← Terug

Inhousedagen Utrecht

De tentamens zijn in zicht, maar voordat iedereen zich naar de UB begeeft, was het tijd voor de PM Inhousedagen. Een groep van ongeveer 25 PM’ers reisde hiervoor af naar Utrecht om hier van maandag 8 oktober tot en met woensdag 10 oktober kennis te maken met verschillende accountantskantoren, wellicht wel de potentiële werkgever. Verspreid over de drie dagen vonden er bedrijfsbezoeken plaats bij KPMG, BDO, EY en HLB Nederland.

Maandag
Maandagochtend stond de Inhouse commissie om 9.45 uur alle deelnemers op te wachten op het Centraal Station van Groningen. Na zich aan elkaar voorgesteld te hebben, werden voor het gemak de koffers omgeruild voor een lunchpakket en een programmaboekje, waarna de treinreis naar Amstelveen kon beginnen. Er voegden zich in Amstelveen nog enkele deelnemers toe aan de groep en vervolgens was het tijd om binnen te stappen bij het hoofdkantoor van KPMG.

Na een welkomstwoord bij KPMG werd de groep opgesplitst in vier kleinere groepen die ieder onder begeleiding van een KPMG’er de kunsttour volgden. Dit hield in dat men langs verschillende kunstwerken in het gebouw liep en keek naar de koppeling met de waarden van KPMG. Daarna moesten de groepjes pitchen welk kunstwerk zij het meest vinden passen bij KPMG en waarom. Ook stond er een case op het programma waarbij de studenten moesten nadenken over de accountant in 2025; over welke kennis en vaardigheden dient de accountant dan te beschikken, hoe ziet de wereld er over zeven jaar uit en wat zijn de kenmerken van de generatie? Een interessant vraagstuk waar iedere groep zijn blik op kon werpen, wat leidde tot verrassende, maar ook verschillende inzichten.

Het programma van KPMG werd afgesloten met een kookworkshop in Amsterdam waarbij samenwerken centraal stond. Iedereen droeg zijn steentje bij aan één van de gangen van het Italiaanse diner. Nadat de gerechten zo goed als klaar waren, nam iedereen plaats aan tafel waar iedere gang door de verantwoordelijke chefs werd opgediend. De starter van de avond betrof een pasta, het hoofdgerecht was risotto met kip en gegrilde groenten en afgesloten werd er met een limoentaart.

De avond vorderde en dus werd het tijd om richting het hotel te reizen. Dit jaar was het verblijf in het Ibis Hotel in Papendorp (Utrecht). Nadat iedereen zijn/haar koffer weer in ontvangst had genomen, koos de een ervoor om meteen te gaan slapen, terwijl de ander nog even plaatsnam aan de bar.

Dinsdag
De volgende ochtend stond iedereen om 8.30 uur klaar voor het hotel om af te reizen naar het eerste kantoor voor die dag, BDO. Na een kopje koffie of thee werd er een presentatie gegeven over BDO  en kregen enkele werknemers het woord. De studenten moesten zich vervolgens indelen in verschillende groepen, waarna het spel ‘’Crazy 88’’ van start ging. Hierbij was het de bedoeling dat de teams zoveel mogelijk van de 88 opdrachten zouden voltooien en voor het winnende team lag er een prijs klaar. Fanatiek werd er door alle teams geprobeerd om alle opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren om zoveel mogelijk punten te halen. Na het bekend maken van het winnende team en een afsluitend woord van één van de partners van BDO, was het tijd voor een heerlijke lunch. Er lagen verschillende soorten broodjes klaar en aan koffie of thee geen gebrek.

Vervolgens was het tijd om door te gaan naar EY. Eén van de partners gaf hier een presentatie over het bedrijf en ook was er een presentatie over Ordina, een ICT-dienstverleningsbedrijf dat klant is bij EY. De groep werd nogmaals verdeeld in drie aparte groepen. Binnen deze groepen werd een case gemaakt waarin het jaarverslag van Ordina geanalyseerd moest worden. De risicopunten die in dit jaarverslag gevonden werden door de studenten werden onderverdeeld over de drie groepen en hier moest een presentatie over gegeven worden. Wat zou het gevolg zijn van deze risico’s en wat kon een accountant eraan doen om dit risico te verkleinen? Dit waren enkele vragen die in de presentaties aan bod kwamen. Nadat alle groepen hun bevindingen en oplossingen gepresenteerd hadden, was het tijd om te gaan eten. Onder het genot van verschillende hapjes en drankjes kregen de studenten de kans om een praatje te maken met de werknemers van EY en hierdoor hen en het bedrijf beter te leren kennen.

Enkele uren later was het weer tijd om naar het hotel terug te gaan. Hier besloot de een dat het tijd was om te gaan slapen, terwijl de ander het een goed moment vond om nog een drankje te drinken in de stad.

Woensdag
Na een, voor sommigen, kort nachtje stonden alle studenten met hun koffers om 8.30 uur weer klaar om naar het laatste kantoor te gaan. Deze dag stond HLB Nederland te Nieuwegein op de planning. De ochtend verliep rustig met als eerste een kennismaking met het bedrijf. Ook werd er alvast een introductie gegeven over de case die er daarna gemaakt zou worden. In deze case stonden de onderwerpen fraude en corruptie centraal. De studenten gingen hier in groepjes mee aan de slag en later werden de bevindingen gezamenlijk besproken en uitgelegd. Hierna was er de gelegenheid om door het kantoor te lopen, met medewerkers te praten en hierdoor ook zoveel mogelijk informatie in te winnen over HLB Nederland voor de quiz die later gehouden zou worden. Bij de quiz waren er verschillende winnaars en ook hier was er weer een mooie prijs voor hen. Tijdens de lunch die daarna volgde, was er de kans om bij te komen van de drukte van de quiz en in gesprek te gaan met medewerkers van HLB.

Rond 13.00 uur was het toch echt tijd om weer te beginnen aan de terugreis naar Groningen. Na een reis van ongeveer drie uur kwamen we rond 16.15 uur weer aan op het Centraal Station van Groningen. Nadat iedereen afscheid had genomen, ging iedereen zijn eigen weg naar huis om die avond maar vroeg naar bed te gaan om bij te komen van drie drukke, maar erg gezellige en leerzame dagen.

Inhouse commissie, bedankt voor de goede organisatie!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)