← Terug

Geslaagd controlling bedrijfsbezoek HTG

Afgelopen maandag 20 november 2017 organiseerde de Controlling commissie een bedrijfsbezoek aan HTG te Delfzijl. Met een groep van zeventien deelnemers vertrokken we rond 13.00 uur in een touringcar richting Delfzijl. Na 45 minuten gereden te hebben, werden we hartelijk ontvangen door drie werknemers van HTG. Ter verwelkoming stond er koffie, thee en fris met iets lekkers klaar, waarna het officiële programma startte.

Allereerst kregen we een presentatie met algemene informatie over de groep waar HTG een divisie van is en het bedrijf HTG zelf. HTG is een distributiebedrijf van fast-moving, luxe goederen, waarbij het zich voornamelijk richt op alcoholische dranken, parfums en cosmetica en verzorgingsproducten. HTG is het grootste groothandelsbedrijf in fast-moving goederen binnen Europa met 380 werknemers en 50,000 m2 aan magazijnen.  

Na deze inleidende presentatie was het tijd om aan de slag te gaan met de cases. Deze cases waren voornamelijk gericht op het werk van een controller binnen HTG. De eerste case ging over het boeken van omzet met betrekking tot de wisselende valuta’s. Met andere woorden, boek je de omzet bij het ontvangen van de verkooporder, bij het verzenden van de producten of bij de levering van de producten. De tweede case ging over de financiering van het bedrijf: Op welke manier kan je ervoor zorgen dat je je bedrijf zo goedkoop mogelijk financiert. Hierbij kwamen onderwerpen zoals crediteuren, langlopende schulden en aandelen aan bod.

Vervolgens werd er nog een presentatie gegeven over de mogelijkheden om te werken bij HTG. Alle deelnemers kregen een goed gevulde goodiebag uitgereikt, waarna het tijd was voor een groepsfoto van het bedrijfsbezoek. Hierna vertrokken we richting het magazijn in Delfzijl om daar nog een rondleiding te krijgen, zodat we praktisch nog konden zien wat er allemaal van belang is bij controlling bij HTG.

Wat vooral veel aandacht kreeg bij de rondleiding was het autostore voorraadsysteem. Het was erg interessant om te zien hoe de robots vol automatisch over het raster bewogen om zo de orders te picken en deze af te leveren bij het picking station. De rondleiding werd rond kwart voor 5 afgesloten door de Controlling commissie die een presentje mee had genomen om (de werknemers van) HTG te bedanken. Hierna stapten we met z’n allen de bus in om rond half 6 na een geslaagde middag weer in Groningen aan te komen.

HTG en de Controlling commissie, bedankt voor de leuke, interessante middag!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)