← Terug

Maak kennis met... het bestuur van 2018/2019!

Afgelopen mei is het kandidaatsbestuur bekend gemaakt. Vanavond zullen zij hun vaste aanstelling krijgen als bestuur 18/19. De Redactie van 2017/2018 heeft het bestuur, bestaande uit Wibo, Mick, Simone, Angelique en Ruben, al voorgesteld (lees het artikel hier: https://studieverenigingpm.com/pm-magazine/artikel/2018-05-07-de-kennismaking-met-het-kandidaatsbestuur-2018-2019). Nu is het tijd om het bestuur nog wat beter te leren kennen!

Wat zijn komend jaar jullie rollen binnen het bestuur? En wat houden die rollen in?
Wibo: Het komende jaar ben ik de voorzitter van PM. Als voorzitter ben je het gezicht van de vereniging, waardoor je contact hebt met heel veel mensen. Bij vragen, opmerkingen of een praatje kan je altijd naar mij toe komen. Ik ben dus echt een aanspreekpunt. Binnen het bestuur probeer ik overzicht te houden zodat iedereen zijn werk goed kan doen. Daarbij is de sfeer binnen het bestuur en de rest van de vereniging erg belangrijk.
Angelique: Zoals de meeste mensen weten ben ik de penningmeester. Dat houdt in dat ik de financiën van de vereniging op peil houd. Aan het begin van het jaar wordt de begroting gemaakt. Gedurende het jaar zal ik kijken of de activiteiten en overige uitgaven binnen het budget blijven. De incasso’s voor onder andere het lidmaatschap en activiteiten zal je van mij krijgen. Ook ben ik verantwoordelijk voor alle declaraties. Tot slot ben ik ondersteunend waar nodig.
Simone: Ik ben dit jaar de secretaris. Ik notuleer bij vergaderingen, ik houd de ledenadministratie bij en ik ben het aanspreekpunt van de leden. Daarnaast beheer ik de sociale media van PM, doe ik een aantal grafische dingen en leid ik de commissie sollicitaties in goede banen. De rol van secretaris is dus niet alleen maar de vergaderingen notuleren!
Mick: Ik ben het komende jaar de vicevoorzitter van de vereniging. Het leuke aan deze functie is dat je van alles een graantje mag meepikken. Het takenpakket is erg divers. Zo onderhoud ik bijvoorbeeld het contact met de mensen van de RUG, regel ik de promotie op de universiteit en ben ik het aanspreekpunt voor de alumni.
Ruben: Last but not least regel ik dit jaar als bestuurslid de contacten met bedrijven. Het is mijn taak om de contacten met (potentiële) samenwerkingspartners en sponsors te onderhouden. Afgelopen zomer ben ik samen met Wibo het hele land door gegaan om kennis te maken met de kantoren en bedrijven waar PM mee samenwerkt. Dat was wel intensief, want vaak hadden we meerdere afspraken op een dag. Maar tegelijkertijd was het ook erg leuk en leerzaam om samen met Wibo de kantoren van binnen te zien en onze externe partners te ontmoeten. Verder ben ik ook nog verantwoordelijk voor de website.

Wat zijn jullie verwachting voor aankomend jaar?
Allen: We verwachten dat het een druk, maar vooral erg leuk en leerzaam jaar gaat worden. Hierbij gaan we volop genieten samen met iedereen binnen de vereniging. Omdat we als bestuur bij nagenoeg ieder evenement aanwezig zullen zijn, maak je alles van dichtbij mee. Je bent nu als bestuur heel anders betrokken bij evenementen dan wanneer je erheen gaat als lid. En als kers op de taart leer je tegelijkertijd een hoop nieuwe mensen kennen!

Waar kijken jullie het meest naar uit aankomend jaar?
Allen: Wat dit betreft zijn de meningen verdeeld. Het meest genoemd is dan toch wel het Accountancy Congres. Waarom? Het is het grootste evenement van het jaar en we kijken er erg naar uit om dit als vereniging weer in goede banen te kunnen leiden. Zoals Mick benoemt zijn de komende weken ansich eigenlijk al een hoogtepunt, want die zijn uiteindelijk bepalend voor het verloop van het jaar. En niet te vergeten: het Actieve Leden Weekend (ALW) Dat is erg gezellig en de perfecte afsluiter van het jaar!

Zien jullie ook ergens tegen op, of wordt het hele jaar één groot hoogtepunt?
Iedereen (behalve Mick) vertelt eensgezind: ‘De drukte in de weken voor alle grote evenementen is niet iets waar we naar uitkijken, maar het hoort erbij en tegelijkertijd een mooie uitdaging. Ook onze eigen constitutieborrel op 20 september is iets waar we tegenstrijdige verwachtingen bij hebben.’ Op de constitutieborrel wordt het bestuur namelijk gefeliciteerd door andere besturen waarbij de nodige drankjes genuttigd zullen worden... Gelukkig ziet Mick als vicevoorzitter overal een uitdaging in. Na een ellenlange monoloog (die we als Redactie bewust achterwege hebben gelaten) vertelt hij samengevat: ‘Ik heb er vooral veel zin in komend jaar, ondanks dat er ook altijd tegenslagen zullen zijn. In een relatief korte tijd de vereniging een stap verder brengen en tegelijkertijd met alle (actieve) leden een prachtig jaar neerzetten lijkt mij een hele mooie uitdaging.’

Kunnen jullie ons alvast iets vertellen over de plannen die jullie hebben?
Allen: De beleidsplannen voor komend jaar staan al een tijdje online en tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) gaat het bestuur deze presenteren en toelichten. ‘Dit jaar gaan er een aantal dingen veranderen’, vertelt voorzitter Wibo. ‘Met hulp van onze voorgangers hebben we tijdens een intensief beleidsweekend in mei het beleid voor komend jaar bepaald en onderverdeeld in een aantal speerpunten. Aan de ene kant willen we studenten beter voorbereiden op hun carrière en aan de andere kant willen we studenten meer met elkaar verbinden. Wat erg leuk is, is dat de veranderingen die deze speerpunten teweegbrengen nú al merkbaar zijn voor studenten. Afgelopen weken hebben we namelijk het PM Assessment platform gelanceerd waar leden voor slechts €5,- online assessments kunnen oefenen, zodat ze beter voorbereid zijn op hun toekomstige sollicitaties. Daarnaast is er een boekenactie voor tweedejaars studenten geweest en zijn we momenteel volop bezig met de sollicitaties voor nieuwe actieve leden. En wat de rest van onze plannen betreft: kom vooral langs tijdens de ALV!’

Wat doen jullie nog meer naast je studie en het bestuur?
Wibo: Naast het bestuur? Pfoee... Het komt goed uit dat ik door wat studievertraging dit jaar veel extra tijd heb. Ik hoef namelijk nog maar een paar vakken van de bachelor te halen. En in de vrije tijd die dan nog over heb, ga ik graag voetballen en doe ik aan fitness.
Angelique: Naast dat ik dit jaar ben begonnen aan de master Accountancy & Controlling geef ik nog bijles aan middelbare scholieren. Verder houd ik ervan concerten te bezoeken en lees ik graag. Meestal chickflicks (voor de mannen: eindeloze verhalen over relaties met een hoog eind-goed-al-goed gehalte), maar op het moment ligt ‘De Oorsprong’ van Dan Brown op mijn nachtkastje. Echt een aanrader!
Simone: Tot dit voorjaar werkte ik in de horeca, maar daar ben ik dus al even mee gestopt. In de weekenden ga ik graag naar thuisthuis in Ermelo. Daar ben ik graag te vinden in mijn stamkroeg met een goede borrelplank in de buurt.
Mick: Ik werk als teamleider bij de AH. Ik hou van koken en lekker uit eten gaan. Samen met mijn vriendin probeer ik bij zoveel mogelijk sterrenrestaurants over de hele wereld te eten. In december staat Osteria Francescana in Italië op de agenda. En verder houd ik ook wel van een goeie borrel (toch Ruben?).
Ruben: Naast mijn taken heb ik een bijbaan in Apeldoorn en probeer ik fitness weer wat op te pakken. Ik hoop dit jaar eigenlijk 5 kilo spiermassa aan te komen in plaats van vijf kilo vet, haha. Daarnaast ben ik wel weg van festivals, op stap gaan, feesten en niet te vergeten potjes FIFA!

Kunnen jullie elkaars beste en slechtste eigenschap noemen?
Wibo blijft altijd breed en objectief nadenken. Bij iedere beslissing die genomen wordt, worden de voors en tegens tegen elkaar afgewogen. Soms is dit ook zijn zwakke punt, want dan blijft hij te lang over kwesties discussiëren. Ieder punt heeft immers voor- en nadelen die je kan afwegen tot je een ons weegt.
Angelique neemt haar taken altijd erg serieus en doet wat er gevraagd wordt. Ze is altijd erg secuur in wat ze doet en is daarom erg geschikt als penningmeester. Omdat ze wat introvert is komt ze soms wat afwachtend over, maar dit is tegelijkertijd een goede eigenschap!
Simone is heel erg slim en een snelle leerling. Geen enkele grammaticale fout blijft bij Simone onopgemerkt. Maar aan de andere kant is ze wel erg koppig. Als iets op een bepaalde manier gedaan moet worden, en jij hebt daar een andere mening over, is het erg lastig om Simone daarvan te overtuigen, haha!
Mick is een rasechte familieman. De verbindende schakel in het team en je moet het wel heel bont hebben gemaakt als hij boos is. Soms neemt hij wel te veel hooi op de vork en dat is echt iets waar wel op gelet moet worden.
Ruben is een heel geschikt persoon voor de functie van bedrijfscontacten. Hij is namelijk een goede prater, barst van het zelfvertrouwen en is niet bang om te zeggen waar het op staat. Toch heeft zijn grote zelfvertrouwen ook een keerzijde, want daardoor neigt hij er wel eens naar om taken te onderschatten.

Wist je dat …

  • Je Wibo ’s nachts wakker mag maken voor een goede After Tentamenborrel (ATB)? Mick daarentegen komt ‘s nachts alleen z’n bed uit voor een eierbal, een glas rode wijn of een alarmmelding (volgorde maakt niet uit).

  • Angelique de bruine band heeft in karate? Uitkijken dus!

  • Simone helemaal weg is van haar Duitse dog ‘Cuba’?

  • Mick soms onder werktijd reserveringen plaatst voor de sterrenrestaurants die hij gaat bezoeken? ‘Moet kunnen, toch?’

  • Ruben vaak in Ocean41 te vinden is voor wat Long Island’s op de 2 voor 1 cocktailavond? Hij heeft zelfs de menukaart thuis.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)