← Terug

Wisseling van de wacht

Donderdag, 13 september 2018, was het weer zover! Het jaarlijkse actieve leden diner met aansluitend de algemene ledenvergadering. Om 17.00 uur verzamelden alle actieve leden zich bij Napoli, waarna direct de PM truien gepast konden worden. Na een lekker voorafje en een heerlijk bord pizza, pasta of lasagne vertrokken we rond 19.30 uur met volle buiken naar het Heerenhuis, waar de rest van de avond voortgezet zou gaan worden.

De Algemene Ledenvergadering
Om 20.00 uur was het tijd om te beginnen met de ALV. Technisch voorzitter van de avond was Joey Huisman, voorzitter van bestuur 2015/2016, die ons op een prettige en rustige wijze door de avond heen leidde. Na het vaststellen van de notulen van de ALV van vorig jaar werd de agenda vastgesteld en kon Judith van Ekeren, voorzitter bestuur 2017/2018, beginnen aan de afsluiting van hun bestuursjaar ‘Innovation is key’. Judith vertelde over de vier speerpunten: online, commitment, career en rebranding. Zo zijn het afgelopen jaar bijvoorbeeld de vernieuwde huisstijl, de PM app, de promotiefilm, het eerstejaars bedrijfsbezoek en de IT-audit activiteit gerealiseerd. Vervolgens was het tijd voor een vragenronde waarna Yvette Pinkert, penningmeester bestuur 2017/2018, uitleg gaf over de gerealiseerde resultaten en de eindbalansen van afgelopen jaar. Ook hierop volgde een vragenronde. Nadat alle vragen beantwoord waren was het tijd om het bestuur 2017/2018 uit te hameren en het kandidaatsbestuur in te hameren als bestuur 2018/2019.

Na een korte pauze kon het bestuur 2018/2019 haar beleid presenteren. Wibo Ypma, de voorzitter van het nieuwe bestuur, benoemde de volgende speerpunten voor aankomend jaar: carrière, wat onderverdeeld kan worden in vakinhoudelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling, en verbinding, wat onderverdeeld kan worden in online en offline verbinding. Vernieuwingen ten opzichte van vorig jaar zijn o.a. video’s in het PM Magazine, het realiseren van een sollicitatieplatform op de website, het uit kunnen delen van PE-punten op het Congres en het optimaliseren van het social media en e-mailgebruik. Na de beleidspresentatie volgde een vragenronde van het publiek, waarna Angelique Keizer, penningmeester bestuur 2018/2019, de begroting voor het aankomende jaar presenteerde. Hierover konden ook vragen gesteld worden door het publiek. Na enkele dankwoorden en succes wensen van (oud-)besturen was het tijd voor de afsluitende borrel, waarin nog lang nagepraat werd over de avond. Ook greep de Redactie deze kans om een laatst, klein interview te houden met het bestuur 2017/2018. We vroegen hen naar hun plannen voor het komende jaar en naar een korte terugblik.

Wat zijn jullie plannen nu het bestuursjaar er op zit?
Judith:
Afgelopen juni ben ik afgestudeerd en  ben sinds september werkzaam op de IT Assurance & Advisory afdeling bij KPMG. Ik woon sinds kort in Utrecht dus het staat zeker op de planning om de stad te ontdekken! Daarnaast wil ik me voor nu focussen op de postmaster Accountancy, waarvoor ik nog elke vrijdag naar Groningen ga. Verder zie ik er wel wat er op mijn pad komt :)
Stephanie: Met het bestuursjaar heb ik ook mijn Master in Accountancy afgerond. Deze zomer ben ik verhuisd van Groningen naar Amstelveen en een paar weken geleden ben ik gestart met het Young Talent Program bij KPMG. Dit is een traineeship waarbij je een jaar werkzaam bent op zowel audit/assurance en advisory. Mijn plan is om mijn werk bij KPMG te combineren met de Post-Master in Accountancy aan de RuG. Daarnaast ben ik van plan om in Amstelveen het volleyballen en het paaldansen weer op te pakken.
Gineke: Drie weken geleden ben ik begonnen met de Master Accountancy en de Master Controlling. Het komend jaar zal ik vakken volgen van beide masters en in september hoop ik mijn scriptie te schrijven, zodat ik in februari de masters kan afronden. Daarnaast ben ik van plan komend jaar weer te gaan sporten! Vorig jaar zouden Judith en ik samen sporten, maar dit is er helemaal niet van gekomen haha! Vaak wordt er gezegd dat je in het zwarte gat valt als het bestuursjaar erop zit, dus om dat te voorkomen plan ik het jaar lekker vol!
Paul: Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie in Amsterdam. Je wordt inderdaad bang gemaakt met dat je in een zwart gat valt na je bestuursjaar, dus ik ben gelijk gevlucht uit Groningen. Toch vind ik een volledig afscheid van Grunn en PM teveel van het goede, dus neem ik komend jaar plaats in de Lustrum commissie.
Yvette: Nu het bestuursjaar erop zit hoop ik aankomend jaar de bachelor af te ronden.

Hoe kijken jullie terug op afgelopen jaar?
Judith:
Ik ben ontzettend trots op ons bestuur en op alle actieve leden die zich zo hard voor de vereniging hebben ingezet dit jaar. Daarnaast natuurlijk een hele eer om deel uit te maken van het PM bestuur 2017/2018. Het was zeker een druk jaar, waarin ik heel veel heb geleerd over het managen van een organisatie, maar ook over bijvoorbeeld projecten die binnen de RuG spelen, zoals duurzaamheid en Internationalisering. Ik heb ontzettend veel plezier gehad in mijn studententijd bij PM; veel geleerd, leuke feestjes meegemaakt, en veel mensen leren kennen en vrienden gemaakt. Al met al een super tijd die ik nooit had willen missen!
Stephanie: Afgelopen jaar heb ik ervaren als een zeer bijzonder jaar. Na vijf commissies gedaan te hebben bij zowel Check (HBO) als PM was ik klaar om de stap te nemen en een bestuursjaar te doen. Net als Judith ben ik ook echt ontzettend trots op wat we samen met onze actieve leden hebben neergezet. Alle positieve reacties, het netwerk dat je opbouwt, de vriendschappen die je sluit en alle kansen die na een bestuursjaar op je pad komen geven een ontzettend voldaan en fijn gevoel! Ik ben er echt van overtuigd dat we PM weer een stapje verder hebben kunnen brengen en we weer veel studenten, alumni en werkgevers met elkaar hebben kunnen verbinden. Daarnaast heb ik er ontzettend veel van geleerd, deze ervaring neem je met je mee en had ik niet willen missen!
Gineke: Voor je aan een bestuursjaar begint, heb je bepaalde verwachtingen. Een voorbeeld van een verwachting van mij was dat je veel bezig zult zijn met commissies en activiteiten. Echter ben je misschien wel net zoveel tijd kwijt aan zaken die je aan de buitenkant niet eens doorhebt. Dit maakt het jaar wel erg afwisselend. Ik vond afgelopen jaar erg leerzaam en gezellig en heb geen moment spijt gehad van het bestuursjaar!
Paul: Zeer tevreden, ik kan niet anders zeggen. Veel doelen die we hadden gesteld voor de studievereniging hebben we gehaald, zoals de Rebranding, de PM App en het PM Magazine (ik hoop dat jullie hier ook blij mee zijn). Op persoonlijk vlak ben ik eveneens blij met afgelopen jaar. Via PM heb ik veel mensen leren kennen en in een bestuursjaar leer je enorm veel over jezelf en over intensief samenwerken met anderen.
Yvette: Ik kijk terug op een heel mooi, en vooral onvergetelijk jaar. Als penningmeester ben ik vooral blij dat we met een lager negatief resultaat zijn geëindigd dan vooraf was begroot. Het klinkt misschien raar, maar er zijn veel grote uitgaven geweest (vooral voor de nieuwe huisstijl), dus vandaar dat een lager negatief resultaat wel iets om blij mee zijn.

Wat was het hoogtepunt van het jaar?
Judith:
Er zijn natuurlijk heel veel hoogtepunten geweest dit jaar. Een kippenvel-momentje voor mij was toch wel het promotiefilmpje. Dan sta je eigenlijk stil bij wat onze vereniging eigenlijk betekent en hoe waardevol we zijn.
Gineke: Oeh een hoogtepunt, dat is lastig met zoveel mooie activiteiten… Toch vond ik het PM Congres het hoogtepunt van het jaar! Het is één van de laatste formele activiteiten van het jaar waar je al het hele jaar naar uitkijkt. Persoonlijk vond ik het erg leuk dat ook alle ouders van het bestuur en de commissie hierbij aanwezig zijn, dit maakt de dag nog mooier!
Stephanie: Een absoluut hoogtepunt voor mij persoonlijk was de kans die ik kreeg (via het bestuur) om onderdeel uit te maken van een accreditatiepanel en daarvoor naar Curaçao af te reizen. Ook vond ik het, net als Gineke, heel speciaal dat de ouders langs kwamen tijdens het Congres. Ze zien dan (eindelijk) waar je al die tijd zo druk mee bent en met welke groep je samenwerkt. Maar met stip op nummer 1 staat het promotiefilmpje! Maar zo kan ik nog veel meer hoogtepunten bedenken (bijv. het sinterklaasgedicht dat Judith voor me had gemaakt, of die ene consti waar ik samen met pinkie - Yvette - heen ging en helemaal niks aan was).
Paul: Er was zeker geen onbetwist hoogtepunt aangezien veel hoogtepunten dicht bij elkaar liggen. Nu begrijp ik dat jullie dit geen gewenst antwoord vinden, dus zal ik een keuze maken: het Congres. Het evenement verliep zoals gepland, de sprekers waren top en de locatie was perfect. Als bestuurs contact heb ik veel contact gehad met de Congrescommissie en het was mooi om te zien hoe zij de dag tot in de puntjes hebben georganiseerd.
Yvette: Het hoogtepunt voor mij waren de activiteiten die de actieve leden hebben neergezet, de Besturendagen en de borrels die door samenwerkingspartijen werden georganiseerd. Daarbij leer je verschillende besturen door het hele land kennen wat ik erg leuk vond!

En wat was een dieptepunt?
Allen behalve Paul:
Er waren niet echt dieptepunten. Op sommige momenten was het wel wat druk en moeilijk te combineren met studeren, het sociale leven en sport.
Paul: De bestuursbekendmaking van onze opvolgers. Vanaf dat moment weet je dat het stokje wordt overgedragen, dat is in het begin moeilijk te verteren. Gelukkig hebben we een lange overdrachtsperiode waarbij je langzaam de handen ervan aftrekt en ziet dat de vereniging in goede handen is bij de opvolgers.

In hoeverre blijven jullie betrokken bij PM?
Judith & Stephanie:
Wij zitten samen in de klachtencommissie en maken beide deel uit van de alumni werkgroep.
Paul & Gineke: Volgend jaar september zal het 3e Lustrum van PM plaatsvinden. Aangezien dit een bijzonder jaar is, leek het ons leuk om plaats te nemen in de Lustrumcommissie! We zijn al druk met de voorbereidingen voor volgend jaar september en het belooft een geweldige week te worden, dus houd de Lustrumweek vast vrij in je agenda! Daarnaast ben ik (Gineke) komend jaar vertrouwenspersoon binnen de vereniging en Paul zit in de Verenigingsraad. Deze raad voorziet de komende besturen van advies.
Yvette: Aankomend jaar blijf ik actief lid bij de vereniging, omdat ik in de kascommissie zit.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)