Een fantastische liftwedstrijd naar Gent!

In het weekend van 16 t/m 18 maart vond de enige echte PM Liftwedstrijd plaats. Deelnemers kregen tijdens dit weekend de unieke ervaring om liftend hun eindbestemming te bereiken én daarnaast nog een leuk weekend te beleven.

Vrijdag
‘s Ochtends vroeg verzamelden alle deelnemers op het station, waar zij voor het eerst te horen kregen wat de bestemming voor dit weekend was: het Belgische Gent! Na het uitleggen van de nodige spelregels was het tijd voor de zeven koppels om hun eerste lift te bemachtigen. Gewapend met kartonnen borden kozen zij elk een tactische plek om van start te gaan. Joost en Reiny maakten een vliegende start door al na 4 minuten in de eerste auto te stappen. Wibo en Gineke hadden minder geluk, zij vertrokken als laatsten uit Groningen na ruim anderhalf uur gewacht te hebben op de eerste lift, om vervolgens te stranden bij Westerbork. Al snel bewogen alle teams zich richting de Belgische grens. Het weer werd slechter en de vermoeidheid begon toe te slaan. Team Solex (Sonja en Alex) besloot na een uur in de stromende regen te hebben gestaan, verder te reizen met het OV richting Gent.

De andere teams waren ondertussen druk bezig met de verschillende opdrachten voor extra punten. Zo reisden veel teams langs een Big Four kantoor, zochten ze allemaal tevergeefs naar de lettercombinatie PM op nummerborden en stapten ze af op reizigers in hybride auto’s. Paul en Tara hadden de nodige moeite om zich aan de regels te houden, terwijl Mick, Emmy, Thomas en Lisanne besloten met zijn vieren verder te reizen. Uiteindelijk waren het Marnix en Stephanie die het snelst de reis aflegden binnen 6 uur en 15 minuten. Doordat zij ook nog veel opdrachten hadden volbracht konden zij zich verheugen op een heerlijke fles champagne, een gouden medaille en natuurlijk de titel ‘Winnaar PM Liftwedstrijd 2018’.

Rond 19.00 uur waren alle teams aangekomen bij het hostel, waar zij zich konden klaarmaken voor het diner en een avondje techno in de fameuze Charlatan club.

Zaterdag
Zaterdagochtend verschenen een aantal deelnemers al vroeg aan het ontbijt, terwijl de rest nog even genoot van de nodige uurtjes slaap. Om 11.15 verzamelde iedereen beneden voor de activiteit. Ze werden in teams opgedeeld om een ouderwets spelletje politie-en-boefje te spelen. Gewapend met moderne technologie, een smartphone, gingen de agenten dwars door Gent op zoek naar kogels, om de dieven neer te schieten die diamanten stelen. Na een tijdje besloten de teams dat het te koud werd en gingen ze opwarmen met een lekker kopje koffie in verschillende cafeetjes. De rest van de middag konden de deelnemers vrij indelen. Terwijl de ene groep zich vergaapte aan de mooie stad, streek de andere neer in een opvallend goedkoop café met verouderd meubilair. ‘s Avonds verzamelde iedereen om te gaan genieten van verschillende burgers. Vervolgens werd er tot in de late uurtjes gepoold, gedronken en gedanst in een lokale bar genaamd Vijf voor Twaalf.

Zondag
Op de laatste dag van dit weekend maakte iedereen zich klaar voor vertrek. Verdeeld over de bezemwagens en de trein reisden we terug naar Groningen. Waar in de trein nog volop nagepraat werd over het weekend, vielen in de auto al snel de oogjes dicht.

We kijken allemaal terug op een hele mooi liftervaring met leuke verhalen en drie ontzettend gezellige dagen. Reis commissie, bedankt voor de organisatie van dit geweldige weekend! Voor meer foto's van de reis, bekijk het fotoalbum op de website of in de app!

Auteur: Simone Vliek