← Terug

De balans tussen werken in de accountancy en het gezinsleven

Zou u uzelf allereerst kunnen introduceren?

Ik ben Sarah Demir-Chamoun. Ik kwam op mijn 16e vanuit Syrië naar Nederland. Aangezien ik in het begin best wat moeite had met het leren van de Nederlandse taal, ben ik gestart op de MAVO, waardoor ik goed de Nederlandse taal onder de knie kon krijgen. Na de MAVO ben ik doorgegaan naar het MBO en volgde ik de opleiding Administratie, maar daar deed ik de werkzaamheden die ik niet voor altijd wilde blijven doen (het inboeken van facturen etc.). Daarom heb ik toen besloten HBO Accountancy te gaan studeren aan de Fontys hogeschool in Eindhoven. Hier heb ik mijn propedeuse gehaald en daarna ben ik uiteindelijk afgestudeerd aan de Saxion hogeschool in Enschede. Binnen 3,5 jaar heb ik mijn HBO-diploma gehaald en ben ik gaan werken bij een regionaal kantoor, Ten Kate & Huizinga, waarnaast ik mijn pre-master en master gevolgd heb aan Nyenrode (combinatie werken en studeren). Na het behalen van mijn Master of Science in Accountancy ben ik begonnen aan de post-master, maar heb toen helaas de eerste poging van het landelijke tentamen niet gehaald. Daarnaast werd ik zwanger van mijn eerste dochter. Hierdoor heb ik de studie even op een laag pitje gezet, waardoor ik uiteindelijk besloten heb, de titel RA niet meer te halen en tevreden ben met wat ik op dit moment allemaal bereikt heb.

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

Gezien mijn drukke baan is het lastig om buiten mijn werktijden erg actief te zijn. Daarom vind ik het belangrijk om dan mijn tijd te besteden samen met mijn gezin. Ik houd ervan om lekker met mijn man uiteten te gaan of lekker in het weekend samen een wijntje te drinken op de bank voor de televisie (The Voice op dit moment). Samen hebben we drie dochters, dus vanwege mijn drukke baan houd ik ervan om zoveel mogelijk van mijn vrije tijd met hen door te brengen, door bijvoorbeeld speeltuinen te bezoeken. Daarnaast zit ik sinds een half jaar weer op volleybal, wat ik eerder altijd gedaan heb en dat is een lekkere ontspanning voor mijzelf. Ook vond ik het leuk om een moestuin te hebben, dus het onderhouden daarvan gebeurt ook in het weekend.

Wat vindt u zo leuk aan het werk van een accountant?

Het leukste aan het vak vind ik het analyserende karakter, met andere woorden het leggen van verbanden. Natuurlijk heb je hierbij de financiële gegevens nodig, maar het gaat veel verder dan de cijfers alleen. Zo dienen er bijvoorbeeld verbanden gelegd te worden tussen de verschillende stromen binnen het bedrijf. Ook vind ik het erg leuk om de risicoanalyse uit te voeren en op basis daarvan het controleplan van de jaarrekening op te stellen. Het heeft namelijk geen zin om een werkprogramma af te werken, als het onduidelijk is welke risico’s aanwezig zijn die invloed kunnen hebben op de jaarrekening en daarop gericht werkzaamheden te verrichten. Het minst leuke aan het beroep is het ‘afvinken’, wat zeker in het begin van je carrière een onderdeel is van je takenpakket. Echter, je leert hierdoor wel goed verbanden te leggen en je creëert ook veel inzicht, waardoor je uiteindelijk steeds meer verantwoordelijkheden kan krijgen. Daarnaast vind ik het ook erg leuk dat je elke week bij een ander bedrijf bent, waardoor je veel verschillende typologieën kunt herkennen en veel (verschillende typen) mensen leert kennen.

U heeft bij twee Big 4 kantoren gewerkt. Wat spreekt u aan om te werken bij een Big 4 kantoor ten opzichte van het werken bij een middelgroot/klein kantoor?

Bij een Big 4 heb je te maken met veel standaardisatie van de processen, wat ik persoonlijk heel erg prettig vind. Je hebt te maken met een professionele instelling, die dient te voldoen aan de AFM-wetgeving, waardoor aan veel verschillende aspecten gedacht wordt. Het is de professionaliteit die de Big 4 uitstralen wat me erg aanspreekt. Ook zijn de arbeidsvoorwaarden bij Big 4 kantoren voordeliger voor de werknemer dan wanneer je werkt bij een middelgroot/klein kantoor (denk hierbij aan de studieregeling, de leaseauto en de pensioenregeling).  

Zit er een groot verschil tussen het werken bij het ene Big 4 kantoor en het andere Big 4 kantoor?

Het is eigenlijk bij elk Big 4 kantoor grotendeels hetzelfde. De verschillen tussen vestigingsplaatsen zijn veel groter dan de verschillen tussen welke van de vier grote kantoren. De werkzaamheden zijn namelijk hetzelfde. Het zijn de collega’s en de sfeer die het anders maken om bijvoorbeeld op een kantoor in Groningen te werken in vergelijking met een kantoor in Zwolle, Utrecht of Amsterdam.

In 2017 was de verhouding man-vrouw in de accountancy 78.8% - 21.2%. Is deze verdeling ook duidelijk zichtbaar op de werkvloer?

Toen ik bij Ten Kate & Huizinga aan de slag ging, was ik op dat moment de enige vrouw die werkzaam was bij dat kantoor. Als je dan kijkt naar de werkvloer bij EY op dit moment, dan zie je ten eerste een hele mooi mix van verschillende leeftijdscategorieën. Daarnaast is de verdeling van mannen en vrouwen veel evenwichtiger (kantoor EY Groningen bijvoorbeeld 67% vs 33%). Bij EY heb ik bijvoorbeeld wel eens controles meegemaakt waarbij het hele auditteam bestond uit vrouwen. Echter, het is af en toe juist ook wel prettiger om met mannen samen te werken vind ik zelf, aangezien zij directer zijn, waardoor je goed weet waar je aan toe bent. Aan de andere kant vind ik dat vrouwen tactischer zijn in hun doen, wat ook voordelen heeft in de relaties met de cliënten. Het mooie is in ieder geval om te zien dat steeds meer vrouwen aan het werk zijn binnen de accountancysector.

Waarom denkt u dat deze ver uit elkaar liggende verhouding bestaat in de accountancy?

Aan het begin van je carrière is het verschil tussen de hoeveelheid mannen en vrouwen nog niet zo groot (benaderd vanuit mijn situatie). Dit blijft zo tot je de functie van manager bereikt hebt. Dan ben je namelijk ongeveer 30 jaar oud en ga je toch snel denken aan het starten van een gezinnetje. Daarnaast is het vanuit een managementpositie binnen een accountantskantoor ook makkelijker om de overstap te maken naar het bedrijfsleven, waar het wat ‘gewoner’ is om parttime te werken. In de accountancy is parttime werken vaak wat lastiger, aangezien veel vergaderingen en vaktechnische overleggen ’s middags of aan het begin van de avond worden gepland. Ik werk zelf van 8.30 tot 14.30 uur, behalve op de woensdag, dan tot 12.00 uur, dus het is zeker mogelijk om parttime te werken. Af en toe zal je alsnog een avondje over moeten werken, maar dit komt voornamelijk voor tijdens busy season.

Proberen de Big 4 kantoren dit grote verschil tussen de hoeveelheid mannen en vrouwen te verkleinen? Zo ja, hoe?

De Big 4 kantoren hebben programma’s in werking gesteld om vrouwen te stimuleren aan het werk te blijven binnen de accountancy. EY zet zich daar bijvoorbeeld hard voor in. Ik ben een ‘parttimer’ in een wereld waar parttime werken lastig te doen is. Ik weet wel dat ik geen controles meer bij grote klanten kan uitvoeren, aangezien ik de gevraagde hoeveelheid (veertig) uren daarvoor niet kan werken. Daarom heb ik kleinere klanten in mijn portfolio.

Is het werk van een accountant goed te combineren met het hebben van een gezin (vooral in busy season)?

Het is gewoon voornamelijk van belang om je flexibel op te stellen, zover dat kan met een gezin. Ook is het fijn als je partner achter je staat en accepteert dat je veel werkt doordeweeks. Het komt namelijk tijdens busy season regelmatig voor dat je bijna elke avond thuis nog aan het werk bent, dat hoort er soms gewoon bij. Daarnaast is het naar mijn mening best wel pittig om kinderen te krijgen in de startfase van je carrière, zoals bij mij het geval was, aangezien je dan toch wel vaak aan het werk bent. Ik had het geluk dat ik een oppas aan huis had die veel werk uit handen nam, denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstarten van het gezin ’s ochtends (aankleden, ontbijten). Op den duur kregen de kinderen echter behoefte aan meer sociale contacten met leeftijdsgenootjes, waardoor ze nu naar de BSO gaan. Hierdoor ben ikzelf iets drukker voordat ik naar mijn werk kan gaan. Het belangrijkste is om de wil te hebben om een drukke werkweek te combineren met voldoende tijd en aandacht voor je gezin.

Wat zou je als belangrijkste tip geven aan jonge vrouwen in het accountancyberoep?

Als je weet dat je Registeraccountant wil worden, ga er dan direct de eerste jaren vol voor en probeer alles qua studie zo snel mogelijk achter elkaar af te ronden. Als je nominaal je post-master haalt en daarnaast ook ‘nominaal’ de fases binnen de accountancysector doorloopt, waardoor je op den duur (senior) manager bent, dan heb je het gemaakt. Dan kun je eigenlijk overal aan de slag en gaan er deuren voor je open qua banen. Concluderend komt het er dus op neer dat je aan het begin van je carrière veel gas moet geven, zodat je later meer tijd tot je beschikking hebt voor andere zaken als een gezin, wat zeker mogelijk is binnen dit beroep.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)