Maak kennis met de MAK Commissie

Op dinsdag 11 december is het zover: dan vindt het MAK Symposium plaats in Hitachi Capital Mobility Stadion. Om een kleine sneak preview te krijgen van het evenement en om de commissie erachter beter te leren kennen, heeft het eerste commissie-interview van dit studiejaar plaatsgevonden. Maak kennis met Bram Evers (voorzitter), Daniël Beumer (secretaris), Josefien Kooistra (penningmeester), Iris Pasop (bedrijfscontacten) en Thijs Krukkert (dagorganisatie)!

Kunnen jullie jezelf even voorstellen?
Bram:
Mijn naam is Bram, ben 22 jaar en kom oorspronkelijk uit Arnhem.  Momenteel volg ik de minor Innovation Entrepreneurship. Hieraan ben ik begonnen nadat ik mijn bachelor had afgerond. Naast de studie en de commissie kook ik graag of ga ik golfsurfen.
Daniël: Ik ben Daniël, 23 en kom uit Zevenaar. Ik ben bezig aan het derde jaar van de bachelor A&C.
Josefien: Ik ben Josefien, 22 jaar en woon in Buitenpost. Op het moment volg ik de master Accountancy. Daarnaast sport ik graag: vooral voetbal en fitness vind ik erg leuk. Ook werk ik bij Health 2 Work, een bedrijf dat ergonomische oplossingen aanbiedt.
Iris: Mijn naam is Iris, ik ben 20 jaar en zit, net als Daniël, in het derde jaar van de bachelor.
Thijs: Ik ben Thijs, 24, volg de master accountancy en doe daarnaast graag aan atletiek.

Hoe zijn jullie op het thema ‘Controlling the Pressure’ gekomen?
Bram:
We zijn begonnen met ons in te lezen in actuele ontwikkelingen binnen de Accountancy in het MKB. Hieruit rolden eigenlijk meerdere interessante thema’s en aan de hand daarvan heeft iedereen een top 3 (of 5) opgesteld. Iedereen had de druk binnen deze sector op nummer 1 staan, dus vandaar dat dit het thema van de dag is geworden.

Wat gaan jullie anders doen dan de voorgaande jaren?
Allen:
Op zich gaan we niet heel veel anders doen dan de afgelopen jaren. Het concept is in ieder geval hetzelfde. Wel zal er wat meer interactie zijn tussen de spreker en het publiek. Verder is er ook meer ruimte voor eventuele discussies.

Waar zijn jullie het meest trots op wat betreft het symposium?
Allen:
Het meest trots zijn we op de dagvoorzitter, Robert Daverschot. Robert is bekend van diverse interviews met politici, ondernemers en als hoogtepunt de Dalai Lama. Ook zijn we blij dat het evenement toch in het Hitachi Capital Mobility Stadion plaats kan vinden. In eerste instantie kon dit namelijk niet, maar we hebben het toch voor elkaar gekregen. Dat vinden we ook wel iets op trots op te zijn.

Wat is je leukste herinnering aan je tijd bij PM?
Bram:
Ik vond de After Tentamenborrel eigenlijk wel het leukste van mijn tijd bij PM.
Daniël: Voor mij was de liftwedstrijd die de reiscommissie vorig jaar had georganiseerd echt een hoogtepunt. Lekker Gent onveilig maken met mede-PM’ers!
Josefien: Als ik dan toch moet kiezen ga ik toch voor het introweekend voor de actieve leden afgelopen september. Dat was wel een leuk weekend.
Iris: Sinds dit jaar ben ik pas (actief) lid, dus voor mij was ook het introweekend wel echt de leukste herinnering.
Thijs: Om specifiek te zijn: de zaterdag van het introweekend.

Wat staat er bovenaan je bucketlist?
Bram:
Ik wil heel graag naar Australië om daar m’n surfinstructeursdiploma te halen.
Daniël: Parachutespringen.
Josefien: Hmm, ik wil graag de wereld zien. New York staat dan denk ik wel bovenaan.
Iris: Een paar maanden door Amerika reizen, het hele rondje maken.
Thijs: Een motorroadtrip door Nieuw-Zeeland maken.

Als je een dag iemand anders mag zijn, wie zou je dan willen zijn?
Bram:
Leonardo DiCaprio, lijkt me super om een hele dag acteur te zijn.
Daniël: Thijs Krukkert.
Josefien: Michelle Obama. Ik vind haar zo’n inspirerende vrouw!
Iris: M’n hond, lekker de hele dag een beetje niks doen.
Thijs: Max Verstappen. Lekker de hele dag een beetje rondscheuren in een Formule 1 auto.

Wat is je guilty pleasure?
Boer zoekt vrouw.
Daniël: Call of Duty toernooien kijken.
Josefien: Temptation Island.
Iris: ABBA muziek. Volgens Josefien is dit helemaal geen guilty pleasure, ABBA is toch leuk?
Thijs: First Dates.

Omschrijf je commissiegenoten in vier woorden.
Bram wordt beschreven als outgoing/extravert, kalm en toegankelijk.
Daniël is makkelijk, creatief, een harde werker en sociaal.
Josefien is een echte flapuit, gedreven, vrolijk en precies.
Iris is volgens haar commissiegenoten een levensgenieter, spontaan, lief en gevat.
Thijs wordt mysterieus genoemd. Ook kan hij wel sarcastisch zijn en is hij sportief.

Last but not least: waarom moet iedereen naar het MAK Symposium komen?
Allen:
Het MAK Symposium is een onwijs informatieve en veelzijdige dag. Er komen een aantal hele interessante sprekers, er worden workshops gegeven en er zijn speeddates met de kantoren. Daarnaast is het een goede mogelijkheid om op een informele manier kennis te maken met misschien wel je toekomstige werkgever. Oh, en het kost tot 1 december maar €1,-. Geen geld dus voor een super leuke dag, inclusief lunch en borrel!

Heb jij je nog niet ingeschreven voor het MAK Symposium? Schrijf je dan snel in via onderstaande link. De inschrijving sluit 4 december 23:59. Tot 1 december betaal je maar €1,-. Daarna betaal je €5,-.