Een kennismaking met Rutger Mollee, dagvoorzitter van het Congres!

Met het Congres: 'Bot vs Bad: Yesterday hackers were only human' dat steeds dichterbij komt (als je je nog niet hebt ingeschreven, doe dat dan vooral), leek het de Congres commissie en ons een goed idee om alvast kennis te maken met de dagvoorzitter van het Congres, Rutger Mollee.

Kunt u uzelf voorstellen?

Mijn naam is Rutger Mollee en ik ben dagvoorzitter en presentatiecoach. Daarnaast ben ik parttime werkzaam in de grapjesindustrie bij De Speld.

Wat en waar heeft u vroeger gestudeerd/ hoe zag uw studentenleven eruit?

In Groningen heb ik HEAO communicatie aan de HanzeHogeschool gestudeerd. Ik leefde in die dagen als een monnik. Ik wilde wereldkampioen roeien worden en daar deed ik alles voor. Ik woonde in de Poelestraat boven snackbar Cappadocie. Ik rook al die jaren naar Turkse kruiden. Daarna heb ik nog verkort Communicatiewetenschap aan de UvA in Amsterdam gestudeerd. Daar heb ik me -zonder wereldtitel- op de andere kant van het studentenleven gestort.

Heeft u bij een studievereniging gezeten?

Nee, dat was in Groningen voor mij niet echt te combineren met 12 trainingen per week. In Amsterdam wel bij een gezelligheidsvereniging (A.S.C) maar daar werd weinig over studeren gepraat.

Hoe ziet een werkweek er voor u uit?

Ik ben dol op de 36 urige werkweek, daarom draai ik er elke week twee. Voor mijn dagvoorzitterschappen denk ik mee met organisaties over het meeting design, bel ik met sprekers en lees ik me in. Ontzettend gaaf om je beroepshalve met het vergaren van kennis te mogen bezighouden. Ik ben steeds kort maar intensief bij organisaties betrokken. Mijn vader noemt me daarom dan ook de eeuwige stagiair.

Wat vindt u het leukst aan dagvoorzitter zijn?

Ik hou van live communicatie. Het moet op die dag en op dat moment gebeuren. Ik hou van de dynamiek die daarbij komt kijken. Als de bezoekers een mooie en leerzame dag hebben ervaren waarbij ze doorlopend bij de les waren ga ik met een tevreden gevoel naar huis.

Zijn er activiteiten die u graag buiten het werk om doet?

Ik heb een sportverslaving. Ik beweeg nog steeds het liefst iedere dag. Deze zomer ga ik het IJsselmeer over zwemmen. Verder hebben we met De Speld een live programma waar ik in meespeel. Dat is hilarisch en geeft me veel energie.

Waarom zouden studenten volgens u naar het Congres moeten gaan?

Het Congres gaat over een goed gekozen thema! Op dit moment superrelevant in de wereld. Een mooie manier om op dit dossier een voorsprong te nemen op andere studenten die er niet zijn. Het leven is een wedstrijd! Toch?

Wat is het leukste/gekste wat u ooit heeft meegemaakt als dagvoorzitter?

Ik had een spreker in een rolstoel die vertelde over zijn ongeluk en dwarslaesie. Vervolgens viel er iemand in de zaal flauw omdat hij niet tegen ziekenhuisverhalen kon. Terwijl hij naar de foyer werd gedragen viel er een tweede persoon flauw. Deze bleek niet tegen flauwvallende mensen te kunnen. Dat was vrij gek.

Hoe kunnen studenten ervoor zorgen dat ze geen vragen van de dagvoorzitter krijgen?

Door als pinguïn verkleed te komen. Ik stel uit principe nooit vragen aan pinguïns. Maar ff serieus: bij mij in de zaal hoef je nooit te vrezen voor een onmogelijke vraag. Wel ben ik nieuwsgierig naar je mening of naar vervolgvragen aan sprekers. Ik ga je niet overhoren of zo. Daar zijn tentamens voor uitgevonden. Dus ga zitten en relax. Tot 19 april!