← Terug

Een sprookjesreis naar Hamburg

In het eerste weekend van maart is een delegatie PM’ers naar Hamburg afgereisd voor de jaarlijkse PM Reis. Op vrijdagmiddag werden de deelnemers door de Reis commissie verwelkomd op station Groningen, waarna de reis naar de Duitse havenstad per Flixbus werd ingezet. De nodige vertraging als gevolg van een douanecontrole mocht de pret niet drukken. De schade bleef gelukkig beperkt tot een paar strenge blikken.

Aangezien het hostel zich nagenoeg op het station bevond, konden de koffers al snel worden uitgepakt. Vervolgens werd een drankje in de hotelbar gedaan, waarna de weg naar het restaurant werd ingezet. Na een wandeling van maar liefst anderhalve minuut kon de groep al snel aanschuiven in het steakhouse. Onder het genot van een drankje kon een ieder genieten van een heerlijke maaltijd. Vervolgens werden de ogen weer gericht op de lokale hotelbar om mee te kunnen genieten van het “Happy Hour”. Met verschillende cocktails werd er een gezellige avond van gemaakt met aansluitend een wandeling door de plaatselijke regionen. Hierna vertrok een groot deel van de groep per metro naar de welbekende “Reeperbahn”, het beroemde uitgaansgebied van Hamburg. Ondanks het puin en de slaapzakken die zich op straat bevonden, was de Reeperbahn een mooie traktatie voor het oog. In een discotheek werd het feestje voortgezet tot in de late uurtjes. Al met al een zeer geslaagde eerste avond.

De volgende ochtend maakten we ons klaar voor een tour in het zonnige Hamburg. Onder leiding van een tweetal enthousiaste deelnemers als gelegenheidsgidsen werd de stad verkend, van de rustige, stralende haven naar het drukke oude centrum. Eenmaal in het oude centrum aangekomen kreeg de groep de mogelijkheid om voor een ieders eigen invulling iets te ondernemen. Sommigen kozen ervoor om “lekker met de meiden” te gaan shoppen, anderen zagen de mogelijkheid om lekker te gaan lunchen of een drankje te doen. De middag werd afgesloten in de “Biergarten”, waar de deelnemers konden genieten van curryworsten en halve liters. Aansluitend at de groep bij een pizzeria aan de andere kant van Hamburg. Een goede bodem voor de avond die nog goed van pas zou komen. Vervolgens zochten de meiden een plaatselijk muziekcafé op, terwijl de heren opnieuw de geneugten des levens opzochten in het hotel door middel van het “Happy Hour”. ’s Avonds werd de geprezen Reeperbahn opnieuw bezocht met ditmaal een bezoek aan vele verschillende clubs en discotheken. 

Dat de voorgaande avond tot in de late uurtjes was doorgegaan kon worden opgemerkt in de zondagochtend. Ontbijten, koffers inpakken, uitchecken en de weg richting het busstation weer vervolgen ging toch allemaal net wat moeizamer. Per Flixbus vertrokken we weer richting het vertrouwde Groningen. Ditmaal gelukkig geen grenscontrole, maar juist een erg ontspannen terugreis waarin de nodige verhalen over het weekend naar boven kwamen. Eenmaal weer in Groningen aangekomen vervolgde een ieder zijn eigen weg terug naar huis door de stromende regen. Wat een geluk dat de zon nog volop scheen. Het heeft zo moeten zijn. Al met al een zeer geslaagd weekend vol gezelligheid, belevingen, drankjes en bovendien: ontspanning!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)