← Terug

Interview met het Bestuur

Studievereniging PM wordt dit jaar wederom geleid door vijf pareltjes. We hebben ze allemaal wel eens gezien: Judith van Ekeren (Voorzitter), Stephanie Hofstetter (Vicevoorzitter), Gineke Spoelstra (Secretaris), Yvette Pinkert (Penningmeester) en Paul Spruitenburg (Bedrijfscontacten), maar we zouden ze graag eens wat beter leren kennen. Allereerst hun bezigheden.

Hoe zijn jullie verkozen tot bestuur en wat voegt ieder individu toe?

Allen: Wanneer je solliciteert voor een functie als bestuurslid, doe je dat in principe op dezelfde wijze als wanneer je een actief lid binnen PM wilt worden. Je solliciteert in eerste instantie voor een plek in het bestuur en daarbij mag je 3 posities aangeven die je voorkeur zouden hebben.
Judith: Als voorzitter is mijn primaire taak om het geheel in de gaten te houden. Ik zorg voor de agenda’s tijdens onze vergaderingen en ben verantwoordelijk voor het contact met externe partijen, zoals andere studieverenigingen. Daarnaast begeleid ieder bestuurslid commissies. Ik begeleid de Controlling commissie en de Activiteiten commissie.
Stephanie: Als vicevoorzitter ben ik verantwoordelijk voor de contacten met de RuG, de RvA, de Verenigingsraad en de alumni leden. Daarnaast begeleid ik de alumni werkgroep, de MAK Symposium commissie en de Support commissie. Ook verzorg ik de IT-audit activiteit, de tentamentrainingen en het eerstejaars bedrijfsbezoek. Tenslotte houd ik me bezig met de social media van PM en het nieuwe promotiefilmpje.
Gineke: Als secretaris notuleer ik uiteraard tijdens onze vergaderingen. Ook ik heb twee commissies onder mijn hoede, namelijk de Inhouse commissie en de Redactie. Verder houd ik contact met de PM leden door middel van de nieuwsbrief en ben ik verantwoordelijk voor de PM flyers en het up to date houden van het ledenbestand.
Yvette: Als penningmeester houd ik me uiteraard bezig met de financiën binnen PM. Ik regel de facturen binnen de vereniging, houd contact met alle commissies op het gebied van de financiën en begeleid de Reis commissie en de Kascontrole commissie. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de PM kleding en organiseer ik de ERP training en het Halfjaarlijkse meetpunt (kom langs!).
Paul: Zoals de functie al aangeeft, ben ik verantwoordelijk voor het contact met bedrijven. Specifiek komen hier de aanwezige partijen tijdens het Congres, het MAK Symposium en het Controlling Symposium naar voren. Daarnaast houd ik me bezig met de PM App (al gedownload?) en begeleid ik de Congres commissie. Als enige man van het bestuur houd ik me uiteraard ook bezig met alle online en technische zaken die er spelen. Zelf zou ik me omschrijven als “de clown van de groep”.

Kunnen jullie een gemiddelde vergadering van jullie omschrijven? Hoe vaak?

Een normale vergadering kan bij ons wel 2 á 3 uur duren. We zijn niet bepaald kort en bondig, maar bespreken alles uitgebreid en discussiëren veel om ervoor te zorgen dat we weloverwogen besluiten nemen. Daarentegen hebben we “MAND!” als stopwoord in het leven geroepen voor wanneer het toch te langdradig wordt. Daarnaast hebben we minstens één “hokdag” per week waarin we samen zitten op het Zernike. Tenslotte heeft een ieder zijn of haar eigen commissie(s) waar hij/zij wel eens aanschuift.

Omschrijf PM in 3 woorden

Uiteindelijk kwamen de bestuursleden gezamenlijk tot de woorden “betrokkenheid, laagdrempelig en professioneel”. Ook het woord “familie” kwam een aantal keer naar voren.

Wat is je favoriete PM activiteit?

Judith: Ik heb geen echte activiteit als favoriet. Ik vind persoonlijk het mooiste aan PM om op Zernike te lopen en dan allemaal PM’ers tegen te komen.
Stephanie:  Samen op wintersport vind ik toch echt het leukste! Daarnaast ben ik eigenlijk fan van alle reisjes binnen PM.
Gineke: Ik kies toch voor het Congres en uiteraard de bekendmaking van het bestuur!
Yvette:  Ook voor mij is het Congres een favoriet. Daarnaast vind ik het actieve ledenweekend erg leuk!
Paul: Ik ga met de dames mee en kies ook voor het Congres!

Nu we weten wat het bestuur zoal doet willen we ze natuurlijk ook op persoonlijk vlak nog wat beter leren kennen. Op de site is van iedereen al een kleine introductie te vinden, maar wij willen natuurlijk graag nog meer van ze weten.

Zouden jullie elkaar even kort kunnen omschrijven?

Judith: De moeder van de groep.
Stephanie: Ambitieus en zet zich echt in voor goede dingen.
Gineke: Vertrouwenspersoon en echt een mensenmens.
Yvette: Met haar erbij heb je gegarandeerd een leuke avond!
Paul: De clown van de groep. Vol met humor en vol van zichzelf.

Kunnen jullie elkaars kwaliteiten benoemen?

Judith: Overzichtelijk ingesteld en kan goed feedback geven. Heeft een enorme drive in haar zitten gecombineerd met ontembare energie, daarnaast is ze heel positief ingesteld en zeurt ze nooit.
Stephanie: Georganiseerd en ontzettend gedreven.
Gineke: Altijd positief, behulpzaam, bereidwillig en goed luisterend oor. Bovendien onze schouder om op te huilen!

Yvette: Gezelligheidsdier. Sfeermaker, sociaal ingesteld en kan gemakkelijk op een laagdrempelige manier contact maken met anderen. Ook is ze goed in het praktisch en eenvoudig oplossen van problemen.

Paul: Analytisch, inlevend in anderen en kan bovendien iets negatiefs omzetten in iets positiefs. Daarnaast is Paul een echte mensenkenner. Misschien een tikkeltje arrogant, maar een uniek persoon met veel humor.

Wat brengt de toekomst voor jullie? Waar zou je willen wonen en werken?

Judith: Vanaf September ga ik aan de slag bij KPMG in Utrecht. Ooit wil ik nog werken in Reykjavik, ik vind IJsland echt prachtig!
Stephanie: Ik wil graag beginnen met werken in Nederland, waarna ik later bijvoorbeeld in een managersfunctie in het buitenland wil werken. De Nederlandse Antillen lijken me wel wat, aangezien je daar ook echt kwalitatief nog iets kan toevoegen. Daarnaast overweeg ik om na mijn RA-titel voor de CPA-titel te gaan om als accountant in de Verenigde Staten of elders in de wereld te kunnen werken. Ik houd graag alle opties open.
Gineke: Ik ben me nog volop aan het oriënteren. Wel weet ik dat ik in ieder geval bij de
“Big Four” wil beginnen!
Yvette: Ik zou later graag in Londen willen wonen en werken! London vind ik echt een fantastische stad. Qua functie ben ik er nog niet helemaal uit, in ieder geval iets waarvoor ik gestudeerd heb!
Paul: Ik wil graag beginnen te werken in de Randstad. Graag zou ik eerst als RA-accountant aan de slag gaan, waarna ik vervolgens een eigen bedrijfje begin of de “financiële man” wordt bij een al bestaand bedrijf. Uiteindelijk wil ik graag wonen en (een klein beetje) werken in Canada of Australië. Als echte liefhebber van de natuur wil ik graag een plekje waar ik volop kan genieten van de rust!

Hoe zien jullie elkaar in de toekomst?

Judith: Gaat later aan de slag als RA-accountant en gaat naast haar werk iets doen voor een goed doel. Misschien start ze wel een eigen kinderboerderij. Ze woont samen in IJsland met de heer “Bjorn Bjornson”, met wie ze twee kinderen heeft, namelijk “Sven en Sólrún”. Judith is degene die altijd reünies met het huidige PM bestuur zal organiseren en zal zich rond haar 60e met “Nordic Walking” bezig houden.

Stephanie: Wordt een echte “business woman”. Een ambitieuze carrièretijger die als ze iets wil er ook echt voor gaat. Woont samen met haar partner op de Nederlandse Antillen en wil graag iets toevoegen aan het eiland en iets terugdoen voor de bevolking.
Gineke: Begint met een HR-functie, omdat ze goed is met mensen. Later wordt ze partner bij Bentacera en neemt daar vervolgens zelf de touwtjes in handen. Ze woont in Friesland samen met haar vriend en twee kinderen, Sietse en Hielke. Ze draagt dezelfde Gaastra jas als haar vriend en heeft een vis genaamd Gineke.

Yvette: Woont in de randstad, samen met een chique man met een erg chique wagen. Deze man is een wat oudere zakenman met veel vermogen, een perfect geplooide baard. Yvette zelf doet veel aan “roadtrips” en organiseert regelmatig “get togethers” met familie. Daarnaast leeft ze heel gestructureerd en zit ze in een lokaal zanggroepje.
Paul: Woont later in een echte “smart house” in Canada waar alles technisch geregeld is. Hij woont samen met zijn vriendin die hij ontmoet heeft op de werkvloer. Een oudere vrouw met kinderen, blond haar en een niet al te hoog IQ, want hij moet zelf slimmer zijn uiteraard. Daarnaast gaat Paul later helemaal op in de natuur en is hij lid van de lokale toneelvereniging. Tenslotte maakt hij later de overstap tot “echte” vegetariër en blijft hij altijd voetballen.

Wat is elkaars meest gebruikte stopwoord?

Judith: Gadzakke
Stephanie: Moker
Gineke: Mooi he
Yvette: Lieverd of vriendin. Ze gebruikt heel vaak liefkozende woorden op een niet lieve manier: wat dacht je ervan vriendin? Weet ik zelf ook wel schat.
Paul: Bij Paul is alles een “apparaat”.

Wie van jullie zouden jullie aanwijzen als minister president?

Paul: Gineke lijkt me de meest geschikte kandidaat. Als onze eigen strafpunt beheerder bewijst ze dat ze scherp op regels is.
De rest: Mee eens! Ook begrijpt ze meerdere kanten van een verhaal en kan ze weloverwogen en rechtvaardig beslissingen nemen.
Gineke: Ik zou zelf voor Paul kiezen. Die kan alle kromme dingen recht praten.

Aan welk huishoudelijke klusje hebben jullie echt een hekel?

Yvette: Stofzuigen, absoluut!
Gineke: Stofzuigen.
Paul: Stofzuigen.
Judith: Ik vind stofzuigen niks, maar ik vind koken nog erger!
Stephanie: Boodschappen doen.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Judith: IJsland.
Stephanie: Tropische eilanden.
Gineke: Ik vind wintersport in Oostenrijk altijd fantastisch en ga komende zomer naar Amerika.
Yvette: Amerika is ook fantastisch net als wintersport in Oostenrijk! Ik ben ook naar Bali geweest en ooit wil ik terug om er nog meer te ontdekken.
Paul: Canada.

Wat is jullie meest afgespeelde nummer?

Judith:  Send me on my way – Rusted Root.
Stephanie: Mijn alles –Jayh.
Gineke: Fix you – Coldplay.
Yvette: If you could see me now – The Script.
Paul: Spirit bird – Xavier Rudd.

Wat was vroeger jullie favoriete televisieprogramma?

Judith: Ridder Floris.
Stephanie: Totally Spies.
Gineke: Huis Anubis.
Yvette: Swiebertje.
Paul: Chin Chan.

Wist je dat …

Judith er graag bij was geweest op het moment dat King Arthur het zwaard uit de steen trok.
Stephanie ooit vol trots op Facebook heeft gezet dat ze haar Pre-Master succesvol had afgerond. Achteraf bleek dat ze hiermee iets te vroeg was, want na het nogmaals bekijken van haar laatste tentamencijfer bleek er toch echt een 5 achter haar naam te staan. In de herkansing kwam gelukkig alles toch nog goed!
Gineke vond het vroeger stiekem leuk als ze haar broertje of zusje aan het huilen wist te brengen.
Yvette binnen het bestuur door het leven gaat als Pinkie de Penning en haar droomman qua uiterlijk een kruising tussen Ed Westwick en Jan Versteegh is.
Als Paul de optie krijgt tussen enerzijds zijn huidige woonruimte behangen met levensgrote foto’s van zichzelf of anderzijds verhuizen naar een twee keer zo grote woonruimte, dan zou hij lekker blijven waar hij nu zit.

Wat zijn jullie goede voornemens voor 2018?

Judith: Meer gekke en/of random dingen doen.
Stephanie: Master afronden en wat minder gehaast door het leven gaan. Wat meer vrije tijd inplannen en genieten van het moment.
Gineke: Ik wil mijn bachelor afronden en gezond blijven leven en sporten.
Yvette: Ik heb niet echt goede voornemens, maar wil graag mijn bachelor afronden en daarnaast af en toe wat meer rust nemen.
Paul: Nog minder vlees eten en crypto miljonair worden lijkt me wel wat.

Na deze goede voornemens leek het ons een goed moment om het interview af te sluiten. Wij willen het bestuur hierbij nogmaals hartelijk bedanken voor hun medewerking en de meer dan gezellige avond die we hebben gehad!
 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)