← Terug

Een carrière tot over de grenzen

Zou u zichzelf even kort willen voorstellen?

Mijn naam is Martijn Swart en ik ben 38 jaar oud. Na mijn VWO heb ik Economie gestudeerd in Groningen aan de RUG met de afstudeerrichting Accountancy. Gelijk na mijn studie ben ik op 1 september 2004 gestart bij Deloitte. Van 2013 tot mei 2015 ben ik als accountant werkzaam geweest voor Grant Thornton. In juni 2015 heb ik de overstap gemaakt naar BDO waarbij ik sinds 1 januari 2016 als partner verbonden ben aan de audit praktijk van BDO in Hengelo en houd ik mij voornamelijk bezig met de controle van jaarrekeningen van ondernemingen in de branches manufacturing, TMT, logistiek en dienstverlening.

Waarom heeft u voor BDO gekozen?

Bij BDO vind ik het wat laagdrempeliger en persoonlijker dan bij de Big 4. Na mijn tijd bij Grant Thornton wilde ik eigenlijk niet terug naar een Big 4 kantoor en vervolgens kwam BDO voor mij als beste uit de bus. Het is een kantoor met een groot internationaal netwerk en toch een informele persoonlijke sfeer. BDO heeft jarenlang als slogan gehad: “Omdat mensen tellen”. Het klinkt misschien cliché, maar ik ervaar het wel echt zo. Er wordt natuurlijk wel wat van je verwacht, en dat hoort ook bij een professionele organisatie.

Wat voor soort klanten heeft BDO en wat is daarin het verschil met Big 4 kantoren?

Het verschil tussen BDO en de Big 4 is dat zij meer beursgenoteerde bedrijven controleren. BDO ontwikkelt zich wel degelijk op het gebied van ‘corporate clients’ maar die ontwikkeling heeft ook tijd nodig. Bij BDO bedienen wij veel MKB cliënten waaronder veel familiebedrijven waarin wij zijn gespecialiseerd. Hier heb je een hele andere dynamiek die mij persoonlijk meer aanspreekt. Ook hebben wij veel klanten in de public sector, waarin wij de afgelopen 5 jaar vooral in de zorg en woningcorporaties heel sterk zijn gegroeid.

Wat is er binnen BDO mogelijk wat betreft een internationale carrière?

Kies je voor BDO dan krijg je eerst de kans om alle branches en sectoren te ontdekken. Dit doe je vaak de eerste 2 à 3 jaar, waarna iemand vervolgens kan aangegeven waar zijn of haar passie ligt. Als die keuze gemaakt is, wordt er gekeken naar een vervolg carrière in die bepaalde branche. Dat kan dus ook bij cliënten zijn met een internationale structuur. Ook biedt BDO programma’s aan om te gaan kijken bij een BDO kantoor in het buitenland (secondment). Dit kan bijvoorbeeld in Australië of Aruba. Dit is een goede mogelijkheid voor iemand om zich zowel als mens als accountant te ontwikkelen. Je leert meer over de cultuur in het land, je verbetert bijvoorbeeld je Engels en je leert meer over hoe er in desbetreffend land geaudit wordt.

Toch is het niet zo dat je per se echt voor lange termijn naar het buitenland moet om een internationale carrière te hebben. Wij controleren namelijk ook bedrijven waarvan het hoofdkantoor in Nederland zit, maar met significante werkmaatschappijen in het buitenland. Dan ga je de buitenlandse entiteiten bezoeken, zodat je meer een beeld krijgt bij de onderneming, de interne processen en de onderliggende cijfers. Op het moment dat je dat heel leuk lijkt en je er aan toe bent qua ervaring, kan je dat aangegeven dat je als teamlid mee wil op deze 'site visits'. Meestal is iemand er na 5 jaar werkervaring aan toe.

Wat zijn uw buitenlandervaringen?

Ik ga een aantal keer per jaar naar het buitenland. Ik ben zelf al onder andere naar de Verenigde Staten, Italië, Duitsland en Spanje geweest en volgend jaar ga ik naar een bedrijf in China. De eerste keer dat we naar een bedrijf in het buitenland gaan, wil ik er als eindverantwoordelijke altijd bij zijn, zodat ik een goed beeld krijg bij de onderneming. Daarna is het vaak mogelijk voor anderen om ook deze ervaring op te doen. Vaak zijn het korte trips waarbij je één dag bij het bedrijf zit, één dag bij de accountant en eventueel als het nodig is, plak je er nog een dag aan vast. Als het aan het weekend grenst, is het ook leuk om het verblijf te verlengen zodat je ook nog wat van de omgeving kan bekijken. Persoonlijk vind ik dat erg leuk.

Is er sprake van kwaliteitsverschil bij de buitenlandse accountants?

Je merkt wel degelijk veel verschillen. Tussen de verschillende internationale BDO kantoren hebben we allemaal dezelfde standaarden, maar merk je wel cultuurverschillen. Vaak moet je heel duidelijk met de buitenlandse accountants afspraken maken zodat je zeker weet dat je elkaar goed begrijpt. De communicatie is heel belangrijk en daar gaat ook veel tijd in zitten. Belangrijk is om goed contact met elkaar te hebben zodat je er feeling bij krijgt. Als je een kleiner lokaal kantoor hebt, dan is dat nog weer heel anders. Dan moet je nog meer contact hebben en moet je er vaak ook naartoe om te kijken of het daar allemaal wel goed verloopt. Op voorhand weet je niet wat je aantreft en dat kan zowel in positieve- als negatieve zin uitpakken. Soms gebeurt het ook dat je er gewoon geen goed gevoel bij hebt en dan kan je de onderneming aanbevelen om daar een andere accountant te zoeken. Dan is de kwaliteit wel meer gewaarborgd.

Wat zijn cultuurverschillen die u heeft ervaren?

Ik heb verschillende dingen ervaren. Mensen uit India bijvoorbeeld zijn heel direct en verwachten direct een antwoord. Bij Fransen is het juist zo dat je vaak eerst een beetje over informele zaken moet hebben voordat je to the point gaat. Duitsers zijn erg “gründlich” en doen precies wat je ze vraagt. Dat doen ze dan ook en ook niet meer dan dat. Amerikanen liggen redelijk op één lijn met ons alleen is alles daar vaak “great” en “fantastic”. Tussen Oost- en West-Europa zit ook een groot verschil. Vooral in de vastlegging en de scherpheid vinden ze het in Oost-Europa nog wel eens goed waar wij toch een stuk nauwkeuriger zijn. De cultuurverschillen hebben natuurlijk ook grenzen. Laatst hebben we een offerte niet uitgegeven omdat de cultuurverschillen zo groot waren en we daardoor niet onze controlewerkzaamheden goed zouden kunnen uitvoeren. Dat ging om een werkmaatschappij in Rusland in een gebied waar niemand Engels sprak en de processen niet duidelijk gedefinieerd waren.

Wat zijn kwaliteiten die van pas komen bij een internationale carrière?

Communicatie en met mensen om kunnen gaan is natuurlijk heel belangrijk. Je bent met alle controlerende accountants één groot team, maar uiteindelijk ben je als partner wel eindverantwoordelijk. Als partner is het dus belangrijk dat jij dingen gedaan krijgt en dat je anderen dus motiveert om goed werk te verzetten. Vaak is dan nodig om duidelijk te maken wat het belang van de uit te voeren taken is voor BDO. Een bepaalde opdracht kan voor BDO Hengelo misschien niet heel significant zijn qua omvang, maar als dat voor bijvoorbeeld BDO Zwitserland wel van groot belang is, moeten de Nederlandse accountants dat belang ook inzien. Communicatie met elkaar is dus erg belangrijk, zodat je op een goede manier kan samenwerken.

Wat zijn dingen om over na te denken bij een internationale carrière?

De taal spreken is vaak heel belangrijk. Met Engels kan je een heel eind komen, maar als je in Duitsland bent, is het toch makkelijker als je ook Duits spreekt. Dat maakt de onderlinge communicatie vaak al tien keer makkelijker. Je moet eerst weten hoe het hier in Nederland eraan toe gaat, voordat je naar het buitenland gaat. Het hebben van ervaring is daarvoor belangrijk. Op die manier kan je vergelijken en dan kan je van grotere toegevoegde waarde zijn. Als eerstejaars assistent zal je het waarschijnlijk fantastisch vinden en kijk je je ogen uit, maar zal je voor de onderneming weinig toegevoegde waarde hebben. Verder blijven de werkzaamheden natuurlijk redelijk hetzelfde. En of je het dan in Nederland uitvoert of in het buitenland, het belangrijkste blijft denk ik dat je het leuk vindt.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)