← Terug

Interview met de Reis commissie

Met de liftwedstrijd voor de deur volgend weekend naar een nog onbekende bestemming in het buitenland, leek het ons als Redactie een goed idee om de organisatie van de liftwedstrijd beter te leren kennen. De Reis commissie bestaat dit jaar uit Fenneke Korteweg (voorzitter), Daniël Beumer (secretaris), Nena Tans (penningmeester), Stefan Lukic (organisatie) en Simone Vliek (organisatie).

Allereerst, kunnen jullie jezelf kort voorstellen?

Fenneke: Ik ben Fenneke, ik schrijf mijn scriptiestage op dit moment bij PWC Groningen, dat gaat over narcisme bij CEOs. In september zal ik mijn tweede scriptiestage in Amsterdam gaan schrijven. Op dit moment woon ik samen in Groningen en vind ik het leuk om series te kijken en af te spreken met vrienden.
Daniël: Ik ben Daniël en ik ben 22 jaar oud. Ik ben geboren in Zevenaar en opgegroeid in Zwolle, ik zit nu in m’n derde jaar van Bedrijfskunde A&C. Dit is mijn eerste jaar als lid van PM. Mijn hobby’s zijn lekker stappen met vrienden, sporten en gamen.
Nena: Ik ben Nena, ik ben 22 jaar oud en geboren en opgegroeid in Groningen. Op dit moment zit ik in m’n Pre-Master A&C en werk ik bij de Oosterpoort en Stadsschouwburg. Ik woon samen met mijn vriend en houd van lekker borrelen met vrienden, series kijken en reizen in mijn vrije tijd.
Stefan: Ik ben Stefan, 22 jaar oud, ben in september begonnen aam mijn Master en ik loop mijn scriptiestage bij BDO Groningen. Dit bevalt erg goed. Daarnaast voetbal ik 4x per week, heb ik een erg leuke vriendin en verder vind ik het leuk om met vrienden af te spreken.
Simone: Ik ben Simone, ik zit in m’n tweede jaar Bedrijfskunde A&C. Ik ben sinds dit jaar actief lid bij PM en dit is de eerste commissie die ik in mijn leven doe. Dit bevalt erg goed. Ik heb niet zoveel hobby’s, maar vind het gezellig om in de kroeg te hangen.

Waarom zijn jullie lid geworden van PM en waarom hebben jullie gekozen voor deze commissie?

Fenneke: Het lijkt mij gewoon leuk om één specifiek activiteit te organiseren waar je dan echt naar toe werkt met z’n allen. Stedentripjes vind ik heel leuk om te doen, dus de Reis commissie is de ideale manier om deze beide dingen te combineren
Daniël: Ik wilde ook graag een informele commissie doen. Het liften zelf leek me heel erg leuk om te doen en op deze manier heb je zelf de organisatie ervan in handen. Dat leek mij wel heel tof.
Nena: Ik wilde graag een informele commissie doen en ik vind uitstapjes en stedentripjes heel leuk om te doen. Daarom leek me dit een hele leuke commissie om te doen.
Stefan: Ook ik wilde graag een informele commissie doen. Ik begon namelijk net aan de Master en aangezien dit mijn eerste commissie is, wist ik niet wat ik kon verwachten. Meteen een symposium of congres organiseren kan heel veel tijd kosten. Daarnaast vind ik reizen heel erg leuk.
Simone: Ik heb ook nog nooit eerder een commissie gedaan. Het hebben van een kleinere, informele commissie is daarom wel fijn. Ook ik had totaal geen idee wat ik kon verwachten van commissiewerk. Daarnaast stroomde ik later in en was er nog een plek in de Reis commissie.

Kunnen jullie de bezigheden van jullie commissie toelichten?

Allen: Het belangrijkste is natuurlijk het organiseren van de liftwedstrijd. Hierbij moet je denken aan het regelen van het hostel en de restaurants, het verzinnen van activiteiten, het kiezen van een stad en vergaderen. Vooral creatief bezig zijn eigenlijk!

Wat is de leukste activiteit van PM?

Allen: De liftwedstrijd natuurlijk en de borrels.

Hoe zouden jullie je commissiegenoten in 3 woorden omschrijven?

Fenneke: meelevend, slim/intelligent (2 masters), vegetarisch.
Daniël: vrolijk, enthousiast, spraakzaam.
Nena: doortastend, sociaal, reisfanaat.
Stefan: sportief, rustig (de rust zelve), goed in beerpong.
Simone: enthousiast, fanatiek, Rocketshot.

Wie is je jeugd voorbeeld?

Fenneke: Jan Peter Balkenende, ik wilde namelijk premier worden en hij was dat op dat moment.
Daniël: Edwin van der Sar, aangezien ik vroeger altijd keeper was.
Nena: Roger Federer, omdat ik altijd getennist heb en eigenlijk is hij nog steeds m’n voorbeeld.
Stefan: Cesc Fàbregas, een voetballer, aangezien ik een grote fan was van Arsenal en hij op dat moment de aanvoerder van Arsenal was.
Simone: Sherlock Holmes, omdat ik altijd graag rechercheur wilde worden.

Bij wie zou je op de koffie/thee willen? Van wie zou je meer willen weten?

Fenneke: Mark Rutte.
Daniël: Donald Trump.
Nena: Roger Federer.
Stefan: Max Verstappen.
Simone: Willem Holleeder.

Wat was je droom vroeger en waarom?

Fenneke: De eerste vrouwelijke premier van Nederland worden.
Daniël: Ik wilde vroeger altijd professioneel keeper worden. Toen ik uiteindelijk bijna al mijn vingers een keer gekneusd had koos ik toch maar voor iets anders.
Nena: Proftennister worden, maar dat is ook weer redelijk snel van de baan gegaan, aangezien ik erachter kwam dat niveau nooit te kunnen halen.
Stefan: Profvoetballer worden, al vanaf mijn 5e jaar. Ik heb er veel energie in gestopt en werd ook gescout. Ik heb 8 jaar in de jeugdopleiding van PEC Zwolle gevoetbald, maar dat is hem helaas niet geworden.
Simone: Beroemd te worden. Dat leek me gewoon lachen, je krijgt veel geld en roem. Eerst dacht ik dit met zingen te kunnen bereiken, maar ik bleek toch niet zo goed te kunnen zingen, dus later maakte het niet uit met wat, zolang ik maar beroemd werd.

Waar zou je graag nog eens naartoe gaan op vakantie?

Fenneke: Canada, dat lijkt me gewoon een heel mooi land.
Daniël: Ik zou graag nog een keer in zo´n oud hippiebusje een roadtrip maken van Oost naar West-Amerika.
Nena: Een rondreis door Japan, omdat ik voor mijn gevoel dan een beetje in de toekomst ben, op het gebied van technologie en treinen bijvoorbeeld.
Stefan: Nieuw-Zeeland of Canada, beide landen hebben een mooi landschap (veel watervallen). Ik heb de film Lord of the Rings gezien (is in Nieuw-Zeeland opgenomen) en daarin zag Nieuw-Zeeland er gewoon heel mooi uit.
Simone: Amerika, deze zomer maak ik mijn droomreis langs de oostkust, dus mijn nieuwe droomreis wordt dan de westkust van Amerika.

Wat is je favoriete muziek om naar te luisteren?

Fenneke: Maroon 5.
Daniël: Red Hot Chili Peppers.
Nena: Kygo.
Stefan: The Weeknd.
Simone: Muziek uit de jaren ’80.

Wat is je favoriete serie/televisieprogramma?

Fenneke: Mindhunter.
Daniël: Game of Thrones.
Nena: Grey’s Anatomy en Suits.
Stefan: Southpark en Family guy.
Simone: Prison Break.

Wist je dat…

Fenneke morgen een uur lang gaat trampolinespringen met haar zusjes.
Daniël heel goed kan photobomben.
Nena bekende mensen van Instagram (fitgirls) in real-life kent.
Stefan heel goed kan beerpongen, dus zorg dat je altijd bij hem in het team komt.
Simone tot drie jaar terug dacht dat je een ei eerst moest pellen voor je het kon koken.

Over 5 jaar zie ik mezelf...

Fenneke: Samenwonen in de buurt van Utrecht en daarnaast werkzaam binnen de financiële sector, niet specifiek de accountancy sector.
Daniël: Werkzaam in de accountancy, bezig met de RA titel of misschien wel om controller te worden. Waarschijnlijk dat ik ook wel ben verhuisd naar een andere stad. Waar weet ik nog niet precies.
Nena: Werkzaam te zijn bij een accountantskantoor in het buitenland voor 1 of 2 jaar, dat is echt mijn wens. Nog steeds samenwonend maar vast nog niet getrouwd, nog geen kind en dan wil ik nog steeds elk jaar een mooie reis maken met de beschikbare vakantiedagen.
Stefan: Aan het werk, bijna als RA. Ook zie ik mezelf samenwonen en wie weet is er dan al wel een bruiloft op komst.
Simone: Ik sluit me aan bij de rest. Ik zie mezelf werkzaam bij een van de Big 4 en ben dan bezig met de RA titel. Ik hoop dan wonende te zijn in een luxe appartement (groots dromen kan altijd).

Namens de Redactie willen wij de Reis commissie bedanken voor het leuke interview dat wij af hebben mogen nemen. Hopelijk wordt de liftwedstrijd een groot succes en zien we graag de foto's daarvan tegemoet!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)