← Terug

Maak kennis met de Reis commissie

Even een weekendje weg met je medestudenten. Even weg van alle studiestress. Van 1 t/m 3 maart organiseert de Reis commissie een reis naar de Duitse havenstad Hamburg. Het belooft een leuk en gezellig weekend te worden. Om alvast in de stemming te komen, kun je hier alvast kennis maken met de organisatoren van de PM Reis. 

Kunnen jullie jezelf even voorstellen?
Rocco Zwart:
Mijn naam is Rocco, ik ben 23 jaar en ik ben net begonnen aan mijn scriptie voor de master Controlling. Ik kom uit Harlingen (Friesland), maar woon hier in Groningen. Mijn hobby's zijn voetballen, kickboksen, een potje FIFA op zijn tijd en uiteraard Netflix.
Jules Schutte: Ik ben Jules, 24 jaar oud en volg momenteel de pre-master Accountancy & Controlling. Omdat ik nog maar een paar vakken open heb staan, kan ik wat bijverdienen bij een accountants-/administratiekantoor. In het weekend werk ik regelmatig als DJ: Top40 hits, techno, huisfeestjes, daar draai ik m’n hand allemaal niet voor om. Zelf ga ik ook veel uit met vrienden en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten.  
Ashween den Heijer: Ik ben Ashween en ik ben met 26 jaar oudste van de commissie. Ik ben nog bezig met de bachelor Accountancy en loop nu stage bij EY op de audit afdeling. In m’n vrije tijd speel ik ook graag een potje FIFA, ga ik naar de sportschool en ga ik regelmatig uit met vrienden.

Omschrijf elkaar in 3 woorden.
Rocco:
 gedreven, gezellig en maakt veel nonchalante opmerkingen.
Ashweengentleman, trouw, leuk kakkers accentje.
Jules: de rustzelve, niet snel van z'n à propos en geeft geld uit als water. 

Waarom hebben jullie gekozen voor de Reiscommissie?
Rocco:
Vorig jaar heb ik in de Redactie gezeten, dat vond ik wel heel leuk, maar ik wist niet zeker of ik dit jaar ook weer een commissie wilde doen vanwege de drukte voor de studie e.d. Uiteindelijk bleek deze commissie heel goed te combineren met m’n andere activiteiten, waardoor ik met dank aan Wibo opnieuw actief lid kon zijn.
Jules: & Ashween: Op een feestje van PM werden we aangesproken door Ruben of het ons leuk leek om deze commissie te gaan doen. Dat leek ons wel wat en de volgende dag was het eigenlijk al geregeld.  

Wat vinden jullie leuk aan de jullie commissie en wat niet?
Rocco:
Huh, moest het ook leuk zijn dan? De sfeer is gezellig en je leeft echt ergens naar toe. Het combineren met tentamens blijft wel een uitdaging.
Jules: Gezellig en informeel.
Ashween: Het is leuk om te brainstormen en een reis te organiseren. Vooral dat we veel vrijheid hebben in de invulling van het programma vind ik erg leuk.
Allen: Omdat we niet alle drie in Groningen wonen is het jammer genoeg niet mogelijk om regelmatig gezellig te vergaderen en gelijk samen te eten en wat te drinken, daardoor vergaderen we nu veel via bijvoorbeeld Skype. Dat gaat opzich prima, maar jammer is het wel.

Waarom gaat de reis naar Hamburg? 
Allen: We zochten een stad die redelijk goed bereikbaar is qua reistijd. Meer dan zes uur in de bus zitten leek ons niet wenselijk. Ook moest het natuurlijk een stad zijn waar wat te doen en te bezichtigen is. Eerst leek Antwerpen ons een leuke stad om naartoe te gaan, maar dit is toch een aardig stukje reizen en vorig jaar was de bestemming Gent, dus een ander land leek ons ook wel leuk. Zo kwamen we eigenlijk uit op Hamburg, dat is goed te bereizen, er is genoeg te beleven en het is een erg mooie stad.

Waar zijn jullie zelf al naartoe gereisd en waar wil je nog heen?
Rocco:
Om eerlijk te zijn heb ik nog niet veel gereisd. Ik heb wel genoeg van Europa gezien, maar als ik klaar ben met m’n master ga ik denk ik een wereldreis maken of zoiets.
Jules: Ik ben en ga vooral veel naar Spanje, want m’n familie heeft daar een huisje. Verder ben ik al naar Miami, Zuid-Afrika, Thailand en Cuba geweest. Allemaal erg leuk. Ik ben ook een keer met vrienden naar Ibiza geweest (helaas niet als DJ). New York en Los Angeles lijken me wel vet om een keer naar toe te gaan.  
Ashween: Heb je even? Ik ben echt in super veel landen geweest. Amerika, Brazilië, Cuba, ik kan best nog wel even doorgaan. Bijna overal wel behalve in Canada, Azië en Australië. Dit voorjaar wil ik weer naar New York, ik ben er een paar jaar geleden geweest en dat was voor herhaling vatbaar. Verder staat de Trans Siberië Express wel hoog op m’n verlanglijstje. Dit is alleen super duur, dus dat moet nog maar even wachten.

Ik ga op reis en ik neem mee…?
Rocco:
Een koptelefoon
Jules: Geld en een telefoonoplader
Ashween: Geld en lenzenvloeistof

Met wie zou je wel eens een beschuitje willen eten?
Rocco:
Hoeft geen romantisch beschuitje te zijn toch? Want dan wil ik wel met Max Verstappen of Rico Verhoeven een beschuitje eten.
Jules: Maan of Dua Lipa (hoef ik niet uit te leggen toch)
Ashween: Yolanthe of Madonna. En dat niet-romantische beschuitje wil ik wel met Ronaldo eten. Dan vraag ik hem naar die ene rechtszaak.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)