← Terug

Interview met Controlling commissie

Op 6 maart is het weer zover: het jaarlijkse Controlling symposium. Dit jaar staat het in het teken van de toekomst van het controllersberoep. Het symposium is er natuurlijk niet zomaar en wordt dit jaar georganiseerd door de Controlling Commissie bestaande uit: Amber Mooibroek (Voorzitter), Elisabeth Schulenklopper (Secretaris), Alex Wildeboer (Penningmeester), Sander van Duinen (Bedrijfscontacten) en Ruben Nijboer (Dagorganisatie). Tijd om ze eens beter te leren kennen!

Een korte voorstelronde…

Amber: Ik ben 23 jaar en kom uit het Westerkwartier. Ik zit momenteel in de masterfase en doe de dubbele master Controlling en Organizational & Management Control. Op deze manier word ik erg breed opgeleid en heb ik een boel keuzevakken. Hierin focus ik op de Healthcare en Marketing kant.
Elisabeth: Ik ben 20 jaar en kom uit Groningen. Ik zit in mijn 3e jaar van de bachelor. Mijn affiniteit met cijfers heeft mij deze richting ingestuurd. Naast mijn studie hockey ik graag.
Alex: Ik ben 21 jaar en opgegroeid in Assen. Ik zit in het 3e jaar van mijn bachelor en wil daarna graag net als Amber zowel de master Controlling als de master O&MC doen. Daarvoor zou ik graag nog tijdens een halfjaar stage wat praktijkervaring opdoen. Ook zou ik graag nog wat buitenlandervaring opdoen door daar naar een universiteit te gaan. Op dit moment heeft een halfjaar Aarhus BSS in Denemarken mijn voorkeur. 
Sander: Ik ben 22 jaar en kom uit het Westerkwartier. Ik kom vanuit het HBO en na mijn pre-master te hebben afgerond, ben ik nu bezig met de dubbele master A&C. Zelf ben ik ook actief in het onderwijs, zo geef ik bijvoorbeeld les in statistiek. Dit is ook echt iets waar ik mezelf later ook nog wel iets mee zie doen. Naast mijn studie kijk ik veel series en houd ik van sporten: hardlopen, kitesurfen en golfen. Dit laatste zie ik ook als iets wat later in het bedrijfsleven goed van pas komt en dat kan ik ook iedereen aanraden!
Ruben: Ik ben 22 jaar en kom uit Apeldoorn. Ik zit momenteel in het 3e jaar van mijn bachelor. Voor mijn bachelor thesis begin ik in april met een internship bij KPMG in Utrecht. Naast mijn studie hang ik vaak in de sportschool.

Over PM…

Amber: Ik ben zelf via een vriendin, die actief lid was, bij PM terechtgekomen. Ik ging naar de formele activiteiten en die vond ik zo leuk dat ik ook besloot om actief lid te worden. Vorig jaar was ik lid van de Activiteiten Commissie. Dit jaar wou ik graag een formele commissie en de Controlling Commissie sluit perfect aan bij mijn studierichting.
Elisabeth: Ik wou graag bij een studievereniging en nadat ik PM een praatje had zien houden bij een hoorcollege besloot ik lid te worden. Vorig jaar zat ik in de Support Commissie. Dit is mijn 2e jaar en net als Amber wou ik dit jaar graag een formele commissie doen. Omdat de functie van controllers voor mij een beetje vaag bleef, bood deze Commissie mij de perfecte kans om dit eens verder te ontdekken.
Alex: Ook ik ben nu voor mijn 2e jaar actief bij PM nadat ik vorig jaar in de Redactie Commissie zat. Ik ben een jaar actief geweest bij EBF toen ik in de Redactie zat. Toch vond ik de kleinschaligheid van PM fijner, waardoor ik heb gekozen om hier een formele commissie te doen. Daarnaast wilde ik graag wat organiseren en deze commissie sloot daar perfect bij aan!
Sander: Dit is mijn 1e jaar actief lid bij PM. Op het HBO heb ik wel al eerder een commissie gedaan en dat vond ik altijd erg gezellig. Tijdens mijn stageperiode bij Deloitte heeft Harm van der Hoek (Oud bestuur PM) mij dusdanig enthousiast weten te maken dat ik besloot om lid te worden. Dit gebeurde tijdens een verloren Ping-Pong wedstrijd, waarna ik ook weinig keus meer had.
Ruben: Ook voor mij is het mijn eerste jaar als actief lid bij PM. Ik was al langer lid, maar had nog nooit echt iets actiefs gedaan. Dit jaar wou ik graag wat extra’s doen naast de studie, waarna ik de keuze heb gemaakt om bij PM actief te worden. Deze commissie biedt mij ook de ideale kans om meer te weten te komen over het controllers beroep.

De bezigheden…

Allen: Wij vergaderen altijd vrij lang. Daarin wordt alles uitgebreid besproken en ze zijn heel gezellig. Naast dat wij één keer per week vergaderen, hebben we ook tussendoor veel contact via de app. Nu het Symposium dichterbij komt, gaan we indien nodig nog wat vaker vergaderen, maar tot dusver loopt alles zeer goed op schema. Naast onze specifieke functie is het zo dat we alles in zekere zin samen doen. Iedereen doet dus van alles wat.
Amber: Als voorzitter probeer ik voornamelijk het overzicht te houden en alles in de gaten te houden. Ik zit in een hele proactieve commissie wat het voor mij makkelijker maakt. Daarnaast onderhoud ik contact met de dagvoorzitter en een aantal sprekers.
Elisabeth: Als secretaris notuleer ik bij alle vergaderingen. Over het algemeen is dat goed bij te houden, maar soms gaat het ook wel erg snel. Ook heb ik de flyer gemaakt en doe ik de aanvraag voor de promotie.
Alex: Als penningmeester houd ik de begroting bij. Daarnaast ben ik ook bezig met de exposure partijen en goodies. Verder help ik Sander zo nu en dan een beetje bij het beantwoorden van alle mail.
Sander: Als BC heb ik samen met Paul (bestuur) en Mark Jan (congres) de verantwoordelijkheid om het contact met bedrijven te onderhouden. Dit betekent dat ik heel veel aan het bellen en mailen ben. Dit ervaar ik als erg leerzaam. De eerste paar keren was nog wel een beetje lastig/spannend, maar na een aantal keer ging het steeds makkelijker. 
Ruben: Als dag organisatie ben ik verantwoordelijk de dagindeling. Hieronder valt bijvoorbeeld het vinden van een geschikte locatie en het maken van het draaiboek. Ook heb ik de promofilm gemaakt en regel ik dat er straks na het symposium voldoende drank is bij de borrel!

De verwachtingen voor het Symposium…

Allen: De verwachtingen bij ons zijn hooggespannen. We hebben dit jaar een andere locatie dan voorgaande jaren. Dit jaar zitten we in het Hanze Plaza. Net als voorgaande jaren willen wij zorgen voor een goed georganiseerde dag. Dit jaar komt onder andere de CFO van Transavia een lezing geven. Daarnaast zijn er ook andere interessante sprekers en leuke workshops. Deze dag biedt ook de ideale kans om in contact te komen met potentiële werkgevers. Aan iedereen die zich nog niet heeft ingeschreven: Schrijf je dus snel in!

Omschrijf elkaar in 3 woorden…

Amber: Theeleut, lief, gestructureerd.
Elisabeth: Creatief, betrokken, giechelaar.
Alex: Goed voorbereid, Analytisch, Scherp.
Sander: Proactief, berekenend, teamspeler.
Ruben: Levensgenieter, Humor, Man in de avond man in de ochtend.

De leukste activiteit met PM…

Amber: PM wintersport
Elisabeth: ALW
Alex: ALW
Sander: Congres met Jan Peter Balkenende.
Ruben: Het Controlling Symposium natuurlijk!

Mijn jeugdvoorbeeld was…

Amber: Pippi Langkous. 
Elisabeth: Ik was altijd echt fan van K3!
Alex: Adam Savage van Mythbusters. 
Sander: Ik was vroeger zo fan van Pokemon dat ik Ash Ketchum wou zijn.
Ruben: Bloom van Winx Club.

Op de koffie/thee bij…

Amber: Arjen Lubach, lijkt me gezellig!
Elisabeth: Beatrix, lijkt me erg gezellig nu ze uit functie is.
Alex: Carl Sagan, ik wilde vroeger altijd sterrenkundige worden.
Sander: Morgan Freeman, ik zou het fantastisch vinden als hij mijn leven van commentaar zou voorzien. 
Ruben: Joel Beukers, scoopie der bij?

Vroeger wou ik worden…

Amber: Kassière, ik had vroeger zo’n speelkassa waar ik altijd winkeltje mee speelde.
Elisabeth: Juffrouw en moeder.
Alex: Astronoom en daarna accountant. Ik wist dit al voor de middelbare school.
Sander: Leraar, wil er nu nog steeds misschien ook wel wat mee gaan doen.
Ruben: Piloot, maar helaas is dit door mijn kleurenblindheid niet mogelijk. Wel kan ik prima het verschil zien tussen rode en zwarte cijfers!

Ik luister graag naar…

Amber: Bruno Mars
Elisabeth: Ed Sheeran.
Alex: Porcupine Tree
Sander: SG Lewis – Shivers (Honne Remix)
Ruben: Rüfus Du Sol - Innerbloom

Wist je dat…

Als de anderen Amber een bijnaam mochten geven, dan zou het het AmbiBambi worden.
Elisabeth trots is op de sprekers die ze voor het symposium hebben weten te regelen.
Alex nooit verliest met het bordspel Koning Adt.
De laatste film waar Sander om moest huilen de waargebeurde dramafilm Hachi was.
Je Ruben beter niet kan uitdagen voor een potje Beerpong.

Tijdens het interview werden wij getrakteerd op verscheidene weetjes die we jullie niet willen onthouden. Hiervoor de nieuwe rubriek: Sander’s feitjes!

  1. Studievereniging PM is de enige universitaire accountancy studievereniging!
  2. De RUG hoort bij de 1% beste business schools wereldwijd door onze dubbele accreditatie!
  3. Leren golfen tijdens je studententijd biedt je later meer opties tot netwerken met managers!
  4. Fenomenale Babi Ketjap vind je in de stad bij Ou Hai.
  5. Je lichaam ziet de suikerkick van een toetje als een beloning voor het eten. Hierdoor heb je altijd ruimte voor een toetje!

Namens de Redactie willen wij de Controlling Commissie nogmaals bedanken voor de gezellige avond en het interview. Ook nodigen wij namens de Controlling Commissie al onze lezers uit om jullie aan te melden voor het Symposium!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)