← Terug

De Wereld Draait Door

Al twaalf jaar lang vult Matthijs van Nieuwkerk vijf maal in de week het programma De Wereld Draait Door. Een talkshow bestaande uit een combinatie van nieuws, informatie en amusement. Hierbij wordt hij omringd door diverse gasten en het publiek. PM was uitgenodigd om op maandag 2 oktober jl. af te reizen naar Amsterdam om als publiek aanwezig te zijn bij de live opname van het programma.

Om 14.00 uur verzamelden elf actieve leden zich op Centraal Station van Groningen, waarna zij met de trein koers zetten naar Amsterdam. Na aankomst was het tijd voor pizza en daarna werd Amsterdam per bus doorkruist om de opname locatie, De Westergasfabriek, te bereiken. Dit terrein betreft een voormalig industrieterrein waar tegenwoordig culturele en recreatieve activiteiten plaatsvinden.

Toen de deuren van studio Zuiveringshal Oost openden kreeg een ieder een plek toegewezen. Sommigen hadden het geluk om achter Matthijs van Nieuwkerk plaats te nemen, terwijl anderen boven op het balkon van de studio terecht kwamen. Toen iedereen plaats had genomen, heette Matthijs van Nieuwkerk ons allemaal welkom. Aansluitend werd verteld dat het een aflevering met een vol programma zou gaan worden.

Vanaf 19.00 uur was het programma live te zien op televisie met deze dag als tafelgast Paul de Leeuw. Max Meser zong een lied voor Catalonië, waar hij zelf is opgegroeid, om de inwoners een hart onder de riem te steken gezien het referendum voor onafhankelijkheid. Twan Huys kwam aan het woord over de verschrikkelijke schietpartij in Las Vegas. Vervolgens kwamen Thijs Bayens en Rutger Rienks spreken over het lopende onderzoek naar de verrader van Anne Frank en haar familie in de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens schoof Advocatenkantoor Ficq & Partners aan om te praten over de vierdelige docuserie ‘De Verdediging’. De serie schetst een beeld van de werkzame advocaten binnen het bedrijf en vormt op deze manier een boeiend en persoonlijk inkijkje in de advocatuur. Als laatste gasten van de avond schoven schaatsers Erben Wennemars, Mark Tuitert en Rintje Ritsma aan. Zij bespraken de slechtste en beste technische schaatssnufjes die de revue zijn gepasseerd. De avond werd muzikaal begeleid door Ruthie Foster, een zangeres die blues en folk combineert.

Na afloop van de uitzending werd er nog drankje gedronken om vervolgens met de vele opgedane indrukken weer terug naar Groningen te reizen.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)