← Terug

Inhousedagen Amsterdam

Van 12 tot en met 14 februari vonden de jaarlijkse Inhousedagen van PM in Amsterdam plaats. Tijdens deze dagen stonden er verschillende kantoorbezoeken op het programma. Namens de “Big Four” werden de kantoren van EY en Deloitte bezocht. Daarnaast werd het accountantskantoor Mazars bezocht en werd er een bezoek gebracht aan de Belastingdienst. Tijdens deze dagen werden er enerzijds cases gemaakt en workshops gevolgd en anderzijds werd er op een informele manier kennis gemaakt met de verschillende recruiters en medewerkers uit het werkveld onder het genot van een hapje en een drankje.

Maandag

Rond een uur of elf verzamelde de groep van 24 deelnemers zich op de taxiplaats van het treinstation te Groningen. Na de kennismaking met elkaar, het openingswoord van de Inhouse commissie en het ontvangen van een programmaboekje en lunchpakketje, begon de heenreis richting onze hoofdstad Amsterdam. In verband met vertraging op het traject richting Amsterdam kwam de groep om twee uur aan op station Amsterdam-Zuid. Na de koffers uitgeladen te hebben en de zwarte Mercedes Benz van Ajax-speler Hakim Ziyech te hebben bewonderd, vertrokken we richting het kantoor van EY. Er werd afgetrapt met een korte inleiding over EY, waarna aan de groep de gelegenheid werd gegeven om vragen te stellen aan al wat langer actieve medewerkers van de Auditafdeling van EY. Vervolgens werd de groep in vier groepjes opgedeeld om op een meer persoonlijke wijze contact te kunnen maken met verscheidene medewerkers van EY, zowel van de vestiging in Amsterdam als Utrecht. Na deze korte kennismakingssessies kreeg de groep een uitgebreide en erg interessante workshop in het teken van de MBTI-persoonlijkheidstest. Tenslotte werd er gezamenlijk een borrel gedronken en gedineerd in het restaurant aan de overkant.

Na het diner werd eenieder van EY bedankt voor de gezellige middag/avond en vertrok de groep via de metro terug richting het hotel. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk drankje in een café in de buurt. Laat werd het overigens niet, aangezien er de volgende dag een druk programma voor de boeg stond.

Dinsdag

De wekker ging vroeg voor onze studenten, aangezien het programma bij Mazars om 9 uur begon. Na een korte introductie over Mazars werden er verschillende relevante stellingen binnen het werkveld aangekaart en besproken binnen de groep. Na de pauze schoof een director van Mazars aan om alle vragen die de studenten hadden te kunnen beantwoorden, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt. Het ochtendprogramma bij Mazars werd afgesloten met een lunch, waarna de groep vertrok richting het kantoor van Deloitte.

Rond een uur of twee kwam de groep aan bij het voorheen duurzaamste gebouw van de wereld: “The Edge”. Na een korte introductie en presentatie over het bedrijf Deloitte, werd het welbekende “roddel”-spel uit het televisieprogramma “Ik hou van Holland” gespeeld. Na een korte pauze kreeg de groep de mogelijkheid om vragen te stellen aan één van de partners binnen Deloitte, waar volop gebruik van werd gemaakt. Vervolgens werd er een inhoudelijke case gemaakt met aansluitend een rondleiding. Uiteraard werden de hoogste verdiepingen ook bezocht, hetgeen een mooi uitzicht over Amsterdam met zich mee bracht. Rond een uur of vijf werd er gezamenlijk geborreld en gedineerd, wat voor eenieder de mogelijkheid gaf om zowel op een formeel als informele manier contact te kunnen leggen met de medewerkers van Deloitte. Tenslotte werd de dag afgesloten door gezellig samen een drankje te drinken in het centrale gedeelte van Amsterdam.

Woensdag

Rond een uur of 9 stond iedereen netjes klaar, inclusief koffers en al, om te kunnen vertrekken richting het kantoor van de Belastingdienst. Eenmaal aangekomen bij de Belastingdienst ontving de groep een presentatie van een enthousiaste accountant, waardoor de ochtend ook voor de kleinere oogjes onder ons vol te houden was. Het feit dat deze meneer zijn wekker ’s ochtends niet hoefde te zetten in verband met flexibele werktijden viel vooral erg in de smaak bij de groep studenten. Na een aantal inhoudelijke cases te hebben gemaakt kwam het hoogtepunt van het ochtendprogramma, namelijk het rollenspel. Het rollenspel bestond uit twee accountants van de Belastingdienst die op bezoek gingen bij het plaatselijke slagers duo, uiteraard allen gespeeld door leden van PM. Het memorabele rollenspel leed tot de nodige vermaak binnen de groep en werd dan ook als erg leuk en interessant ervaren. Na een lekkere lunch bij de Belastingdienst vertrok de groep rond een uur of half twee weer richting Groningen. Met een voldaan gevoel kwamen we uiteindelijk terug op bekend terrein.

En of eenieder nu de rest van de dag Valentijnsdag gevierd heeft met zijn of haar geliefde of stiekem toch nog even onder de wol is gekropen, we kunnen in ieder geval terugkijken op een drietal zeer leuke, leerzame en interessante dagen! Inhouse commissie bedankt voor het organiseren van deze zeer geslaagde Inhousedagen in Amsterdam!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)