← Terug

Big Four versus MKB

Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen werken bij een Big Four of een MKB accountantskantoor? Vera Keidel, werkzaam bij Bentacera, heeft vijf jaar bij EY gewerkt en vertelt hoe zij de verschillen tussen beide werelden heeft ervaren.

Werken en leren
De weg naar Bentacera begon in Groningen aan de RUG. Na het afronden van de bachelor Accountancy & Controlling volgde de master. “Tijdens mijn master ging ik aan het werk bij de internal audit van Aegon,” zo vertelt Vera. Vanwege bezuinigingen bij Aegon werd  mijn jaarcontract helaas niet verlengd. “Ik wilde graag de master afmaken en voor de AA-titel gaan. Zodoende kwam ik bij EY terecht. Mijn hoofdtaken waren daar zowel het samenstellen als het controleren van jaarrekeningen.” In de tussentijd werd de AA-titel gehaald, maar na een tijdje beviel de samenstel niet helemaal meer. “Eigenlijk had ik het wel gezien met het samenstellen. Het is heel nuttig en leerzaam, maar ik vond controle leuker én de klanten daar vond ik leuker. Daarom besloot ik over te stappen op de controle.”

“Na nog anderhalf jaar bij EY te hebben gewerkt, waarin ik de post-universitaire master haalde, begon ik te twijfelen. Vond ik accountancy nog wel leuk? Vond ik het nog wel leuk bij EY? Persoonlijk vond ik de werksfeer minder worden, maakte ik veel overuren en de klanten zaten verspreid door heel Nederland. Inmiddels was ik ook bezig met de RA-titel en kwam ik in contact met een headhunter. Deze persoon regelde allemaal gesprekken met de wat kleinere kantoren en zodoende kwam ik hier bij Bentacera in Drachten terecht. Hier kwam ik erachter dat ik het beroep nog steeds enorm leuk vind, maar dat EY niet meer bij mij paste.”

Grootste verschillen
“Wat ik zo fijn vind hier bij Bentacera is dat het persoonlijker is dan bij een grote organisatie. De lijntjes zijn vele malen korter: als je bijvoorbeeld een bepaalde klant wilt, kan er heel vaak wel wat geregeld worden. De functiescheiding is bij kleinere klanten ook wat minder duidelijk, maar ik moet toegeven dat dat soms het werk wel lastiger maakt hoor. Je moet dan echt wel eens ‘creatieve’, maatwerkoplossingen bedenken om de controle goed te kunnen uitvoeren. Dat vind ik persoonlijk een erg leuke uitdaging. Met creatief bedoel ik dat als iets niet rechtsom kan, je moet kijken of het linksom wél kan. Dat doe je dan met je gehele team. Bij Bentacera staan we vlak bij de Nederlandse wet- en regelgeving. Die creatieve oplossingen moeten dus wel juist zijn. Daarentegen werken de grote kantoren veel met checklists en standaardformulieren. Je kunt je afvragen of de controle daar uiteindelijk beter van wordt, want met al die checklists en formulieren moet je oppassen dat je niet iets opschrijft om het opschrijven.”

Wat verder een groot verschil is, is dat de klantenkring van Bentacera dichterbij zit. “Dat scheelt weer een hele hoop kilometers die je door moet brengen in de auto, haha! Verder verschilt het type klanten bij de Big Four ook van een kleiner kantoor. Hier bij Bentacera richten wij ons meer op de middelgrote tot grote klanten. Dat vind ik zelf heel leuk, omdat je veel meer verbonden bent met je klant en je overziet het bedrijf sneller.”

Als je na de master aan het werk gaat en bezig gaat met de post-master, nemen veel accountantskantoren de studiekosten voor hun rekening. Zo is dat ook het geval bij Bentacera en andere kantoren in het MKB, volgens Vera. Deze bijkomstigheid hoeft niet de keuze voor een accountantskantoor te beïnvloeden. Het is vooral belangrijk dat je een kantoor kiest waar je het beste gevoel bij hebt. “Wat ik wel denk, is dat het tempo waarin je dingen leert hoger ligt bij een Big Four kantoor, dan bij een kleiner kantoor.”

Carrièremogelijkheden
In de meeste bedrijven is er een carrièreladder die de opvolgende functies beschrijven. Bij de een is dit strikter ingerekend dan bij de ander, legt Vera uit. “Bij de meeste Big Fours is het zo dat je na zoveel jaar in een bepaalde functie doorgaat naar de volgende. Niet iedereen heeft echter het doel om hogerop te komen en willen in een bepaalde functie blijven ‘hangen’. Bij Bentacera is dat geen enkel probleem, maar van mijn tijd bij EY viel het mij op dat blijven hangen niet echt een optie was. Ik ben zelf wel iemand die zichzelf blijft uitdagen en telkens wil doorgroeien, maar toch vind ik het fijn dat je hier niet perse hoger op hoeft te komen.”
 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)