← Terug

Inhousedagen Amsterdam

Van 11 tot en met 13 februari trok een groep van 27 studenten naar Amsterdam om een vijftal Accountancy-kantoren te bezoeken. In deze intensieve dagen werd veel gedaan, gezien en geleerd. Benieuwd naar hoe deze Inhousedagen zijn verlopen? Lees dan gauw verder.

Maandag
Om kwart over tien verzamelde het grootste deel van de groep zich op het hoofdstation in Groningen. Nadat de goedgevulde lunchpakketten waren uitgedeeld vertrokken we richting Amsterdam-Zuid. In de middag kwamen we daar aan, waar enkele andere deelnemers al stonden te wachten. Gezamenlijk vertrokken we naar het eerste kantoor, namelijk PwC. Daar stelde allereerst de recruiter haarzelf en het team van vandaag voor en werd er iets algemeens over PwC verteld. Daarna was het tijd om onszelf voor te stellen, gevolgd door een rondleiding door het kantoor in Amsterdam. Na de rondleiding werd iedereen ingedeeld in teams om een intensief, leerzaam spel te spelen. De tijd vloog om en voordat iedereen het spel goed doorhad en fanatiek was geworden, zat het er alweer op. Ook had PwC een avondprogramma voor ons opgesteld. We vertrokken met een bus naar een onbekende locatie. Na een vrij soepel ritje door het drukke avondverkeer van Amsterdam kwamen we uit bij ‘Circl’, een onderneming die grotendeels circulair is. Circulariteit houdt in dat producten na gebruik worden gedemonteerd, zodat onderdelen weer hergebruikt kunnen worden. Dit concept is helemaal booming en moet zorgen voor een wereld zonder afval. Ook PwC doet gedeeltelijk aan circulariteit, dus erg toepasselijk dat we bij Circl gingen borrelen en dineren. Eerst kregen we een rondleiding door het bedrijf, waar duidelijk werd dat zij circulariteit op alle mogelijke manieren proberen toe te passen. Door bijvoorbeeld regenwater op te vangen en te gebruiken voor het doorspoelen van de toiletten, of door het conserveren van langhoudbare producten. Bij de borrel en het diner werden de smaakpapillen goed getest, want het eten was verre van een doorsnee studentenmaaltijd. Rond half elf zat de dag bij PwC erop en vertrokken we naar het hotel. Waar de een snel het bed opzocht, borrelde de ander nog even na in de lobby van het hotel.

Dinsdag
Na een goed ontbijt verzamelde iedereen zich om acht uur in de lobby om naar het volgende bedrijf te bezoeken, namelijk Baker Tilly. Vanwege een verbouwing aan het kantoor van Baker Tilly werd er een bezoek gebracht op een externe locatie, namelijk in het Foam museum aan de Keizersgracht. Foam is een klant van Baker Tilly en de locatie bood gelegenheid voor de Inhousedagen. Eenmaal aangekomen en welkom geheten door de recruiter, een partner en een supervisor audit werd, door middel van een Kahoot, de kennis over Baker Tilly onder de deelnemers getest. Vervolgens werd er een rondleiding gegeven door het museum heen, een leuke onderbreking voordat er aan de slag werd gegaan met een case, die gedeeltelijk was gebaseerd op het museum. In groepjes werd hieraan gewerkt en uiteindelijk werden de antwoorden besproken. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een lunch bij Foam.

Na de lunch vertrok de groep naar het duurzaamste gebouw van de wereld, genaamd ‘The Edge’, waar Deloitte zich bevindt. Om het bedrijf beter te leren kennen, werd het “Ik hou van Deloitte’’-spel gespeeld. Hierbij moest een verhaal van honderd woorden doorverteld worden en door de laatste groepsgenoot moesten zoveel mogelijk goede woorden gezegd worden om punten te verdienen. Dit bleek in de praktijk moeilijker te zijn dan van te voren gedacht. Vervolgens werden er groepen gemaakt en was er een carrousel. Hierbij moest het groepje vragen beantwoorden over verschillende aspecten binnen de accountancy. Nadat alle rondes geweest waren, werden de deelnemers meegenomen voor een rondleiding door ‘The Edge’. Tijdens een korte pauze had iedereen de tijd om vragen te bedenken voor de director die later langs zou komen. Nadat de director alle vragen had beantwoord, was het tijd om naar beneden te gaan waar het walking dinner werd geserveerd. Na de nodige hapjes en drankjes was het weer tijd om terug te keren naar het hotel, waarna het grootste deel van de groep de stad in ging om daar de goudgele sapjes rijkelijk te laten vloeien.

Woensdag
Na een kort nachtje, stond iedereen weer stipt om kwart over acht klaar in de lobby om te vertrekken naar de Belastingdienst. Na een korte quiz over de Belastingdienst, kwam er een belastinginspecteur aan het woord die een casus presenteerde over fraude bij een bedrijfsovername. Hierna werd iedereen weer opgedeeld in groepjes waarin er een kleine case werd gemaakt. Nadat de antwoorden van deze case werden gepresenteerd, was het tijd voor de lunch, waarbij er veel keuze was tussen verschillende broodjes en andere lekkernijen.

Rond een uur of één was het tijd om te vertrekken naar het laatste kantoor van deze inhousedagen, namelijk Mazars. Na een korte metrorit en wandeling kwamen we aan bij het kantoor van Mazars. Hier was een korte introductie waarna we vertrokken naar het restaurant Lely, omdat ook dit kantoor midden in een verbouwing zat. Hier werd wederom een case gemaakt in groepjes. Ondertussen werd iedereen voorzien van de nodige versnaperingen, waaronder homemade carrot cake en stokbrood met smeersels. Nadat de case uitvoerig was besproken, sloten we de dag goed af met een informele borrel onder genot van een bittergarnituur. Daarna was het tijd om weer terug te gaan naar Groningen.

Het waren zeer leerzame en interessante dagen. Inhouse commissie, bedankt voor de goede organisatie!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)