← Terug

IT Audit: Fraude of foutloos?

IT wordt steeds belangrijker in de wereld in het algemeen, maar ook zeker in de accountancy. IT  speelt steeds een grotere rol in de accountantscontrole. Tijdens dit evenement bood PM studenten de kans om een indruk te krijgen over hoe IT-Audit in de praktijk wordt gebruikt.

De middag begon rond 13:00 met wat koffie/thee met cake waarbij de deelnemers elkaar vast wat beter konden leren kennen en de verwachtingen van die middag met elkaar konden delen. Vervolgens namen sprekers Jeroen Kuper en Temme Sikkema de groep mee aan de hand van een casus uit de praktijk. De gegevens van een bedrijf waren door Jeroen Kuper in een nieuw PM jasje gestoken waarbij de interne controle ernstig tekort schoot. De studenten mochten vervolgens door middel van een integrale gegevensgerichte controle aanpak met behulp van een aantal data-exports uit de financiële administratie een aantal aspecten onderzoeken, zoals bijvoorbeeld de controletechnische functiescheiding. Eerst mocht er zelf gepuzzeld worden in teams van drie á vier studenten aan een draaitabel in Excel om vervolgens met hulp van Jeroen Kuper en Temme Sikkema tot de oplossing te komen.

Nadat er een team studenten tot winnaars van de dag was uitgeroepen werd de middag afgesloten met een hapje en een drankje.

Al met al was het een zeer informatieve middag waar wij Jeroen Kuper en Temme Sikkema nogmaals hartelijk voor willen bedanken!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)