← Terug

Interview MAK Symposium commissie

Op 12 december zal het MAK Symposium plaats gaan vinden in het Noordlease Stadion. Een dag waarbij diverse MKB-kantoren aanwezig zullen zijn om ons kennis te laten maken met de kantoren. Onderwerpen die gedurende de dag aan de orde zullen komen zijn het accountancyberoep bij de aanwezig kantoren, de (technologische) ontwikkelingen in de markt en de carrièremogelijkheden voor ons als toekomstige accountants. De verantwoordelijke commissie voor het MAK Symposium is druk bezig met de voorbereidingen. Tijd om hen voor te stellen. De commissie bestaat dit jaar uit voorzitter Sveva Stummel, secretaris Vincent Rozema, penningmeester Joost Jansen, bedrijfscontacten Riemer Akkerman en dagorganisatie Stefanie Drewes.

Sveva Stummel, voorzitter

Ik ben 22 jaar oud en bezig met mijn pre-master. Ik ben geboren en getogen in Ruinerwold en gooi in mijn vrije tijd graag een balletje met mijn teamgenoten op het korfbalveld bij G.S.K.V. De Parabool in Groningen. Op dit moment ben ik dus bezig om mijn eerste stappen te zetten richting de titel Registeraccountant. Over vijf jaar hoop ik deze titel op zak te hebben en precies te weten wat ik leuk vind binnen het accountantsberoep, zodat ik met plezier naar mijn werk ga. Vroeger zag ik mijn toekomst heel anders, namelijk als prinses in een groot paleis. Inmiddels weet ik dat sprookjes niet bestaan.

In juli heb ik gesolliciteerd voor een commissie bij PM. Omdat ik graag iets wilde organiseren en graag in contact wilde komen met verschillende MKB kantoren, gaf ik mijn voorkeur aan de MAK Symposium commissie. Begin juli werd bekend in welke commissie ik zat en welke functie ik had gekregen en vanaf toen is onze commissie bezig gegaan met de voorbereidingen voor het MAK Symposium. In het begin bestonden onze vergaderingen vooral uit brainstormsessies over het thema, sprekers en de dagindeling. Later werden de vergaderingen gestructureerder en vulden we de dag verder in. Regelmatig in het bijzijn van een bestuurslid. Op dit moment zijn wij bezig met de laatste voorbereidingen en hebben wij erg veel zin in het MAK Symposium.

Door mijn commissiegenoten word ik omschreven als: spraakbericht liefhebber, oh my days, stresskip, toetjes en juf Stummel.

Joost Jansen, penningmeester

Ik ben 22 jaar en bezig met mijn master Accountancy. Ik ben geboren in Groningen, maar opgegroeid in Emmen. In mijn vrije tijd sport ik graag en zoek ik de gezelligheid op bij vrienden. Daarnaast ben ik een liefhebber van autosport. Over vijf jaar hoop ik mijn RA titel op zak te hebben en veel van de wereld te hebben gezien. Verschillende landen heb ik al mogen bewonderen, maar er staan nog veel landen op mijn lijstje die ik zou willen bezoeken. Vroeger wilde ik piloot worden en door het zien van de wereld, waarbij ik regelmatig in het vliegtuig zal zitten, heb ik de baan die ik vroeger wilde toch een beetje gekregen. Toen ik in juni solliciteerde voor een commissie bij PM gaf ik de voorkeur aan een formele commissie. Vorig jaar heb ik namelijk in de Wintersport commissie gezeten en dit jaar wilde ik graag iets serieuzer. Gelukkig is er na de vergadering nog wel tijd om de escalatie hits van Riemer te beluisteren, zodat het niet alleen maar serieus is.

Door mijn commissiegenoten word ik omschreven als: mister money, gierig, magazijn-medewerker en iemand die meer doet dan alleen maar penningmeester zijn.

Vincent Rozema, secretaris

Ik ben 22 jaar, bezig met de master Accountancy en woonachtig in Stadskanaal. In mijn vrije tijd ga ik voetballen of hardlopen en breng ik graag tijd door met vrienden. Op dit moment ben ik op zoek naar een huisje om samen te wonen mijn vriendin in Groningen. Over vijf jaar hoop ik die zeker gevonden te hebben en heb ik mijn RA titel en twee honden: een herdershond en een golden retriever. Oftewel, huisje, titel, beestje. Vroeger wilde ik straaljagerpiloot worden, een echte jongensdroom. Ik ben nu realistischer ingesteld en weet ik dat ik een veel betere Registeraccountant zal zijn in plaats van een straaljagerpiloot.

Toen ik solliciteerde voor een commissie bij studievereniging PM, had ik niet zozeer een voorkeur voor een specifieke commissie, zolang het maar een formele commissie was. Wel had ik als voorkeur om iets te organiseren, waarvoor regelmatig vergaderd moet worden. De functie die ik nu heb ik gekregen in de MAK Symposium commissie past goed bij mij en ik vind het leuk om te doen.

Door mijn commissiegenoten word ik omschreven als: netjes, punctueel, handig met InDesign en een auto hosselaar.

Riemer Akkerman, bedrijfscontacten

Ik ben 22 jaar en een derdejaars bachelor student. Ik kom uit het pittoreske Sint Jacobiparochie en reis graag. Als ik op reis ga, ga ik vrijwel altijd backpacken. Dit heb ik tot nu toe gedaan in Azië en Zuid- en Oost- Europa. Ik hoop mijn backpack-ervaringen in de toekomst nog uit te kunnen breiden met onder andere een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. In mijn vrije tijd speel ik regelmatig een potje FIFA en houd ik ervan om de gezelligheid op te zoeken. In de toekomst wil ik dus meer van de wereld zien en zou ik me ook graag meer willen verdiepen in de technologische ontwikkelingen in onder andere het accountantsberoep, tevens het thema van het MAK Symposium. Toen ik klein was, wilde ik ambulancebroeder worden. Ik ben er toch achter gekomen dat het accountantsberoep mij meer ligt.

Tijdens het sollicitatiegesprek om actief lid te worden bij studievereniging PM had ik al een voorkeur voor Congrescommissie of de MAK Symposium commissie. Het is de MAK Symposium commissie geworden. Omdat ik volgend semester meer vakken heb dan regulier, komt me dit ook perfect uit.  Ik ben ben blij met deze keuze en kijk net als de rest van mijn commissie erg uit naar 12 december.

Door mijn commissiegenoten word ik omschreven als: beslissingsbevoegd, ‘de afwasser’, pasta spinazie en een goede dj.

Stefanie Drewes, dagorganisatie

Ik ben 24 jaar en zit op dit mijn moment in het laatste jaar van de bachelor.  Zuidlaren is de plek waar ik tot een jaar geleden woonde en hier ben ik nog regelmatig te vinden om mijn hobby ballet en moderne dans uit te voeren. Daarvoor heb ik altijd paard gereden, en dat wil ik na mijn studie ook graag weer oppakken.  In toekomst zie mezelf als Registeraccountant werken in Amerika, tenminste als Trump afgetreden is. Toen ik klein was, wilde ik tandarts worden. Mijn mening is daarover veranderd. Ik kijk nu liever naar cijfers in plaats van tanden voor mijn beroep.

Inmiddels ben ik al een aantal jaar lid van PM en ben ik drie jaar achter elkaar naar het MAK Symposium geweest, omdat ik later graag bij een MKB-kantoor wil gaan werken. Dit jaar wilde ik het MAK Symposium zelf graag een keer organiseren en solliciteerde voor de functie dagorganisatie in de MAK Symposium commissie en die heb ik gekregen.

Door mijn commissiegenoten word ik omschreven als: Pietje precies, detailgericht, telefonisch verkoper en tassenverkoper.

Het volgende dilemma werd aan de groep voorgelegd:

Je mag één tijdreis maken naar een dag in het verleden OF je kunt één dag vliegen.

Voor de commissie geldt dat ze graag één tijdreis maken naar een dag in het verleden, namelijk naar de dag dat de bitcoin nog maar € 0,10,- kostte.

Als afsluiting kreeg iedereen een Pickwick vraag om te beantwoorden

Sveva, wat zou je veranderen als je minister-president bent? Als ik minister-president was, zou ik er voor zorgen dat scholieren die nu slagen voor hun diploma op de middelbare school, meer kans krijgen om te gaan studeren. Dit wil ik doen door de mogelijkheid tot het ontvangen van studiefinanciering weer in te voeren als eerste stap.

Vincent, wat is het meest romantische wat jou is overkomen? Als cadeau voor mijn verjaardag ging ik met mijn vriendin een weekend naar Londen.

Joost, wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht? Ik denk dat de Phi Phi-eilanden in Thailand zijn geweest.

Riemer, welke drie dingen neem je mee naar een onbewoond eiland? Ik zou een noodgenerator, tv en een playstation meenemen.

Stefanie, wat maakt jou uniek? Mijn PM trui met mijn naam er op.

De Redactie wil de MAK Symposium commissie bedanken voor hun tijd en wenst ze nog veel succes met de organisatie van het Symposium!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)