Het voorstelrondje van Angelique Koopman

Over een klein maandje is het alweer zover. Het jaarlijkse Congres, dat dit jaar het thema 'Bot vs Bad: Yesterday hackers were only human' draagt, vindt plaats op 19 april. Daarom hieronder alvast een voorstelrondje van één van de sprekers op die dag, Angelique Koopman.

Mijn naam is Angelique Koopman. Ik ben partner op het gebied van Audit Innovation bij EY en houd mij bezig met innovatie van onze Assurance praktijk. Dat combineer ik met een PhD project en lesgeven aan accountancy studenten van Tilburg University.

Verder woon ik samen met mijn man en onze 2 zonen in het centrum van bijna de leukste stad van de Randstad. In het weekend ga ik graag naar de Bikram yoga. Buiten het werk om ben ik veel bezig met mijn PhD project, maar ook is een vakantie naar Ibiza een activiteit die ik graag doe.

Zelf heb ik de studie Information Management en Economie gedaan en was mijn studentenleven net als die van jullie, erg gezellig! Ook heb ik bij een studievereniging gezeten, bij Vuso EK van de Vrije Universiteit Amsterdam en de studentenvereniging van de Hogeschool in Alkmaar. Hier heb ik een erg leuke tijd gehad. Een studievereniging is dan ook zeker een aanrader.

Met veel plezier werk ik al heel wat jaren in de accountancy. Een werkweek gaat voor mij dan ook veel te snel voorbij. Jullie thema voor het Congres is erg relevant. Veel mensen zijn bang dat het beroep wordt overgenomen door robots. Maar ik denk dat dat zeker niet het geval is. De robots komen ons helpen! Ze gaan ons werk nog veel leuker maken.

Een tip die ik studenten graag wil meegeven om voorbereid te zijn op veranderingen binnen de accountancy is dat de studenten leren programmeren. Tevens is het ook belangrijk om te zorgen dat je kennis hebt van de nieuwe IT ontwikkelingen en dat je je daarin interesseert.