← Terug

Maak kennis met de Controlling Commissie!

Op dinsdag 12 maart vindt het Controlling Avondcongres plaats, met als thema ‘Control your future’. Een evenement waar je onder het genot van een diner op een informele manier kennis kan maken met controlling partijen. Om meer te weten te komen over dit congres én om de commissie die schuilgaat achter de organisatie beter te leren kennen, heeft de Redactie een interview afgenomen.

Voorstelronde
Tim van Leeuwen:
Mijn naam is Tim, 22 jaar en ben de voorzitter van de commissie. Ik ben net in februari begonnen met de master Accountancy en heb hiervoor een minor Finance gedaan. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken met huisgenoten of vrienden.
Emmy Kwakman: Ik ben Emmy, 23 jaar en vervul de functie van secretaris. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de bachelor en is dit inmiddels mijn tweede commissie bij PM. In mijn vrije tijd doe ik verschillende sporten zoals zwemmen, yoga en voetbal en daarnaast vind ik het leuk om af te spreken met vrienden.
Lars Hisken: Ik ben Lars, 22 jaar en dit jaar de penningmeester van deze commissie. Afgelopen september ben ik na het afronden van de bachelor Economics & Business Economics begonnen met de master Organizational & Management Control. Naast mijn studie ben ik sinds begin februari een Finance Intern bij HTG. In mijn vrije tijd ben ik bezig met commissiewerk, ga ik op pad voor random avonturen met vrienden, ga ik hardlopen of zet ik fantastische koffie.
Mitchel Doldersum: Ik ben Mitchel, 23 jaar en vervul de functie van bedrijfscontacten. Ik doe nu de master Accountancy & Controlling. Naast de studie en het commissiewerk ga ik graag wat doen met vrienden, Netflix kijken en vind ik koken ook wel leuk.
Gerben Burema: Mijn naam is Gerben, 22 jaar en vervul de functie van dagorganisatie. Op dit moment volg ik verschillende vakken (15 in totaal) van de bachelor, zodat ik alsnog de master Accountancy kan gaan doen. Het wordt eigenlijk ook wel een dispensatie pakket genoemd. Verder ben ik erg geïnteresseerd in auto’s en motoren, ook sport ik af en toe en hou ik van een biertje.

Waarom hebben jullie voor deze commissie gekozen?
Tim:
Ik wilde me meer verdiepen in controlling en misschien in de toekomst in het werkveld controlling werken om bedrijven verder te helpen. Met controlling ben je ook wat meer betrokken bij bedrijven dan met accountancy, en dat vind ik er juist zo leuk aan.
Emmy: Ik heb vorig jaar de informele support commissie gedaan en het leek me leuk om nu iets formelers te doen. Ook wilde ik graag meer te weten te komen over controlling, dus vandaar deze commissie.
Lars: Tijdens mijn bachelor heb ik de minor controlling gedaan, omdat ik dacht dat het goed bij mij zou passen. Daarom ben ik toen actief lid geworden bij de Redactie van PM. Als lid van de Redactie ben ik bij veel evenementen geweest. Het controlling evenement van afgelopen jaar vond ik een perfecte belichting van een beroep waaraan vanuit de opleiding relatief weinig aandacht wordt besteed. Dit jaar wil ik zelf ook controlling evenementen organiseren zodat studenten ook over dit beroep meer te weten kunnen komen.
Mitchel: Hiervoor heb ik bedrijfseconomie gedaan en ben ik speciaal naar Groningen gekomen voor de master Controlling. Ik wilde controller worden, maar door PM en de opleiding heb ik ook interesse gekregen in accountancy. Ik probeer zo nog wat meer te leren over de mogelijkheden.
Gerben: Ik ging naar de kennismakingsactiviteit, er was een plek vrij in deze commissie en het leek me ook leuk om een beter beeld te krijgen van controlling.

Wat vind je het leukste aan de commissie?
Tim:
Ik vind het leuk om alles zelf op te kunnen zetten vanaf het begin. Wat betreft de organisatie hebben we veel ruimte en vrije invulling gekregen.
Emmy: De gezelligheid en een mooi evenement neerzetten.
Lars: Samen eten, een mooi evenement neerzetten.
Mitchel: Gewoon leuk om te vergaderen, lekker gezellig onderling.
Gerben: Ik vind dingen organiseren over het algemeen wel heel leuk.

Wat kunnen wij verwachten van het Controlling Avondcongres?
Normaalgesproken is het Controlling Congres een hele dag, maar dit jaar is er gekozen om er alleen een avond van te maken. De inloop is vanaf 17 uur, waarna we beginnen met een lezing. Aansluitend vindt er een borrel en een diner met vier gangen plaats. Iedere gang wordt gegeten bij een ander bedrijf aan tafel. Zo kom je op een informele manier in contact met de aanwezige bedrijven.

Waarom is het dit jaar een Avondcongres?
Dit is bewust gedaan om het aantrekkelijker te maken voor studenten. Met deze planning hoeven studenten geen colleges en dergelijke te missen. Ook is het natuurlijk leuk om ‘s avonds op een wat informele manier met de bedrijven in contact te komen.

Beschrijf je commissiegenoten in 3 à 4 woorden.
Tim:
is een goede leider, enthousiast, gepassioneerd en behulpzaam.
Emmy: is geordend, zorgzaam, staat haar mannetje en is als enige altijd op tijd.
Lars: is analytisch, weet wat ie wil, gepassioneerd en oplossingsgericht.
Mitchel: heeft goede communicatieve vaardigheden, is charmant en een alleskunner.
Gerben: is niet heel goed in Nederlands (omdat hij een hele tijd in het buitenland heeft gewoond), positief chaotisch, altijd zichzelf en eerlijk.

Wie is je grote voorbeeld?
Tim:
Mijn twee opa’s van beide kanten!
Emmy: Mijn moeder.
Lars: Paul Krugman.
Mitchel: Ryan Reynolds.
Gerben: Karel de Grote, dat is die van de Middeleeuwen toch?

Waarvoor mag je ‘s nachts wakker worden gemaakt?
Tim:
voor een poké bowl.
Emmy: voor een vliegticket naar een warm land.
Lars: voor kaneelstokken.
Mitchel: voor een broodje kroket.
Gerben: voor een koud biertje.

Meest gebruikte stopwoord?
Tim:
zeg maar..
Emmy: nou jongens, kom op.(tijdens vergadering)
Lars: …, ja.
Mitchel: zo kan je (echt) niet zijn.
Gerben: huh?

Wat wilde je vroeger worden?
Tim:
handelaar op de beurs.
Emmy: schooljuf.
Lars: arts.
Mitchel: politieagent.
Gerben: piloot.

Mooiste reis ooit gemaakt?
Tim:
een reis naar de Malediven, staat me nog goed bij ondanks dat ik nog jong was.
Emmy: Griekenland
Lars: Istanboel
Mitchel: dat was in de vierde klas op de middelbare school, naar Berlijn.
Gerben: mijn mooiste reis was naar Cuba, in 2015.

Wil jij nou ook meer te weten komen over het controlling beroep? Henri de Pater, Financieel Directeur van BAM Bouw en Vastgoed Nederland, zal tijdens de interactieve lezing van alles vertellen over het thema en deelt daarbij zijn ervaringen vanuit de praktijk. Schrijf je voor 5 maart in via onderstaande link. Deelname aan dit evenement is gratis, inclusief borrel en 4-gangen diner. https://studieverenigingpm.com/evenementen/inschrijven/286-controlling-avondcongres

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)