← Terug

Interview Inhouse commissie

Met de Inhousedagen in Utrecht net achter de rug is het een goed moment om de mensen achter de organisatie beter te leren kennen. Twee keer per jaar organiseren zij de Inhousedagen die de ideale mogelijkheid bieden om kantoren beter te leren kennen. De Inhouse commissie bestaat dit jaar uit voorzitter Wibo Ypma, secretaris Edwin Meijer, penningmeester Angela Brand en bedrijfscontacten Carlijn Schiphorst.

Kunnen jullie jezelf kort even voorstellen?

Wibo: Ik ben 20 jaar en zit momenteel in het 3e jaar van mijn bachelor. Ik kom uit Franeker en woon sinds een jaar in Groningen. Mijn hobby’s zijn fitness, voetballen met vrienden en uitgaan. Vorig jaar heb ik bij PM het Controlling Symposium mede georganiseerd waarbij mijn functie dagorganisatie was.
Edwin: Ik ben 22 jaar en zit momenteel in het 2e jaar van de dubbele master Accountancy & Controlling. Bij PM heb ik 1 jaar Redactie gedaan en afgelopen jaar zat ik in de MAK Symposium commissie. Naast PM zit ik bij Gyas, waar ik ook actief ben, en houd ik van squashen.
Angela: Ik ben 21 jaar en kom uit Staphorst.  Ik doe de master Accountancy en vanaf februari wil ik stage gaan lopen in Zwolle, maar voor welk kantoor staat nog niet vast. Naast mijn studie ben ik student assistent, doe ik graag gezellige dingen met vriendinnen en doe ik aan parachute springen.
Carlijn: Ik ben 22 jaar en ben ook bezig met de master Accountancy. Vanaf februari ga ik in Utrecht stage lopen bij EY. Ik kom uit Nieuwleusen en mijn hobby’s zijn bodypump, hardlopen en wijn drinken. Dit is mijn eerste jaar als actief lid bij PM. Wel heb ik hiervoor bij TAM al commissie ervaring opgedaan.

Waarom zijn jullie actief lid geworden in deze commissie?

Wibo: Ik heb in eerste instantie niet heel erg hiervoor gekozen, maar ik werd gevraagd of mij dit leuk leek om te doen. Ondanks dat ik nog nooit bij het evenement was geweest leek het me een enorm leuke uitdaging.
Angela, Carlijn, Edwin: Wij beginnen in februari allemaal met onze scriptiestage en dan is dit een commissie die daar perfect mee te combineren is. Daarnaast is het ook een enorm tof evenement.
Carlijn: Ik ben zelf vorig jaar mee geweest op inhouse en daar is bij mij ook de keuze op EY gevallen. Het is dus echt een perfecte manier om de kantoren te leren kennen en hen kennis te laten maken met jou.
Unaniem: We verwachten er dit jaar ook weer een mooi jaar van te maken met dit jaar 3 fantastische evenementen. We hopen het minstens net zo goed te doen als de Inhouse commissie vorig jaar, al hebben ze de lat wel behoorlijk hoog gelegd. We hopen dat we zoveel mogelijk studenten kunnen helpen en iedereen moet zich dus ook inschrijven voor de inhousedagen in Amsterdam die in februari plaatsvinden!!

Gevraagd naar de leukste activiteit binnen PM luidt het antwoord ook unaniem:

INHOUSE!!

Hoe omschrijven jullie elkaar in 3 woorden?

Wibo: Gestructureerd/gedisciplineerd, enthousiast, nuchtere fries.
Edwin: Gezelligheidsdier, verenigingsjongen, ontzettend grote speler.
Angela: Leergierig, ambitieus, veelzijdig.
Carlijn: Punctueel/stipt, gestructureerd, sociaal

Wie is jullie jeugdvoorbeeld of wie zouden jullie voor een dag willen zijn?

Unaniem: diepe zucht…
Wibo: René van der Gijp, heerlijk leventje.
Edwin: Ruud van Nistelrooij, ieder jongetje droomt er toch van profvoetballer te worden.
Angela: Ik zou Maxima wel willen zijn voor 1 dag.
Carlijn: Nikkie Plessen, beetje zaken doen in de mode.

Bij wie zou je nog een keer op de koffie willen?

Wibo: Frans Timmermans.
Edwin: In het torentje.
Angela: In het Witte Huis, maar niet zolang Trump er zit. Of in ieder geval niet met Trump, dan maar met een beveiliger van het witte huis ofzo.
Carlijn: Mijn oma, dat is altijd heel gezellig!

Hoe ziet jullie ideale vakantie eruit?

Gezamenlijk: Zoveel mogelijk van de wereld zien.
Angela: Ik zou graag naar New York willen en heel Amerika willen zien.
Edwin: In ieder geval business class vliegen!
Wibo: En een kruiswoordpuzzel in het vliegtuig maken.
Carlijn: Geef mij maar een goed boek voor in het vliegtuig.

Over 5 jaar zie ik mezelf…

Wibo: Over 5 jaar hoop ik wel aan het werk te zijn. Geen idee waar, maar waarschijnlijk wel iets in de accountancy of in ieder geval iets financieels.
Edwin: Werkzaam in de accountancy met een RA titel op zak. Verder hoop ik dan een huisje te hebben gekocht in Utrecht, maar ik wil ook niet teveel vooruit plannen.
Angela: Over 5 jaar hoop ik ook mijn RA titel te hebben. Ook wil ik dan ongeveer bijna getrouwd zijn. Kinderen dan nog niet, want ik wil eerst voor mijn carrière gaan.
Carlijn: Over 5 jaar hoop ik een goede baan te hebben met een mooie auto en goed gefundeerd te zijn.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)