← Terug

Interview met de Kascontrole commissie

Het is alweer tijd voor het één na laatste commissie-interview van dit jaar. Deze keer is de Kascontrole commissie aan de beurt. De Kascontrole commissie is verantwoordelijk voor de controle op het financiële reilen en zeilen van studievereniging PM. Deze commissie controleert de penningmeester van het bestuur en adviseert hem/haar over de de financiële voortgang van de vereniging. Dit jaar bestaat de Kascontrole commissie uit Almer de Haan, Joeret Passies en Robert Visser. Tijd om ze eens wat beter te leren kennen!

Kunnen jullie je allereerst even voorstellen?

Almer: Mijn naam is Almer de Haan, 23 jaar en momenteel ben ik bezig met de bachelor Bedrijfskunde. Afgelopen jaar ben ik geswitcht van de track A&C naar B&M, met volgend jaar de minor Controlling. Bij PM begon ik als dagorganisatie van de Controlling commissie waar ik na een erg leuk jaar besloot om te solliciteren voor het bestuur. Ik ben een jaar lang penningmeester geweest van bestuur 16/17, waar ik ontzettend van heb genoten en veel dingen van heb geleerd. Nu ben ik lid van de KasCo (klopje). Tevens werk ik bij The Sales Unit als Salesmanager, waar ik mij bezig hou met het werven van donateurs voor goede doelen en waar ik verantwoordelijk ben voor de prestaties van het kantoor Groningen. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn vrienden, ga ik graag het terras op en ben ik dol op bootje varen en windsurfen.
Joeret: Ik ben Joeret Passies, ik ben 26 jaar, ik ben bezig met de bachelor A&C, al wel een tijdje. Ik heb tijdens mijn studie erg veel dingen ernaast gedaan. Ik werk bij Hotel De Doelen en heb al veel commissies gedaan. Ik ben ook al aardig wat jaartjes lid bij PM dus heb bijna alle commissie al gehad. In mijn vrije tijd ga ik graag een terrasje op, de stad in of een leuke film/serie kijken.
Robert: Ik ben Robert Visser, 24 jaar oud en woon in het prachtige Amsterdam. Ik heb inmiddels mijn studie afgerond en ik begin na mijn vakantie bij EY. In juni vertrek ik naar Maleisië om 2 maanden lang te gaan backpacken in zuidoost-Azië. In mijn vrije tijd houd ik van een potje voetbal met vrienden en ik heb een seizoenkaart van Ajax.

Waarom zijn jullie deze commissie gaan doen?

Almer: Ik moest haha, nee als oud penningmeester is het gebruikelijk dat je de nieuwe penningmeester ondersteunt in de KasCo, omdat je veel kennis over de vereniging en haar boekhouding hebt. Daarnaast vind ik het erg leuk om actief lid te zijn.
Joeret: Het leek mij gewoon een leuke commissie. Ik had het erg druk met andere dingen, zoals werk en deze commissie komt maar een paar keer per jaar bij elkaar, dus dat valt prima te combineren. Daarnaast had ik deze commissie nog nooit gedaan.
Robert: Het leek mij mooi om nog een commissie te doen bij PM en tegelijkertijd mijn scriptie te schrijven in Amsterdam. Dit was goed te combineren met de Kasco, omdat wij minder vaak vergaderen dan de meeste andere commissies.

Kunnen jullie de bezigheden van jullie commissie toelichten?

Allen: We controleren of de penningmeester het wel goed doet: zijn de bedragen goed, zijn de boekingen correct, zijn de bedragen aan de goede boekhoudnummers geboekt, zijn er niet ergens fouten te bekennen, wordt er niet ergens gesjoemeld bij de vereniging. Wij doen alles voor de leden en daarom zij zijn eigenlijk het belangrijkste orgaan van de Studievereniging.

Beschrijf elkaar in 3 woorden:

Almer: Aanwezig, gezellig, serieus als het moet.
Joeret: Oprecht, schatje, als hij ergens voor gaat, dan gaat hij er ook echt voor (doelgericht), veel humor/zelfspot.
Robert: Afwezig, sportief, gezelligheidsdier.

Wat vinden jullie de leukste activiteit van PM?

Allen: De weekenden zijn toch het leukst: het ALW (Actieve Leden Weekend) en het Introductieweekend, maar ook het Congres, de borrels en de OBD (Oud besturendag) zijn erg leuk.

Wie is je jeugdvoorbeeld?

Almer: Mijn opa! Wat mij altijd opviel is dat bij mijn opa iedereen zich op z’n gemak voelt. Hij kan met iedereen altijd een praatje maken, heeft altijd een grapje klaar en laat iedereen in z’n waarde. Hierdoor denk je toch al gauw, ook al ken je hem niet, wat een leuke kerel.
Joeret: Sinterklaas, want die kwam altijd met cadeautjes langs.
Robert: Johan Cruijff.

Bij wie zou je wel op de koffie/thee willen?

Almer: Captain Flint (uit de serie Black Sails) of Julius Ceasar, die mannen zijn grote strategen en het lijkt me interessant om daar met die mannen over te praten.
Joeret: Barack Obama. Als oud-president van Amerika heeft hij vast een boel te vertellen en hij lijkt me wat gezelliger en humoristischer dan Trump.
Robert: George Clooney, om een Nespresso te bestellen, what else?

Met wie zou je wel eens een beschuitje willen eten?

Almer: Chantal Janzen.
Joeret: Khaleesi (Game of Thrones).
Robert: Doutzen Kroes.

Wat was je droom vroeger en waarom?

Almer: Ik wilde altijd rijk worden, zodat ik alles kon doen wat ik wilde.
Joeret: Ik wilde vroeger F16 piloot worden.
Robert: Ik wilde vroeger advocaat of profvoetballer worden.

Waar zou je graag nog eens naartoe gaan op vakantie en waarom?

Almer: Met mijn ouders ga ik al jaren naar een groot stuwmeer in Zuid-Frankrijk. Hier had ik elke dag hetzelfde ritme. ’s Ochtends lekker een stokbroodje eten, daarna een beetje de omgeving verkennen, maar er wel voor zorgen dat je om 15 uur weer terug bent op de camping. Na dan 2 uur gesurft te hebben, slinger je de barbecue aan en dan tot in de late uurtjes bij een kampvuurtje zitten. Dit doe ik dan drie weken lang. Heerlijk!
Joeret: Mijn perfecte vakantie is eigenlijk best wel simpel, gewoon lekker niks doen in een warm land met zon, zee en strand. Cocktailtje erbij en lekker aan zee liggen!
Robert: Ik vertrek in juni naar Zuidoost-Azië, aangezien de verschillende landen en culturen daar mij een hele mooi ervaring lijken. Daarnaast staat Amerika, in het bijzonder New York, nog hoog op mijn verlanglijstje.

Wat is je favoriete muziek?

Almer: Racoon, Milky Chance, Passenger, Kensington, Avicii.
Joeret: Eminem, Linkin Park, Vance Joy, Mumford and Sons, Lost Frequencies, Red Hot Chilli Peppers.
Robert: Ik houd van veel verschillende soorten muziek, maar Nederlandse hitjes in bijvoorbeeld ’t Fust doen het altijd goed.

Wat is je favoriete televisieprogramma/serie?

Almer: Black Sails, Peaky Blinders en Game of Thrones.
Joeret: Game of Thrones sowieso, maar ook Suits en House of Cards.
Robert: Suits en Peaky Blinders.

Over 5 jaar zie ik mezelf…

Almer: Over 5 jaar hoop ik mijn studie afgerond te hebben. Daarnaast hoop ik een leuke baan te hebben, waarbij ik iets toe kan voegen aan een bedrijf en wat hopelijk ook een beetje goed verdient haha. Ik wil wel in het Noorden (Friesland) blijven wonen. Het liefst vlakbij het water met een bootje bij mijn huis (misschien is dit wel wat veel voor 5 jaar haha). Daarnaast hoop ik vooral gelukkig te zijn.
Joeret: Ik hoop over 5 jaar mijn studie afgerond te hebben (de master sowieso, met de post-master wil ik een heel eind op weg zijn). Daarnaast denk ik dat ik nog wel in de accountancy zit. Ik hoop dat ik dan al een beetje carrière heb gemaakt. Ook hoop ik nog samen te zijn met mijn vriendin in een huisje dat niet per se in de Randstad staat.
Robert: Over 5 jaar hoop ik mijn RA titel te hebben behaald en nog steeds in Amsterdam te wonen en werken. Daarnaast hoop ik dat Ajax tegen die tijd weer wat prijzen gepakt heeft.

Als jullie nu een uurtje vrije tijd zouden hebben, wat zouden jullie dan doen?

Allen: Speciaalbiertjes drinken op een terrasje in de zon en Krijn mag ook komen.

Afscheid…

Joeret: Ik heb al meerdere commissies gedaan bij PM en ik heb besloten volgend jaar geen commissie meer te doen. Ik wil iedereen, de (oud)leden van PM, bedanken voor de mooie jaren die ik heb gehad. Ik blijf wel gewoon lid, dus jullie zullen me sowieso nog wel tegenkomen!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)