← Terug

Commissie-interview Redactie

Nu het collegejaar alweer bijna teneinde is, is het alweer tijd voor het laatste commissie interview van dit jaar. De Redactie heeft afgelopen jaar hard gewerkt en alle commissies geïnterviewd. Echter waren wij zelf nog niet aan de beurt gekomen en daarom hebben wij het huidige bestuur gevraagd of zij voor ons vragen konden bedenken en ons konden interviewen. Hieronder dan ook het resultaat van het interview. 

Kunnen jullie jezelf kort voorstellen?

Angelique: Ik ben Angelique, ik ben 21 jaar en zit in mijn derde jaar van de bachelor Bedrijfskunde A&C. Deze hoop ik binnenkort af te ronden en dan door te kunnen gaan met de master. Ik ben komend jaar penningmeester in het bestuur. Ik vind het lekker om een boekje te lezen met een koffietje erbij. Daarnaast ben ik regelmatig in verschillende concertzalen (de Oosterpoort en de ZiggoDome) te vinden, waar ik geniet van mooie muziek.
Renske: Ik ben Renske, ik ben 19 jaar en zit in het tweede jaar van de bachelor Bedrijfskunde A&C. Ik kom uit Uithuizen, een dorpje in het noorden van de provincie Groningen. In mijn vrije tijd houd ik ervan om naar Netflix te kijken en met vriendinnen leuke dingen te doen.
Lars: Ik ben Lars, ik ben 21 jaar en kom uit Groningen. Ik volg de bachelor Bedrijfseconomie en doe de minor controlling. Aankomend jaar begin ik in februari met de master OMC. Ik houd van reizen, hardlopen, multimedia en IT. In mijn vrije tijd bind ik ook graag de marathon skates onder. Verder pak ik graag terrasjes en vind ik het ook prima om wat te Netflixen.
Rocco: Ik ben Rocco Zwart, 22 jaar ik kom uit de Friese achterhoek, namelijk uit Achlum (zo spreek je het op z’n Fries uit en ook op z’n Nederlands). Ik volg de Pre MSc A&C en ik hoop van harte volgend jaar te kunnen starten met de master (schietgebedje). Mijn hobby’s zijn voetbal, kickboxen, Netflixen en gezellig wat met vrienden afspreken.
Evelien: Ik ben Evelien, 21 jaar en ik kom uit Assen. Ik zit nu in mijn derde jaar van E&BE, ben natuurlijk lid bij PM, maar ook bij de EBF en Navigators Studentenvereniging Groningen. Bij N.S.G. zal ik volgend jaar de taken van dispuutsvoorzitter vervullen. In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden af om op het terras te zitten en af en toe een tripje naar een Europese hoofdstad vind ik ook leuk. Mijn laatste reis ging naar van Marokko, waar we een roadtrip hebben gemaakt door het hele land, waaronder Fes, Marrakech en Casablanca en de Sahara. De cliché dat er kamelen worden geboden op Westerse meiden is waar kan ik je vertellen.
Yannick: Ik ben Yannick, ik ben 24 jaar oud en ik volg net als Lars ook Business Economics en ik doe ook de minor controlling. Anders is wel dat ik een schakeljaar naar Accountancy doe en hoop dan ook per februari volgend jaar aan mijn master te kunnen beginnen. In mijn vrije tijd sport ik vrij veel. Ik voetbal en af en toe tennis ik nog bij Veracket. Ik vind het leuk om ‘s avonds gezellig met vrienden te zitten en een beetje te gamen (FIFA). Net als Evelien houd ik ook van reizen en tripjes. Naar voetbalwedstrijden in het buitenland gaan vind ik echt fantastisch.

Waarom zijn jullie de Redactie gaan doen?

Angelique: Ik heb gekozen voor de Redactie, omdat ik sowieso graag een rustige commissie bij PM wilde doen omdat ik de vereniging beter wilde kennen. Daarnaast wilde ik de werkdruk gedurende het jaar gelijkmatig verdelen en daar was de Redactie perfect voor.  
Renske: Ik was vorig jaar bij de tentamentraining, waarna ik gebeld werd met de vraag of ik actief lid wilde worden. Ik heb me toen verdiept in de commissies en de Redactie leek mij  een goede aanvulling op mijn studie. Daarnaast wilde ik graag een informele commissie doen, dus daarom heb ik gekozen voor de Redactie.
Lars: Ik volgde de minor Controlling binnen de E&BE bachelor, dus daarom werd ik lid van PM. Ik wilde vooral de vereniging gewoon goed leren kennen en daar leek mij de Redactie erg geschikt voor.
Rocco: Ik studeerde aan het HBO in Leeuwarden en ik kende hier in Groningen nog niet zoveel mensen, dus ik wilde wat meer contacten opdoen. Daarnaast vind ik het sowieso wel goed om een activiteit naast je studie te doen. Er werd geflyerd en gebeld en naar aanleiding van dat gesprek heb ik gesolliciteerd.
Evelien: Omdat ik minor Controlling volgde, was ik aanwezig op de introductieactiviteit, het bowlen in september, geweest en dat vond ik heel gezellig. Ik heb daarom gesolliciteerd voor een commissie en zodoende werd ik in de Redactie geplaatst.
Yannick: Ik ben bij de Redactie gekomen, omdat het mijn eerste commissie zou zijn en het leek me wel een mooi opstapje, een goede commissie om mee te beginnen. Je hebt de mogelijkheid om een heleboel mensen te leren kennen.

Wat is je favoriete PM activiteit?

Angelique: Ik ga voor het Congres, dat is de grootste activiteit van de vereniging waarin je de praktische kant van het beroep kunt zien met veel gezellige mensen die aanwezig zijn.
Renske: Ik ga voor het actieve ledenweekend (ALW), introweekend was ook leuk, maar dan ken je nog niet zoveel mensen en ALW is een leuke afsluiter van het jaar.
Lars: ALW kon ik helaas niet bij zijn, dus zeg ik Introweekend.
Rocco: Het Controlling Symposium vond ik het leukste, omdat het voor mij duidelijk maakte dat ik toch liever Controlling wilde gaan studeren dan Accountancy.
Evelien: Het ALW vond ik een heel mooi weekend. Ik vond het chill om weer eens het campingleven te ervaren.
Yannick: Ik ben de eerste keer met PM in aanraking gekomen via het MAK Symposium, dus dat is dan ook mijn favoriete PM activiteit.

Beschrijf elkaar in drie woorden

Angelique: head of the family, chief executive officer, dragende kracht
Renske: zorgvuldig, behulpzaam, relaxed.
Lars: technisch, ongezouten, analytisch.
Rocco: heel ver weg.
Evelien: bezig bijtje, prominent, direct.
Yannick: technisch, lolbroek, proactief.

Hoe zien jullie elkaar in de toekomst?

Angelique: Partner. Angelique is voor het algemeen belang en bestrijdt mannetjes die daartegen zijn. Angelique is grootverdiener in haar huishouden en heeft haar man onder de duim, hij is een aantal jaartjes jonger.
Renske: Renske blijft plakken in het Noorden. Ze wordt werkzaam bij een kleiner 9 tot 5, lokaal kantoor en ze werkt zichzelf daar omhoog. Haar man is een degelijke, ambitieuze, technische man die wel tegen Renske in durft te gaan. Daarnaast krijgt ze een gezin met twee kinderen, die heten of politiek correct Sophie en Bas, of Pieter Mark en Patricia Manon.
Lars: In een donkere ruimte achter zijn computer met zijn gordijntjes dicht en technische dingen doen, waarvan niemand begrijpt wat het is. Voor de rest een en al liefde. Hij wordt wel een thuiswerker. Lars wordt later ingevlogen over de hele wereld om technische problemen op te lossen en hij wordt hoofd ICT.
Rocco: Hij wordt eerst profvoetballer en dan controller op zijn 30ste, net als Epke. Hij wordt dan controller van Friesland Campina, maar dat doet hij parttime zodat hij zich kan focussen op de voetbalcarrière van zijn zoontjes en dochters. Hij neemt ook een vis genaamd Gineke om terug te denken aan PM die hem gevormd heeft voor het leven. Hij heeft later een fret, omdat zijn kinderen dat leuk vinden, maar wellicht heeft hij ook chihuahua.
Evelien: Evelien wordt een topvrouw, zo’n prototype van ‘Ik heb geen man nodig’. Ze gaat verder komen, maar ze blijft wel in Assen-Oost wonen, ik denk wel dat mensen bang voor haar zijn in verband met autoriteit. Ik zie haar ook wel als vlogger voor me, met een eigen vlog kanaal, Monica Geuze 2.0. Haar vriend heeft later een Harley, substantiële bakkebaarden en is een soort mokkaprins lijkend op de gozer uit Grease. Daarnaast woont ze in een vrijstaand huis, heeft ze drie kinderen en zit ze in de Kasco van de hockeyclub.
Yannick: Tussen De Hoek en De Tapperij op een kleedje, moppentappend voor 10 cent. Ik zie Yannick wel teruggaan naar Thailand. Yannick gaat waarschijnlijk geen accountancy doen, hij gaat de techniek in en de ICT. Hij wordt assistent van Lars en de PA van Angelique. Hij gaat net zo hard meegamen met zijn kinderen op de Playstation 10 en dan gaat hij er geld op inzetten samen met zijn kinderen om ze vervolgens geld af te troggelen. Ik zie wel een happy family, een huisvader met lieve vrouw, waarbij Yannick goed helpt in het huishouden en gaat tuinieren.

Wat zou jouw ideale reis zijn?

Angelique: Een lange rondreis door Italië, waarbij ik allemaal schattige dorpjes bezoek en me hopelijk verstaanbaar kan maken in het Italiaans.
Renske: Een verre reis maken naar bijvoorbeeld Nieuw Zeeland of Australië en niets plannen, maar gewoon zien wat de dag brengt.
Lars: Met een goede auto de autobahn pakken. Ik vind Tsjechië een heel mooi land en ook de bergen zijn fantastisch. Ook lijkt het me leuk mooie oude steden te bezoeken in het Oosten. Na zo’n hele dag stad kijken even opfrissen en daarna het avondleven induiken.
Rocco: Naar een warm land met mooie natuur waar je overdag een buggy kunt huren en waar je mooi van de natuur kunt genieten langs de kust. Ook reis gepland rondom een sportevenement, bijvoorbeeld een Formule 1 race, het WK voetbal of UFC, vind ik erg leuk.  
Evelien: Een vakantie in een luxe hotel aan de kust waar ik avontuurlijke dingen kan doen zodat ik van de natuur kan genieten die we hier in Nederlands niet hebben.
Yannick: Ik vind het leuk om dingen te doen op vakantie. Het mooiste wat ik gedaan heb, was het beklimmen van een waterval in Tanzania. Het komt er dus op neer dat ik graag actief bezig ben in de natuur, maar wel altijd mijn vakantie wil eindigen met zeker vijf daagjes zon en strand.

Als je je voornaam zou veranderen, waarnaar zou je het dan veranderen?

Angelique: Lieke, een vrolijke, Nederlandse naam (maar eigenlijk gewoon heel tevreden met Angelique).
Renske: Lauren, dat klinkt in ieder geval internationaler dan Renske
Yannick: Remco, dat is namelijk mijn tweede naam.
Evelien: Nikkie, lekker speels.
Lars: Ik had een tweede naam willen hebben, iets als Franciscus ofzo. Puur voor het gevoel.
Rocco: Damien, wat duivel betekent en dat is toevallig mijn tweede naam.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?

Angelique: 25, je werk (en dus loon) is opgestart, maar voor de rest kun je alles nog vrij doen, bijvoorbeeld reizen.
Renske: 21 lijkt mij wel een mooie leeftijd om voor altijd te hebben
Lars: 23, ergens heen vliegen en een auto kunnen huren zonder gedoe.
Rocco: 30, dan ben je al even aan het werk en heb je je tropenjaren. Alle opties staan dan nog open.
Evelien: 28, net klaar met studeren en dan verdien je net lekker. Er zijn dan nog geen echte lasten zodat je de vrijheid hebt te doen wat je wilt.
Yannick: 16, want mijn middelbare schooltijd was echt goud. Ik hoefde nooit iets te doen.

Zou je liever de mogelijkheid krijgen om iedere dag 60 minuten terug te kunnen spoelen, of om iedere dag 60 minuten de tijd te kunnen bevriezen?

Angelique: Terugspoelen, als je een fout hebt gemaakt kun je die verbeteren.
Renske: Bevriezen, want een uurtje extra is niet verkeerd.
Lars: Bevriezen, je hebt een uur meer en daarin veel doen
Rocco: Terugspoelen, voor onverwachte dingen. Je kunt daarnaast leuke gebeurtenissen overdoen.
Evelien: Terugspoelen.
Yannick: Bevriezen, want dan heb je 25 uur per dag.

Hierna werd de Kletspot erbij gehaald, waarbij op kaartjes allemaal random vragen staan. Daarom, hier een selectie van de leukste/vreemdste vragen en antwoorden.

Dilemma: Liever twee uur per dag extra of 50,- per dag extra?

Yannick: Twee uur extra per dag, dat vind ik mooi. Vijftig euro kun je me niet voor wakker maken, met twee uur extra kan je namelijk veel meer. Ervaringen zijn belangrijker dan geld. Geld is wel nodig om ervaringen te kopen.

Doe je aardig tegen mensen die je niet mag?

Evelien: Nee, die negeer ik gewoon. Ik vind het nep als je aardig tegen mensen gaat doen, terwijl je ze niet aardig vindt, dus nee.

Waar kun jij vreselijk hard om lachen?

Renske: Mr Bean.

Wat was het meest romantische moment met je huidige partner?

Lars: We (mijn vriendin en ik) waren op vakantie in Parijs en hadden een huiskamerrestaurant geboekt. Er was een heel goede chef en we hebben toen een hele leuke avond gehad met geweldig eten.

Ben je een goede leugenaar?

Angelique: Helemaal niet, maar bij de bestuursbekendmaking kwam ik blijkbaar best overtuigend over.

Wist je dat...

Rocco komend jaar een transfer maakt van AVC Sexbierum naar ZMVV Zeerobben 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)