← Terug

Interview met de Support commissie

Nu het koffie uurtje weer terug is van weggeweest , is het tijd om de Support commissie beter te leren kennen. Naast het organiseren van het koffie uurtje, ondersteunt de Support commissie het bestuur onder andere door de introductiediners voor nieuwe leden te organiseren, te helpen met bijvoorbeeld de Controlling speeddates en het regelen van promotiemateriaal. De Support commissie bestaat dit jaar uit Sjoerd Harmens (voorzitter), Sonja van der Pol (secretaris), Emmy Kwakman (organisatie), Mick Leeftink (organisatie) en Mick Veldscholte (aka Jesse, organisatie).

Allereerst, kunnen jullie jezelf kort voorstellen?

Sjoerd: Ik ben 23 jaar en ik doe dit jaar de pre-master A&C, de Business Economics track. Ik heb hiervoor eerst Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hanze. Tijdens mijn Bedrijfseconomie opleiding heb ik onder andere in Amsterdam gewoond en heb ik een bestuursjaar bij HSE Faktor gedaan. Na mijn afstuderen aan de Hanze heb ik een jaar gewerkt en nu doe ik dus de pre-master met veel plezier.
Mick L.: Ik ben 20 jaar en ik zit in mijn tweede jaar Bedrijfskunde A&C. Oorspronkelijk kom ik uit Markelo en ben ik een enorme fan van FC Twente.
Emmy: Ik ben 22 jaar en ik zit ook in mijn tweede jaar Bedrijfskunde A&C. Ik kom oorspronkelijk uit Almelo en ben fan van Heracles Almelo.
Sonja: Ik ben 22 jaar en zit dit jaar in mijn pre-master A&C. Hiervoor heb ik HBO Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Haagse Hogeschool.Ik ben geboren in Sneek maar opgegroeid in Bodegraven.
Mick V.: Ik ben 22 jaar en kom oorspronkelijk uit Enschede. Ik zit in mijn tweede jaar van Bedrijfskunde. Ik combineer de tracks A&C en B&M. Hiervoor heb ik industrieel product ontwerp gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast werk ik al enkele jaren met veel plezier voor Albert Heijn.

Waarom zijn jullie lid geworden van PM en waarom hebben jullie gekozen voor deze commissie?

Sjoerd: Ik heb gekozen om lid te worden van PM, aangezien mijn lidmaatschap van HSE Faktor mij erg goed was bevallen. Het lid zijn van een studievereniging voegt waarde toe op werkniveau, maar ook op het sociale vlak. Ik heb gekozen voor de Support commissie, omdat het niet fulltime is en niet te veel werk kost, daarvoor is deze commissie een mooie oplossing.
Mick L.: Aangezien PM de studievereniging is voor alleen A&C studenten lag het voor de hand om lid te worden van PM. Mij leken de Redactie en de Support commissie leuke commissie, dus gelukkig is het daar één van geworden.
Emmy: Ik ben lid geworden van PM voor de gezelligheid en voor de formele activiteiten. Ik had geen voorkeur voor een commissie.
Sonja: Ik heb hiervoor in een andere stad gewoond en het leuke aan een studievereniging is dat je nieuwe mensen van de studie leert kennen. Ook heb ik gekozen voor PM, aangezien dit een studievereniging alleen voor A&C is. De commissie maakte me niet zoveel uit. De Support commissie bevalt me goed, aangezien je veel verschillende dingen doet.
Mick V.: Ik ben lid geworden van PM nadat ik een erg gezellige avond heb gehad bij de kennismakingsactiviteit. In de commissie ben ik min of meer ingerold. Tot nu toe heeft PM me erg veel leuke momenten opgeleverd.

Kunnen jullie de bezigheden van jullie commissie toelichten?

Allen: Wij zijn ondersteunend ten opzichte van andere commissies. De afgelopen tijd hebben wij het introductiediner voor nieuwe leden en het koffie-uurtje georganiseerd. Ook was de allereerste door ons georganiseerde kerstborrel van PM een succes. De komende tijd organiseren wij het koffie-uurtje, zit Sonja in de commissie voor het Alfabetfeest, helpen we bij het eerstejaarsbedrijfsbezoek en de controlling speeddates, organiseert Mick de tentamentraining voor Management Accounting en regelen we onder andere het welkomstpakket voor nieuwe leden en het studiepakket. Ook helpen we bij het promoten van activiteiten en maken we foto’s op informele activiteiten.

Wat is de leukste activiteit van PM?

Allen: De (kerst)borrel(s), het introductieweekend én natuurlijk het koffie-uurtje.

Wat zijn jullie verwachtingen voor komend jaar?

Sjoerd: Ik hoop klaar te zijn met mijn pre-master en te kunnen beginnen met de master. Ik wil graag doorgaan met mijn huidige werk en ik wil graag de Dam tot Dam lopen.
Mick L.: Ik wil graag op dezelfde voet verder met de studie en ik hoop zo snel mogelijk mijn bachelor af te ronden.
Emmy: Ik wil ook graag mijn studie zo snel mogelijk afronden.
Sonja: Mijn doel is mijn pre-master te halen en in de toekomst een RA-titel.
Mick V.: Ik wil in het komende jaar me blijven focussen op studie en werk en dit goed afwisselen met sociale activiteiten.

Beschrijf je commissiegenoten:

Sjoerd is… de voorzitter, een harde werker, ambitieus.
Mick L. is… gepassioneerd (basgitaar spelen en voetbal), die-hard FC Twente fan en een stille kracht.
Emmy is… er altijd, lief, goedlachs en goed gehumeurd.
Sonja is… betrokken, gestructureerd en zet zich altijd goed in. 
Mick V. is… creatief, een goede afbeeldingen bewerker, een goede logo-ontwerper, geen goede koffiezetter en veel te sterk (maar hij wordt er steeds beter in, dus blijf komen naar het koffieuurtje).

Wie is je jeugdvoorbeeld?

Sjoerd: Geen. 
Mick L.: Blaise N’Kufo.
Emmy: Pippi Langkous.
Sonja: Clowntje van het Land van Ooit.
Mick V.: Ik ben het met Emmy eens. Pippi Langkous weet het altijd voor elkaar te krijgen op haar eigen gekke manier.

Bij wie zou je op de koffie/thee willen?

Sjoerd: Donald Trump.
Mick L.: Brian May, de leadgitarist van Queen. 
Emmy: Koningin Maxima.
Sonja: William & Kate.
Mick V.: Het liefste met Steve Jobs, gezien dit niet meer mogelijk is met Elon Musk.

Wat was je droom vroeger en waarom?

Sjoerd: Ik wilde altijd een hond worden, aangezien ik altijd met een bal in m’n mond rondliep.
Mick L.: Ik wilde een hele goede gitarist worden, net als mijn vader. Hij wilde namelijk ook een hele goede gitarist worden.
Emmy: Ik wilde met dieren werken, het liefst als verzorger in een dierentuin.
Sonja: Ik wilde een prinses worden. Er namelijk een filmpje/verhaal met mijn zus, waarin zij vraagt wat ik later worden wil. Ik antwoordde dan prinses en mijn zus gaf dan aan dat dat geen realistische droom was, waar ik het natuurlijk totaal niet mee eens was.. Ook wilde ik heel graag dolfijnentrainer worden.
Mick V.: Vroeger wilde ik altijd iets doen met techniek. Zo ben ik tijden gefascineerd geweest door theater techniek. 

Waar zou je graag nog eens naartoe gaan op vakantie?

Sjoerd: Zuid-Amerika en Egypte.
Mick L.: Ik zou graag een rondreis door de VS willen maken.
Emmy: Op safari door Zuid-Afrika en duiken in Azië.
Sonja: Zuid-Amerika en dan voornamelijk Argentinië en Chili.
Mick V.: Zuid-Amerika, te beginnen in Peru.

Wat is je meest afgespeelde nummer in je afspeellijst?

Sjoerd: Jeff Buckley – Grace.
Mick L.: The Eagles – Take it Easy.
Emmy: Justin Timberlake- Can’t stop the feeling.
Sonja: The Script – Hail, rain or sunshine.
Mick V.: Jason Mraz - Butterfly (Althans dat zegt Itunes).

Wat is je favoriete serie/televisieprogramma?

Sjoerd: 3 op reis.
Mick L.: Voetbal Inside.
Emmy: Floortje naar het einde van de wereld.
Sonja: De luizenmoeder.
Mick V.: Suits.

Wist je dat…

Sjoerd niet zo goed tegen het geluid van huilende baby’s kan.
Mick L. heel goed basgitaar kan spelen en niet te vergeten supporter van FC Twente is.
Emmy 5 jaar bij de jongens heeft gevoetbald, omdat ze zo goed was.
Sonja een kinderkamp organiseert voor de kinderen uit haar dorp Bodegraven.
Mick V. al meer dan 1,5 jaar naast de Kokomo woont, maar er tot aan het Alphabet Feest nog nooit was geweest.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)