Maak kennis met de Congres commissie

Op donderdag 18 april vindt het 14e Accountancy Congres plaats. Een dag die in het teken staat van imagoschade, waarbij theorie aan de praktijk wordt gelinkt. Verschillende sprekers zullen hun ervaring uit de praktijk delen en daarnaast worden er meerdere workshops gehouden. Benieuwd naar de commissie die dit Congres heeft georganiseerd? Lees dan snel verder.

Voorstelrondje
Floris de Wit (de wijze opa):
ik ben Floris, 26 jaar en de voorzitter van de commissie. Op dit moment ben ik bezig met de bachelor en die hoop ik dit jaar af te ronden. In mijn vrije tijd voetbal ik bij The Knickerbockers, ga ik fitnessen, reizen of dingen met vrienden doen.
Alien Waaijman (de zorgzame mama): mijn naam is Alien, 22 jaar en ben de secretaris. Ik zit in het laatste jaar van de bachelor en daarnaast doe ik aan wedstrijdzwemmen bij ‘De Golfbreker’.
Mick Leeftink (de schattige baby): ik ben Mick, 21 jaar en de penningmeester. Ik zit in het derde jaar van de bachelor. Daarnaast speel ik basgitaar en ben ik vaak te vinden bij de voetbalwedstrijden van FC Twente.
Yannick van der Wal (het bijdehante broertje): ik ben Yannick, 24 jaar en vervul de functie van bedrijfscontacten. Ook ik hoop dit jaar de bachelor af te ronden. Daarnaast doe ik aan voetbal, tennis, speel ik graag een potje Fifa en kijk ik Netflix.
Sonja van der Pol (de regeltante): ik ben Sonja, 24 jaar en ben verantwoordelijk voor de thematiek & sprekers. Op dit moment doe ik de pre-master aangezien ik van het hbo kom. Naast de studie en de commissie doe ik aan hockey, schilderen en ga ik af en toen zwemmen met Emmy of bodyfitten met Alien. Ook doe ik graag leuke dingen met vrienden, familie en de commissie.
Rick Kooistra (de ondeugende neef): mijn naam is Rick, 23 jaar en vervul de functie dagorganisatie. Ik ben dit jaar begonnen aan de master, nadat ik van de Hanze ben gekomen. Daarnaast werk ik bij de Mac, doe ik graag leuke dingen met vrienden en ga ik graag naar festivals.

Waarom hebben jullie voor deze commissie gekozen?
Allen:
sommige van ons hebben vorige jaar al een andere commissie gedaan, dit waren voornamelijk informele commissies. Daarom kozen ze dit jaar voor een formele commissie en daar kwam de Congres commissie uit. Verder is deze commissie een goede manier om meer in contact te komen met bedrijven en zet je aan het einde een mooi evenement neer.

Omschrijf je commissiegenoot in een paar woorden.
Floris:
alles op orde, verzorgd, veel levenservaring, geschikte voorzitter
Alien: ondernemend, lief, leergierig, denkt altijd overal aan
Mick: muzikaal, gepassioneerd, schattig, is de goedheid zelve
Yannick: grappig, sociaal, oprecht, heeft oog voor detail
Sonja: punctueel, gedreven, dancing queen, slim
Rick: kritisch, to-the-point, goede luisteraar, de grote kleine man van de commissie

In welk tv-programma zou jij te zien willen zijn?
The Big Escape
Alien: K2 zoekt K3
Mick: De Beste Singer Songwriter van Nederland
Yannick: Temptation Island
Sonja: Wie is de mol
Rick: Business class

Je gaat naar een onbewoond eiland. Welke 3 dingen neem je mee?
Floris:
een kapmes, touw en een speer
Alien: een cruiseschip met kapitein en admiraal
Mick: een gitaar, basgitaar en het gezin, want alleen is ook maar zo alleen
Yannick: een hangmat, marshmallows en een aansteker
Sonja: een tandenborstel, muziek en een scouting instructeur
Rick: eten, drinken en een boot

In welke sport zou jij een olympisch atleet willen zijn?
halfpipe snowboarden
Alien: zwemmen
Mick: schaatsen
Yannick: tennis
Sonja: hockey
Rick: handbal

Welke acteur zou de hoofdrol spelen in de film over jouw leven?
Kit Harington
Alien: Amy Adams
Mick: Sylvester Stallone
Yannick: Johnny Depp
Sonja: Dakota Fanning
Rick: Will Smith

Van wie had jij vroeger een poster boven je bed hangen?
Robin van Persie en Dirk Kuijt
Alien: Justin Bieber
Mick: Nederlands Elftal, WK selectie 2006
Yannick: Zlatan, Sneijder, Robben
Sonja: Robert Pattinson
Rick: Armin van Buuren

Wat is elkaars meest gebruikte stopwoord?
boffen, gretig, pepernoot
Alien: ik vind jullie zo lief
Mick: Grolsch, Twente
Yannick: wat is met deze, haihai
Sonja: jeetje, joejoe, jongens
Rick: ik ben ook wat later

Waar zijn jullie het meest trots op wat betreft het Congres?
Allen:
we zijn erg trots op hoe we de dag in elkaar gezet hebben, het feit dat maar liefst tien accountancy kantoren een bijdrage willen leveren aan het Congres. Daarnaast zijn we natuurlijk ook hartstikke trots op elkaar!

Waarom moet iedereen naar het Congres komen?
Allen:
het Congres is dé plek om je toekomstige werkgever te ontmoeten. Er zijn workshops waar je meer te weten kan komen over verschillende kantoren en er zijn voldoende mogelijkheden om te netwerken. Verder is het een uitgebreid programma, met lezingen, workshops, lunch en diner. Een perfecte gelegenheid dus om te weten te komen wat je later na je studie kan gaan doen.

Enthousiast geworden over het Congres of wil je meer te weten komen over de commissie die deze dag organiseert? Schrijf je dan snel in via https://studieverenigingpm.com/evenementen/inschrijven/287-pm-accountancy-congres-2019 of meld je aan via de PM App. De kosten voor het Congres zijn maar 10 euro voor de earlybirds en hierna 15 euro. Dit is inclusief lunch, borrel en diner.