← Terug

Aan het werk met...

Dit keer heb ik het genoegen om jullie een kijkje te geven in mijn werkweek! Mijn naam is Silke Kroeze, 26 jaar en ik werk bij KPMG op kantoor Utrecht. Ik ben inmiddels 2,5 jaar werkzaam bij KPMG en heb de functie van Senior. Hiervoor heb ik ook mijn masterscriptie op dit kantoor geschreven, wat zo goed is bevallen dat ik graag wilde blijven. Tijdens mijn studietijd in Groningen heb ik verschillende commissies gedaan bij PM, maar het hoogtepunt blijft nog altijd mijn bestuursjaar in 2012//2013.

Binnen KPMG heb ik een divers klantenpakket, zo zijn mijn klanten onder andere een automotive bedrijf, een financiële instelling, een handelsorganisatie en een productieonderneming. Ik zal jullie meenemen in de eerste week van april, waar ik bij een productieonderneming zit welke grote productielijnen maakt voor de bakkerijsector.

Maandag

Op maandag beginnen we met een weekstart bij de klant. Aangezien dit de eerste dag is van de controle is er een uitgebreide meeting met alle teamgenoten gepland. We bespreken onder andere de planning van de controle, de werkverdeling en de weekdoelen met elkaar. Erg handig, omdat je zo duidelijk hebt binnen het team wat de verantwoordelijkheden en verwachtingen zijn! Vervolgens heb ik samen met de manager een meeting met de CFO en de controller van de klant, om onze aanpak van de balanscontrole af te stemmen. Ook nemen we onder meer de jaarcijfers door, bijzondere ontwikkelingen en aandachtspunten voor de controle. Na de lunchpauze ga ik aan de slag met de aan mij toebedeelde werkzaamheden. Om 6 uur sluit ik mijn laptop en ga ik sporten met een vriendin.

Dinsdag

Elke dag beginnen we met een daily, een dagstart met het hele team. Hoewel we het iets minder uitgebreid doen dan gisteren, nemen we kort de doelen voor vandaag en de voortgang van gisteren met elkaar door. Vandaag ben ik vooral bezig geweest met het begeleiden van trainees met hun werkzaamheden. Ik vind het heel leerzaam om dit al in mijn derde jaar volop te mogen doen! Verder ben ik deze dag voornamelijk bezig geweest met de onderhanden werk positie. De klant maakt grote productielijnen en dit duurt vaak meerdere jaren, daarom hebben ze een significante onderhanden werk positie in de jaarrekening. Om 16.00 uur heb ik een call met de activiteitencommissie van kantoor Utrecht, waar ik deel van uitmaak. Binnenkort organiseren we een kantoorfeest en we bespreken de laatste actiepunten met elkaar. Na de call is het tijd om naar huis te gaan! Nadat ik samen met mijn huisgenootje heb gegeten ga ik in de avond nog enkele werkzaamheden afronden voor mijn vorige klant.

Woensdag

Na de dagstart begin ik met de controlewerkzaamheden op de belastingen. Het leuke aan werken bij een accountantsorganisatie vind ik de snelle groei die je kan maken. Zo controleer ik elk jaar nieuwe posten en gaf ik in mijn tweede jaar al uitleg over de makkelijkere posten aan trainees. Ook ontwikkel je snel je sociale skills, doordat je gelijk bij allerlei klanten over de vloer komt. Deze week zit ik bijvoorbeeld bij de CFO aan tafel, terwijl ik bij mijn andere klanten bij totaal andere afdelingen over de vloer kom. Vandaag pak ik om 4 uur mijn spullen in, vanavond heb ik namelijk een post-audit uitje van een andere klant. Dit is een afsluiter van de controle die we hebben uitgevoerd in januari. Tijdens dit uitje gaan we met het team iets informeels doen, vandaag eerst ontsnapt uit de escape room! Vervolgens zijn we lekker uit eten geweest en hebben we nog een drankje gedaan!

Donderdag

Vandaag ben ik weer verder gegaan met mijn eerdere werkzaamheden (onderhanden werk en belastingen) en heb ik deze besproken met de klant. Daarnaast heb ik de werkzaamheden van een trainee gereviewt. Hierbij heb ik zijn werkzaamheden beoordeeld en ben ik deze nagelopen. Dit maakt mijn werkzaamheden van vandaag afwisselend. Aan het einde van de werkdag rond 18.00 uur ga ik naar huis.

Vrijdag

Mijn weekend begint vroeg deze week! Vannacht ben ik op wintersport gegaan met Connect, het young professionals netwerk binnen KPMG. Samen met 60 andere KPMG’ers gaan we een weekend lang de pistes en de lokale kroegen van Val Thorens op zijn kop zetten. Dit is ook meteen een van de redenen waarom ik werken bij KPMG zo leuk vind, geen week is hetzelfde, elke dag heb ik nieuwe werkzaamheden en er is een goede balans tussen formele en informele activiteiten.

 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)