Website
http://werken.belastingdienst.nl/

Over De Belastingdienst

Werken als accountant bij de Belastingdienst
Je staat er misschien niet bij stil, maar bij de Belastingdienst werken ruim 500 accountants. Met zeer afwisselende werkzaamheden: elk jaar voeren we vanuit verschillende locaties door heel Nederland tienduizenden fiscale controles uit. En bij de Douane controleren we de aangiften van invoerrechten en accijnzen en adviseren we onze opdrachtgever over het verlenen van vergunningen.

Werken aan de (inter)nationale top
Veel van onze accountants zitten aan tafel met de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Door toenemende regelgeving, globalisering en automatisering worden ook de werkzaamheden in het MKB-segment steeds complexer – en daardoor inhoudelijk interessanter. Het werk van onze accountants wordt bovendien steeds internationaler. In toenemende mate wisselen we gegevens uit met Belastingdienstmedewerkers uit heel Europa. Zo delen we bijvoorbeeld de controleaanpak binnen de Europese Unie.

Uiteenlopende carrières
Onze accountants zijn over het algemeen RA, daarnaast hebben we een beperkt aantal AA’s in dienst. Ook hebben een aantal accountants zich gespecialiseerd tot IT auditor of tot klantcoördinator bij grote bedrijven, werken er accountants bij de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst en is een deel doorgegroeid naar een leidinggevende rol in ons management.

Bij de Belastingdienst kun je als accountant dus alle kanten op. Interesse? Neem dan contact op met Ronald Garretsen via r.garretsen@belastingdienst.nl

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)