← Terug

Interview met de Activiteitencommissie

Met het Actieve Ledenweekend net achter de rug en het Eindfeest voor de deur, leek het de Redactie een leuk idee om aan jullie de Activiteiten commissie te introduceren. De Activiteiten commissie organiseert naast de eerder genoemde evenementen ook het kennismakingsactiviteit, het introductieweekend, de aftertentamenborrels en het man/vrouw diner. De Activiteiten commissie bestaat dit jaar uit Kees Oonk (voorzitter), Willem Scholten (secretaris), Marleen Kappert (penningmeester), Lisanne Velthuis (organisatie) en Mitchel Doldersum (organisatie). 

Kunnen jullie jezelf kort voorstellen?

Kees: Mijn naam is Kees, ik ben 23 jaar oud en woon inmiddels in Amsterdam. Ik zit in het laatste semester van mijn Master Accountancy & Controlling. Ik schrijf momenteel mijn scriptie bij EY. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te kunnen tennissen of enige andere vorm van sport. Mijn ouders wonen in het mooie Borne in Twente. Het is altijd gezellig om af en toe in het weekend thuis te komen.
Willem: Ik ben Willem, ben 22 jaar en woon samen met Kees (en Marnix) in Amsterdam. Ik ben geboren in Reeuwijk, in de buurt van Gouda, maar opgegroeid in de buurt van Doetinchem en voel me daarom ook een echte Achterhoeker! Regelmatig keer ik terug om een bezoekje te brengen aan mijn ouders en uiteraard mijn hond, Broes. Ik zit ook in de afrondende fase van de Master Accountancy & Controlling en schrijf nu mijn scriptie bij KPMG in Amstelveen. Ik vind het erg leuk om op stap te gaan met vrienden en lekker te sporten na een dag stage, maar aan de andere kant kan ik ook heel erg genieten van een dagje niks doen en series kijken.
Marleen: Ik ben Marleen, 24 jaar, en kom uit Zwolle. Ik ben bezig met de master Accountancy en daarnaast kan je mij vinden op de yogamat, de tennisbaan, in de natuur en dit jaar ook op Rock Werchter.
Lisanne: Ik ben Lisanne, 23 jaar en kom oorspronkelijk uit Lemelerveld, waar ik ook vaak in het weekend te vinden ben. Ik zit in de laatste fase van de master Accountancy & Controlling en schrijf mijn scriptie momenteel bij PwC, waar ik ook in september ga starten. Daarnaast volleybal ik nog bij Veracles in een weekteam en houd ik ervan om gezellig wat met vriendinnen te doen.
Mitchel: Ik ben Mitchel en nu om en nabij een schooljaar gelukkig lid van Studievereniging PM en de Activiteiten commissie. Ik ben 22 jaar oud en opgegroeid in IJsselmuiden (naast Zwolle). Ik heb een grote en gezellige vriendengroep thuis opgebouwd, dus ik ga ’s weekends met veel plezier naar huis toe. Op dit moment doe ik de pre-master A&C. Het ziet er naar uit dat ik deze dit schooljaar ga afronden, zodat ik volgend jaar kan starten met de masters Accountancy en Controlling. Mijn vrije tijd plan ik altijd stampvol, zo zie ik het zelf ook het liefst. In mijn vrije tijd sport ik graag (fitness en roeien), kijk ik graag series op Netflix en ga ik biertjes doen met vrienden.

Waarom zijn jullie lid geworden van deze commissie?

Kees: Ik ben lid geworden van de Activiteiten commissie, omdat het mij een leuke afsluiting bij PM leek. Door de jaren heen heb ik al een aantal informele activiteiten binnen verschillende commissie mogen organiseren. Het is hartstikke leuk om nu als voorzitter een hele reeks aan activiteiten te kunnen neerzetten met deze commissie.
Willem: Ondanks dat ik al 4 jaar actief ben geweest, wilde ik graag nog een laatste jaar actief worden bij PM. De Activiteiten commissie leek mij de ideale commissie om nog een jaar betrokken te zijn bij de vereniging, op een leuke en informele manier. Zo behoud je het contact met de leden en leer je ook weer veel nieuwe mensen kennen!
Marleen: Ik wilde nog wel een informele commissie doen als mooie afsluiting van mijn tijd hier in Groningen.
Lisanne: Ook ik wilde graag nog een informele commissie doen als leuke afsluiter van mijn jaren bij PM. De Activiteiten commissie leek mij hier ideaal voor om toch nog betrokken te blijven bij de vereniging en leuke activiteiten te organiseren.
Mitchel: Dit is mijn eerste jaar bij Studievereniging PM en ik wilde dit graag op een informele manier aftrappen. Daarom heb ik gekozen voor de Activiteiten commissie. Daarbij ben ik tijdens de kennismakingsactiviteit in aanraking gekomen met mijn huidige commissiegenootjes en klikte het direct!

Wat zijn de bezigheden van jullie commissie?

Wij zijn door het jaar heen verantwoordelijk voor het organiseren van verscheidende borrels, het Introductieweekend en het Actieve Ledenweekend. Ook hebben wij dit jaar het Man/Vrouw-diner georganiseerd. Dit was een diner waar de mannen en vrouwen eerst gescheiden van elkaar gingen eten om vervolgens met z’n allen gezamenlijk naar het Alfabetfeest te gaan. En niet te vergeten het Kennismakingsactiviteit, waar onze recruit Mitchel uit voort is gekomen. Ook zijn 3 van de aanwezigen nu zelfs terug te vinden in het Kandidaatsbestuur!

Hoe is de activiteitencommissie bevallen afgelopen jaar? En zijn er ook dingen van jullie voorgangers die jullie hebben meegenomen bij jullie invulling?

Unaniem: De commissie dit jaar is heel goed bevallen!
Kees: De commissie bestaat dit jaar uit leden die al vele jaren meelopen bij PM en dus het reilen en zeilen van de vereniging goed kennen. Dat maakte het misschien nog net iets makkelijker. Maar ook onze nieuwe aanwinst Mitchel ging meteen vanaf het begin fanatiek aan de slag. Dankzij de goede overdracht van onze voorgangers hadden wij ook veel duidelijkheid hoe het (het) vorige jaar/jaren is gegaan. Dat gaf ook wel de mogelijkheden om dingen op onze eigen manier te kunnen invullen.
Willem: De aanvullende tips en tricks van onze voorgangers hebben we verkregen, nadat we ze eens even flink in de watten hebben gelegd met een tapasavond met uiteraard de nodige drankjes!
Mitchel: De Activiteiten commissie is me super goed bevallen afgelopen jaar. Het is een gezellige commissie waarbij wij ons best doen om alle activiteiten in goede banen te leiden. Ik heb dit met uitermate veel plezier gedaan en genoten van de vergaderingen en tijd met mijn commissiegenoten. Wij hebben natuurlijk deels geteerd op het werk dat onze voorgangers hebben verricht. Het is toch ook zonde om het wiel opnieuw uit te vinden. Afspraken met externe partijen hebben wij bijvoorbeeld in stand gehouden en waar mogelijk verbeterd.

Beschrijf je commissiegenoten in 3 woorden?

Kees: Clown, DJ Kissa, fashionable.
Willem: Levensgenieter, knuffelbeer, verenigingsmens.
Marleen: (Boom)knuffelaar, lief en zorgzaam.
Lisanne: Smartie, zorgzaam, stille genieter.
Mitchel: Snitch, enthousiast, jonkie.

Wat is de leukste activiteit van PM?

Unaniem: De leukste activiteit van PM is natuurlijk het Actieve Ledenweekend. Aankomend weekend gaan we weer met ruim 45 leden richting het pittoreske Ameland om er weer een prachtig weekend van te maken.

Wie is je jeugdvoorbeeld?

Kees: Rafael Nadal, absoluut mijn idool! Vanaf 2005 ben ik fan. In dat jaar won hij ook voor het eerst Roland Garros.
Willem: John van Beukering, als je met zo’n lichaam profvoetballer kan worden dan is er voor mij ook nog hoop.
Marleen: Een jeugdvoorbeeld heb ik niet echt gehad, maar ik heb veel bewondering voor mijn ouders. Dat zijn namelijk twee lieve mensen, waarvan ik elke dag nog leer over het leiden van een betekenisvol leven.
Lisanne: Ik vond vroeger K3 altijd heel cool.
Mitchel: Michael Phelps.

Bij wie zou je op de koffie/thee willen?

Kees: Geraldine Kemper, maar volgens mij zeg ik dit al drie jaar op rij haha.
Willem: Ik denk dat ik met Kees meega.
Marleen: Leonard Cohen, helaas is die net overleden. Hij kende de joodse geschriften en bekeerde zich later tot het Zen boeddhisme. Zijn levenservaringen komen zeker terug in zijn dichtende muziek, deze vind ik prachtig en vooral inspirerend.
Lisanne: Floortje Dessing, ik zou haar reisverhalen wel willen horen.
Mitchel: Kim Jong-un (Moet hij wel naar Nederland komen).

Wat was je droom vroeger en waarom?

Kees: Professioneel tennisser worden. Is toch super mooi!!
Willem: Vroeger wilde ik in het leger omdat ik dan niet hoefde te trouwen (ik snap niet waarom, maar vroeger klonk dat heel logisch), want meisjes waren stom. Daarna natuurlijk profvoetballer, maar ik kreeg vrij snel door dat dat hem niet ging worden.
Marleen: Mijn droom was vroeger al wereldvrede. Ik snapte niet waarom mensen elkaar pijn wilden doen. Ik ben nog steeds een idealist, maar streef tegenwoordig realistischer doelen na.
Lisanne: Ik wilde vroeger graag de top bereiken met volleybal, maar ik kwam er al snel achter dat dat toch iets te ambitieus was.
Mitchel: Vroeger wilde ik graag bij de politie gaan werken. Mijn droom was om alle misdadigers in de cel te slingeren.

Hoe zou jouw perfecte vakantie eruit zien en waar zou je graag nog eens naartoe gaan?

Kees: Mijn favoriete vakantie is ergens waar het aangenaam weer is, niet te warm. Waar je af en toe lekker kan niksen aan het zwembad. Maar waar ook genoeg te doen moet zijn qua sportiviteit, cultuur en historie. Ik zou graag nog eens naar Australië, Peru en Amerika willen.
Willem: Ik ben een keer naar Kenya geweest, omdat ik daar familie heb wonen. We zijn daar op safari geweest en nog een week bij de kust. Dit was echt mijn meest memorabele vakantie ooit en zou ik graag nog een keer over doen. Dit jaar ga ik weer eens met mijn ouders op vakantie, met de camper door Canada, ook zeker niet verkeerd!
Marleen: Ik zou graag nog eens terug gaan naar Nieuw-Zeeland, omdat de natuur daar ongelooflijk mooi is. Ik zou graag de 3000 km Te Araroa trail willen lopen, die loopt van de top van het Noordereiland helemaal tot het puntje van het Zuidereiland. Wel zou ik het op de lay-back manier doen, zodat er onderweg nog tijd is om een boek te lezen en lekker te relaxen aan de stranden.
Lisanne: Ik ga deze zomer 4 weken backpacken in Indonesië en dat is wel een droomreis. Mijn perfecte vakantie is dan ook een combinatie van natuur, stad en strand, dus lekker veel zien maar ook relaxen. Verder zou ik ook nog graag een keer naar de rest van Zuidoost-Azië en Zuid-Afrika gaan.
Mitchel: Ik zou graag nog eens een roadtrip maken/backpacken door Azië en Australië. Die twee continenten lijken me echt geweldig!

Wat is je favoriete meezinger?

Kees: Natasha Bedingfield.- Unwritten
Willem: Mijn imitatie van “Koos Alberts – zijn het je ogen” vind ik erg sterk, al zeg ik het zelf.
Marleen: The Spice Girls - Wannabe
Lisanne: Guus Meeuwis - Brabant
Mitchel: Ik ben een groot fan van (indie) rock. Mijn favoriete bands zijn Mumford and Sons en Green Day.

Over 5 jaar zie ik mezelf…

Kees: Wonend ergens in een rustige stad of dorp in een mooi karakteristiek huis. Wie weet met een vriendin.
Willem: Nog in of rondom de stad wonen. Ook ben ik dan accountant bij KPMG, maar misschien ben ik wel voorzichtig al verder aan het kijken.
Marleen: Nog steeds genieten van het leven!
Lisanne: Wonend ergens in een mooi huis in een stad of dorp met hopelijk mijn RA titel op zak.
Mitchel: Aan het werk in de accountancy en bezig met het behalen van de RA-titel.

Wat is je favoriete tv programma/serie?

Kees: Suits blijft een goede serie, La Casa de Papel is een leuke nieuwe serie, First Dates is ook zeer vermakelijk.
Willem: Ik heb dit seizoen voor het eerst Temptation Island gevolgd met Iris, mijn vriendin, en was direct verkocht. Zij heeft een abonnement bij Videoland, dus konden zelfs iedere week vooruit kijken, zeer vermakelijk!
Marleen: Ik heb geen TV, maar Game of Thrones vond ik wel heel tof omdat deze in het begin heel onvoorspelbaar was.
Lisanne: Wie is de mol? en Suits
Mitchel: Dat is een lastige. Ik denk dat op dit moment mijn favoriete serie How I Met Your Mother is.

Iets wat niet iedereen van mij weet is …

Kees: Ik ben super goed in Mijnenveger.
Willem: Ik ben bang voor vogels, veel te onberekenbaar.
Marleen: Ik kan zelf kleding maken van stof en patronen.
Lisanne: Dat ik elk jaar één keer probeer om hard te lopen en vervolgens zo’n spierpijn heb dat ik het daarna het hele jaar niet meer doe.
Mitchel: Dat ik in een vorig leven nog een aantal keren heb meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen wedstrijdzwemmen.

                                  

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)