← Terug

Interview met de Congres commissie

Op donderdag 19 april aanstaande zal het 13e PM Congres plaatsvinden in het Van der Valk Hotel in Hoogkerk. Gedurende de dag staan Cybersafety en Artificial Intelligence centraal. De verantwoordelijke commissie voor het evenement bestaat uit Marnix Eringa (voorzitter), Lisanne Fissering (secretaris), Thomas Herbrink (penningmeester), Mark Jan Ykema (bedrijfscontacten), Meyke Terpstra (thematiek & sprekers) en Tara Kortman (dagorganisatie). De Redactie schoof aan bij een vergadering van de commissie om meer over hen te weten te komen!

Allereerst, kunnen jullie jezelf kort voorstellen?

Marnix: Ik ben Marnix, ben 21 jaar en kom uit Steenwijkerwold. Ik volg de masters Accountancy en International Financial Management. Ik ben lid van Albertus, voetbal bij Forward en houd daarnaast van schaatsen en wielrennen. Sinds dit jaar woon ik samen met mijn kat Muis. 
Mark Jan: Ik ben Mark Jan, 21 jaar en ben derdejaars Accountancy & Controlling student. Ik kom uit Franeker, voetbal in Sexbierum en houd verder van fitnessen.
Tara: Ik ben Tara, 23 jaar en volg de master Accountancy. Ik kom uit Losser, waar ik in het weekend af en toe nog paardrijd.
Meyke: Ik ben Meyke, 21 jaar en zit in het laatste jaar van de bachelor Accountancy & Controlling. Ik kom uit Leeuwarden, de stad van de mooie club Cambuur. In mijn vrije tijd spreek ik graag met vriendinnen af en zou ik moeten fitnessen.
Lisanne: Ik ben Lisanne, 21 jaar en kom uit Onstwedde. Ik zit in het derde jaar van de bachelor Accountancy & Controlling. Ik heb jaren gevoetbald, maar ben nu zoekende naar een sport.
Thomas: Ik ben Thomas, net 22 jaar en kom uit Lemelerveld. Ik doe de master Accountancy en start in september met het schrijven van mijn scriptie bij Deloitte in Groningen. Verder ben ik groot fan van Ajax en houd ik van een gezellig biertje drinken.

Wat zijn jullie verwachtingen voor het congres?

Wij hopen dat de hele dag een groot succes zal worden, waardoor we niet per se naar één specifieke activiteit van de dag uitkijken. Daarbij zijn we wel heel benieuwd hoe mensen de nieuwe indeling van het evenement vinden met bijvoorbeeld dit jaar ook TED talks tussendoor. We hopen van beide kanten waardering te krijgen, dus bedrijven die het goed georganiseerd vinden en de studenten die het interessant hebben gevonden.

Beschrijf je commissie(genoten) in 3 woorden?

Marnix: dominant, pilsbaas, wil alles weten (oprecht geïnteresseerd).
Mark Jan: daadkrachtig, betrokken, lacht om zijn eigen grappen.
Tara: creatief, pro-actief, perfectionistisch.
Meyke: zorgzaam, geen blad voor de mond (flapuit), uniek.
Lisanne: typmiep, burgerlijk, sympathiek.
Thomas: Ajaxfan, rekenmachine, gezelligheidsdier.

Wat is de leukste activiteit van PM?

Allen: Congres vinden wij het leukst als formele activiteit en ALW als informele activiteit.

Wie is je jeugd voorbeeld?

Marnix: Edgar Davids.
Mark Jan: Rafael van der Vaart.
Tara: Steve Irwin.
Meyke: Dopey van Sneeuwwitje.
Lisanne: Pippi Langkous.
Thomas: Zlatan Ibrahimovic.

Bij wie zou je op de koffie/thee willen?

Marnix: Mark Rutte.
Mark Jan: Boef.
Tara: Gordon.
Meyke: Eva Jinek.
Lisanne: Floortje Dessing.
Thomas: Johan Cruijff (als het nog kon).

Waar zou je graag nog eens naartoe gaan op vakantie en waarom?

Marnix: Amerika.
Mark Jan: Australië.
Tara: Mauritius.
Meyke: China.
Lisanne: Zuid-Afrika.
Thomas: Indonesië.

Naar welke muziek luister je graag?

Marnix: Nederlandstalige nummers.
Mark Jan: Nederlandstalige nummers.
Tara: Emeli Sandé.
Meyke: R&B en Drake. 
Lisanne: Nederlandstalige nummers.
Thomas: Don Diablo, Lucas & Steve, Martin Garrix of iets in dat genre.

Over 5 jaar zie ik mezelf…

Marnix: Aan het werk bij een Big 4 kantoor in Amsterdam en dan ben ik bijna RA. Ik woon nog net niet samen, maar heb ik nog steeds wel een kat (hopelijk dezelfde). Naast het werk wil ik een sociaal leven net als hier in Groningen.
Mark Jan: Ik zie mezelf over 5 jaar samenwonen in Amsterdam en aan het werk bij een big 4 kantoor. Daarnaast blijf ik lekker sportief bezig!
Tara: Aan het werk bij PwC en dan woon ik in Utrecht. Daarnaast wil ik graag blijven paardrijden en anders veel gaan fitnessen. Ook wil ik veel gaan reizen tijdens mijn vakanties!
Meyke:  Over 5 jaar woon ik in de Randstad en werk ik ook bij een Big 4 kantoor. Daarnaast hoop ik mijn RA te behalen en zie ik nog graag mijn vrienden uit Groningen en Leeuwarden.
Lisanne: Ik zie mezelf nog steeds in Groningen wonen, maar dan ben ik wel verhuisd naar een groter huis, sport ik meer en heb ik een hond! (waarschijnlijk een Labrador)
Thomas:  Ik denk dan toch te wonen en werken in Amsterdam bij Deloitte, alhoewel ik mijn afstudeerstage ga lopen bij Deloitte in Groningen. Verder heb ik dan een seizoenkaart van Ajax, ben ik actief in een voetbalteam, woon ik samen, en heb ik wellicht ook huisdieren.

Wat is je favoriete tv programma/serie?

Marnix: Sons of Anarchy.
Mark Jan: Champions League.
Tara: The 100 en Temptation Island.
Meyke: Friends en Temptation Island.
Lisanne: Temptation Island.
Thomas: Voetbal en Wie is de mol?

Wist je dat …..

Marnix Rome de mooiste stad vindt die hij heeft bezocht.
Mark Jan zijn favoriete drankje bier is.
Tara zich een hele dag heeft verkleed als haar vader voor het maken van een film voor het 50-jarig huwelijk van haar opa en oma.
Meyke voor een dag een jongen of Maxima wil zijn.
Lisanne: een klein beetje een kluns is. Ze laat alles vallen, zoals haar mobiel in de wc.
Thomas heen en weer vliegt naar New York om één biertje te drinken wanneer hij €1000,- in één dag zou mogen besteden.

De Redactie wil de Congres commissie bedanken voor het interview en nog veel succes wensen met de laatste voorbereidingen van het Congres!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)