← Terug

Inhousedagen Utrecht

Afgelopen 9 tot en met 11 oktober vonden de jaarlijkse Inhousedagen van PM in Utrecht plaats. Hierbij werd kennisgemaakt met een gedeelte van de ‘big four’ en middelgrote accountantskantoren. Deze keer was het de beurt aan PWC, BDO, KPMG, Baker Tilly Berk en HLB Blömer. Tijdens deze Inhousedagen werden inhoudelijke cases gemaakt, informele workshops gevolgd en veel gepraat met recruiters en werknemers om kennis te maken met de verschillende kantoren. Hieronder volgt een uitgebreid verslag over de uitgevoerde activiteiten tijdens de Inhousedagen.

Maandag

Maandagochtend 9 oktober verzamelde de groep van 28 deelnemers zich om 10.45 uur bij de taxistandplaats op het station te Groningen. Hier werden de koffers omgewisseld voor goedgevulde lunchpakketjes voor onderweg. Nadat iedereen zich aan elkaar had voorgesteld en de voorzitter van de Inhouse commissie een welkomstwoord had gegeven, vertrokken we richting de trein, waarmee we twee uur later aankwamen in Utrecht.

Na een korte busrit vanaf het treinstation arriveerden we rond 14.00 uur bij PWC. Hier werd eerst een uitgebreide voorstelronde gehouden, waarna de groep in tweeën gesplitst werd. De ene groep maakte een ronde over de afdeling, waarbij werknemers van PWC aangesproken werden om PWC beter te leren kennen en wij al onze vragen konden stellen over werken bij PWC. De andere groep deed de DISC test, waarbij gekeken werd tot welke ‘persoonlijkheidsgroep’ je behoort. Hierna werden de groepen en activiteiten met elkaar gewisseld. Als laatste formele activiteit deden we in teams de marshmallow challenge. Met taxi’s vertrokken we aansluitend richting het centrum van Utrecht waar we met z’n allen lekker gegeten en een drankje in de kroeg gedronken hebben. Rond 11.00 uur ’s avonds vertrokken we met de bus richting het hotel, waarna we snel ons bed in doken.

Dinsdag
De volgende ochtend, dinsdag 10 oktober, stond iedereen om half 9 weer fris en fruitig voor het hotel om gezamenlijk te vertrekken richting BDO Utrecht. Na een kopje koffie of thee kregen we een presentatie over BDO. Vervolgens gingen we in teams aan de slag met een inhoudelijke casus over Tivoli Vredenburg. Er moest een risicoanalyse uitgevoerd worden voor de verschillende opbrengstenstromen binnen het bedrijf. Met de presentaties van de risicoanalyses en oplossingen om de risico’s te mitigeren werd de inhoudelijke casus afgesloten en was het tijd voor een informele activiteit, namelijk een workshop storytelling. Hierbij leerden de deelnemers hoe ze een goede presentatie moeten houden. Er werd bij BDO afgesloten met een goed verzorgde lunch, waarna de groep vertrok richting het kantoor van KPMG.

Het programma bij KPMG ging van start met het vormen van teams voor het maken van de casus ‘Smooth & Juicy’. In deze teams moest een presentatie gemaakt worden, waarin het team zichzelf moest voorstellen en moest beargumenteren waarom zij het geschikte team waren voor het uitvoeren van de audit. Na deze presentaties bekeken te hebben, gingen de deelnemers een onderdeel van de interim controle uitvoeren, namelijk de controle van de HR-afdeling. Enkele informatie werd alvast gegeven en de rest van de informatie moest naar voren komen door een interview met de HR-manager. Op basis hiervan konden formulieren verkregen worden met de benodigde informatie. Door deze formulieren te analyseren en controleren konden er verschillende fouten gevonden worden. Vervolgens werd een korte rondleiding over de afdeling gegeven en na een korte bespreking van de juiste antwoorden van de casus vertrok de groep per touringcar richting Amsterdam om daar een kookworkshop te volgen. Tijdens de kookworkshop kon er gepraat worden met verschillende werknemers van KPMG, terwijl er door de deelnemers een driegangenmenu gekookt werd. Het menu bestond uit een voorgerecht, Zaanse mosterdsoep met gepocheerde eieren en gerookte vis, een hoofdgerecht, lam met appelstroopjus, stamppot en een Friese nagelkaaswafel en een dessert, kletskoppen met hangop en Betuws fruit. Moe, maar voldaan vertrokken we per touringcar weer naar Utrecht om daar in het hotel nog met een groot gedeelte van de groep een drankje te drinken en daarna lekker te gaan slapen.

Woensdag
Woensdagochtend 11 oktober, de laatste dag alweer, vertrok de groep met alle koffers richting Baker Tilly Berk. Hier was een rustig ochtendprogramma opgesteld, waarbij we allereerst kennis maakten met het bedrijf middels een Kahoot quiz. Daardoor kregen de deelnemers een goed beeld van Baker Tilly Berk en konden ze daarna in groepjes met verschillende medewerkers mee om alle vragen te stellen met betrekking tot de opleiding en het werken bij Baker Tilly Berk. Ook werden er fanatieke tafelvoetbalwedstrijden gespeeld tijdens de gesprekken. De ochtend vloog voorbij en werd afgesloten met een uitgebreide lunch, aangezien aansluitend een bezoek werd gebracht aan HLB Blömer te Nieuwegein.

De deelnemers kwamen rond 14.00 uur aan bij HLB Blömer. Hier was het allereerst tijd voor een presentatie over het belang van de IT-audit en verschillende onderwerpen die daarbij een steeds belangrijkere rol gaan spelen, zoals blockchain, kwamen hierbij aan bod. Vervolgens gingen we in teams aan de slag met een inhoudelijke casus over de analyse van risico’s van een webhosting bedrijf. De uitkomsten van de risicoanalyses werden gepresenteerd, waarna het tijd was om over de verschillende afdelingen van het bedrijf te lopen om zoveel mogelijk kennis op te doen over het bedrijf, die we later nodig zouden hebben bij de quiz. Daarnaast werden er veel algemene vragen gesteld aan de werknemers om een goed beeld te krijgen over het werken bij HLB Blömer. Na de leuke, interactieve quiz was het tijd voor een welverdiende borrel. Rond 17.00 uur vertrok de groep met het openbaar vervoer richting Groningen, waar we uiteindelijk rond 20.00 uur moe, maar voldaan aan kwamen.

Inhouse commissie, bedankt voor de intensieve, maar erg leerzame en gezellige dagen!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)