten verandert de behoeftemix continu en vanuit de externe organisaties blijft het toezicht alsmaar stijgen. Een accountant is geacht om zichzelf objectief, professioneel en kritisch op te stellen, maar is dit onder al deze factoren nog wel mogelijk?

  Naast een lezing van Margreeth Kloppenburg, bestuurslid, publicist, onderzoeker en hoogleraar, zullen er lezingen zijn van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de SRA. Daarnaast zullen er workshops en speeddates worden aangeboden door diverse accountantskantoren uit het MKB. Tot slot is een lunch en een borrel bij de dag inbegrepen.

 • PM Kerstborrel

  Op vrijdag 14 december is het tussen 15 uur en 17 uur tijd voor de PM Kerstborrel! De borrel vindt plaats na afloop van de colleges en is bedoeld voor zowel leden als alumni leden. In het restaurant van de Kapteynborg (donkergroene gedeelte) is zowel bier, wijn als frisdrank aanwezig en deze drankjes worden aangeboden door PM! Kom jij gezellig bijkletsen met je studiegenoten, en je optimaal voorbereiden op de feestdagen?

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vindt het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Tentamentraining Global Corporate Taxation

  Op dinsdag 8 januari 2019 vindt de tentamentraining Global Corporate Taxation (jaar 3) plaats in samenwerking met PwC. Deze training zal plaatsvinden bij PwC Groningen. Aansluitend organiseert PwC een borrel op locatie. Tijdens het klaarstomen voor het tentamen door professionals uit het werkveld krijg je ook een indruk van PwC kantoor Groningen. De inhoud van de training is afgestemd met de tentamenstof en sluit daarom goed aan.

 • Tentamentraining Boekhouden

  Op dinsdag 8 januari 2019 vindt de tentamentraining Boekhouden (jaar 2) plaats in samenwerking met EY. Deze training zal plaatsvinden bij EY Groningen. Aansluitend verzorgt EY een warme maaltijd. Tijdens het klaarstomen voor het tentamen door professionals uit het werkveld krijg je ook een indruk van EY kantoor Groningen. De inhoud van de training is afgestemd met de tentamenstof en sluit daarom goed aan.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vindt het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Kennismakingsactiviteit

  Ben jij recentelijk lid geworden, heb je de afgelopen tijd een activiteit bezocht of ben je simpelweg benieuwd naar de mogelijkheden binnen Studievereniging PM? Kom dan naar de tweede kennismakingsactiviteit van dit studiejaar, op dinsdag 5 februari 2019! Tijdens een leuke en leerzame cocktailworkshop kom je op een laagdrempelige wijze in aanraking met studiegenoten en ontdek je tegelijkertijd hoe belangrijk PM kan zijn voor jouw toekomstige carrière! Deelname aan deze activiteit is gratis!

 • Halfjaarlijks Meetpunt

  Donderdag 7 februari 2019 vindt alweer het Halfjaarlijks Meetpunt voor actieve leden plaats bij het Land van Kokanje (Oude Boteringestraat 9). De inloop is van 19.30 tot 20.00 uur en de avond zal tot 22.00 uur duren. Tijdens het meetpunt zal het bestuur de voortgang van de beleidspunten presenteren en de financiën tot dusver toelichten. Daarna zal er een interactieve sessie plaatsvinden waarbij actieve leden de kans krijgen om hun mening uit te spreken en met ideeën of verbeterpunten kunnen komen. Dit zal gebeuren in kleine groepjes met elk een bestuurslid. Na deze sessie zal er een kleine borrel plaatsvinden. Aansluitend op het halfjaarlijks meetpunt vindt ATB 2 plaats in de Tapperij.

 • Aftertentamenborrel 2

  Nog even hard studeren voor de tentamens en dan is het weer tijd voor ontspanning! Daarom organiseert Studievereniging PM op donderdag 7 februari de tweede Aftertentamenborrel van het jaar. Het ideale moment, om onder het genot van een drankje, een gezellig avond te beleven met je studiegenoten! Kom om 22.00 uur naar de Tapperij aan de Grote Markt om het feestje mee te maken! De eerste drankjes worden aangeboden door PM.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vindt het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Inhouse Amsterdam

  Van maandag 11 februari t/m woensdag 13 februari 2019 organiseert Studievereniging PM de Accountancy Inhousedagen Amsterdam. Tijdens deze dagen zullen we op bezoek gaan bij PwC, Baker Tilly, Deloitte, de Belastingdienst en Mazars. Tijdens deze dagen heb je de kans om de verschillende kantoren van binnen te bekijken. Er zullen verschillende workshops en cases worden gedaan, maar er zal ook tijd zijn om tijdens de diners en borrels op een informele manier kennis te maken met de kantoren.

 • Alfabetfeest

  We hebben de eerste maand van het jaar al overleefd, de tentamens zijn (gelukkig) voorbij en we beginnen met een gloednieuw semester, wat betekent, gloednieuwe activiteiten! Een van deze activiteiten is de jaarlijkse Alphabet Party. Jaarlijks organiseren we dit feest in samenwerking met andere studieverenigingen. Elk jaar wordt een letter uit het alfabet gekozen en we denken aan een thema dat met deze letter begint. Je kunt je outfit baseren op de gekozen letter.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vindt het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Inhousedag Oldenburg Bonsèl & Associates

 • Controlling speeddates

  On february 21th, the controlling speeddates will take place in “Van Swinderenhuys” in Groningen. On this page you will find more info about this event.

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Training Stress Management

  Meer informatie volgt!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Controlling Congres

  Meer informatie volgt!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Accountancy Congres & ATB 3

  Meer informatie volgt!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Eerstejaars bedrijfsbezoek

  Meer informatie volgt!

 • Bestuursbekendmaking

  Meer informatie volgt!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Actieve Leden Weekend

  Meer informatie volgt!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Mee op ALW

  Zoals je wellicht al weet gaat PM elk jaar een weekend weg om haar actieve leden te bedanken
  (ALW). Voor dit jaar willen wij een pilot starten zodat ook alumni leden welkom zijn bij dit mooie
  weekendje weg. Het ALW wordt al meerdere jaren achter elkaar georganiseerd op het altijd
  gezellige eiland Ameland. Ook dit jaar zijn wij weer van plan om er een te gek weekend van te maken
  van 10 tot en met 12 mei.
  Hoeveel leuker zou het zijn als er ook een grote groep alumni-leden aanwezig zijn tijdens dit
  weekend! Via deze pagina willen wij graag het animo polsen onder de alumni leden. Vind jij het
  leuk om dit jaar mee te gaan tijden het ALW van PM? Geef dit dan aan door je aan te melden voor dit evenement. 
  Bij genoeg interesse gaan wij het mogelijk maken dat alumni leden mee kunnen tijdens het ALW.

 • Eerstejaarsactiviteit

  Meer informatie volgt!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Eindfeest

  Meer informatie volgt!

 • Alumniactiviteit Amsterdam

  Meer informatie volgt!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Koffie-uurtje

  Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vind het wekelijkse koffie-uurtje plaats. Kom gezellig langs in de Kapteynborg Lounge (naast lokaal 5419.0008) voor een kopje koffie of thee met een koekje. Tot dan!

 • Tentamentraining Management Accounting

  Meer informatie volgt!

 • EMA/EMFC Lunch

  Meer informatie volgt!

 • Oudbesturendag

  Meer informatie volgt!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)