De kennismaking met het Kandidaatsbestuur 2018/2019

Na het doorploegen van meerdere curriculum vitaes en motivatiebrieven, kwam het huidige bestuur 2017/2018 afgelopen week tot het besluit wie de functies binnen het kandidaatsbestuur 2018/2019 zouden gaan vervullen. Op informele wijze hebben de kandidaatsbestuursleden elkaar donderdagmiddag beter leren kennen, waarna zij ’s avonds bekend gemaakt werden aan leden van Studievereniging PM en besturen van andere studieverenigingen. Aangezien het een drukke avond was en je waarschijnlijk niet met iedereen uit het kandidaatsbestuur een praatje hebt kunnen maken, volgt hierbij een voorstelrondje.

Wibo Ypma - Voorzitter

Hallo allemaal! Mijn naam is Wibo Ypma en ik voel me vereerd om de voorzitter te zijn van het kandidaatsbestuur 2018/2019. Ik ben 21 jaar, opgegroeid in Franeker en heb in Harlingen op de middelbare school gezeten. Inmiddels zit ik in het derde jaar van de Bachelor Bedrijfskunde waar ik de track Accountancy & Controlling volg. Sinds twee jaar ben ik woonachtig in Groningen, waar ik met veel plezier de studie combineer met onder andere commissie- en sportactiviteiten. Daarnaast vind ik het belangrijk om tijd vrij te maken voor vrienden en gezellig samen te eten en te drinken.

De afgelopen twee jaren heb ik respectievelijk het Controlling Symposium en de Inhousedagen mede georganiseerd, waarbij ik heb ervaren hoeveel toegevoegde waarde een actief lidmaatschap kan hebben. Door in contact te komen met medestudenten en potentiële werkgevers heb ik gemerkt waar Accountancy & Controlling in de praktijk voor staat. Nu sta ik voor de mooie uitdaging van het voorzitterschap van Studievereniging PM. Samen met de rest van het bestuur zal ik het komende jaar mijn beste beentje voorzetten en hoop ik je te zien tijdens één van de vele activiteiten!

Mick Veldscholte - Vicevoorzitter

Mijn naam is Mick Veldscholte, ik ben 22 jaar en ik ben opgegroeid in Enschede. Na het beginnen aan een creatieve studie in Den Haag kwam ik er toch achter dat dit niet wat voor mij was weggelegd. Daarom ben ik twee jaar geleden naar Groningen verhuisd om Bedrijfskunde te gaan studeren. Vorig jaar heb ik besloten om me te gaan focussen op twee tracks, namelijk Accountancy & Controlling en Business Management. Naast dat ik in Groningen ben gaan studeren, ben ik hier ook gaan werken.

Sinds ik heb gekozen voor A&C ben ik ook lid van PM. In mijn eerste jaar bij PM heb ik met veel plezier onderdeel uitgemaakt van de Support Commissie. Vanaf het begin heb ik PM een geweldige vereniging gevonden en ik vind het dus ook een eer dat ik het komende jaar deel uit mag maken van het bestuur. Ik hoop het aankomende jaar veel nieuwe mensen te ontmoeten en samen met het nieuwe bestuur weer een geweldig jaar neer te zetten.

Simone Vliek – Secretaris

Ik ben Simone Vliek en ik ben 19 jaar. Ik kom uit Ermelo, een dorp op de Veluwe. Ik zit op dit moment in het tweede jaar Accountancy & Controlling en hoop dus volgend jaar mijn bachelor af te ronden. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te ontspannen met muziek, Netflix of een goed boek.

Vorig jaar heb ik kennis gemaakt met het commissiewerk binnen de Reiscommissie, waarmee we de Liftwedstrijd hebben georganiseerd. Ik vond dit erg leuk om te doen en wilde graag volgend jaar weer aan de slag voor de vereniging, ditmaal in het bestuur als secretaris. Ik heb er onwijs veel zin in om er samen met de andere bestuursleden een geweldig jaar van te maken!

Angelique Keizer - Penningmeester

Hee, ik ben Angelique Keizer en ben 21 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit het Groningse dorpje Ter Apel, maar intussen ben ik alweer 3 jaar trotse inwoner van de stad Groningen. Ik hoop dit jaar in juni mijn bachelor Bedrijfskunde – A&C en het Honours College af te ronden, waarna ik in september een start wil maken met de master Accountancy and Controlling. Gedurende de week geef ik bijles aan middelbare scholieren en studenten hier in Groningen. Daarnaast vind ik het leuk om bij te kletsen met vrienden, te Netflixen en een goed boek te lezen. Ook vind ik het erg fijn om cultuur te snuiven door concerten en festivals te bezoeken en te citytrippen binnen Europa.

Afgelopen jaar ben ik actief lid geworden binnen de Redactie van Studievereniging PM. Hiervoor heb ik interessante mensen geïnterviewd en leuke activiteiten van Studievereniging PM bezocht, waarvan de artikelen te lezen zijn in het dynamisch magazine. Het actief lid zijn bij de vereniging beviel zo goed, dat ik gesolliciteerd heb naar een plekje binnen het bestuur. Als gevolg mag ik volgend jaar de functie van Penningmeester op me gaan nemen. Samen met Wibo, Mick, Simone en Ruben hoop ik er een top jaar van te maken en zie ik jullie graag terug op de activiteiten van Studievereniging PM!

Ruben Nijboer – Bedrijfscontacten

Dag PM’ers, mijn naam is Ruben Nijboer. Ondertussen 23 lentes jong en opgegroeid in het bosrijke Apeldoorn. Jullie zullen mij wellicht al kennen van het Controlling symposium of andere activiteiten waarbij ik aanwezig was. Al vier jaar ben ik lid bij PM en afgelopen jaar ben ik actief binnen PM geweest als dagorganisatie van de Controlling commissie. Momenteel zit ik in het derde jaar van Accountancy & Controlling en schrijf ik mijn bachelor scriptie bij KPMG in Utrecht.

Volgend jaar rond ik de bachelor af en ga ik de functie bedrijfscontacten bekleden om daarna hopelijk aan de master Accountancy & Controlling te beginnen. Naast de studie ben ik vooral te vinden in de sportschool, bezig met potjes FIFA en bij de meeste borrels aanwezig. Na zeven jaar in de horeca gewerkt te hebben als bijbaan, gaat dit het eerste jaar zijn dat ik dit niet ga doen om mij volledig te kunnen focussen op het bestuursjaar. Ik heb erg veel zin in aankomend jaar en zal mij volledig inzetten om onze prachtige studievereniging nog waardevoller te maken!