Een interview met de Lustrum commissie

Van 16 tot en met 20 september vindt de Lustrumweek plaats, waarin het 15-jarig jubileum van PM wordt gevierd. Het belooft een onvergetelijke week te worden, dus houd zeker deze week vrij in je agenda. De Lustrum commissie organiseert voor deze week allerlei activiteiten en daarom heeft de Redactie een interview gehouden om meer over de commissie én over het lustrum te weten komen.

Kunnen jullie jezelf even voorstellen?
Gineke Spoelstra:
ik ben Gineke, 21 jaar oud en inmiddels 3 jaar lid bij PM. Ik ben bezig met de master Accountancy & Controlling en daarnaast werk ik in het weekend in Sneek. Sindskort sport bij de Basic Fit en ga ik graag op wintersport.
Paul Spruitenburg: mijn naam is Paul, 24 jaar en heb dit jaar mijn eigen lustrumjaar bij PM, omdat ik alweer 5 jaar lid ben. Ik heb vorig jaar Groningen ingeruild voor Amsterdam en ben nu werk-student bij KPMG in Amstelveen. In mijn vrije tijd doe ik graag een pubquiz, voetbal ik en geniet altijd enorm van treinreizen. Daarom is deze commissie ook de perfecte uitkomst, want voor iedere vergadering reis ik weer naar Groningen af.
Mark Jan Ykema: ik ben Mark Jan, 22 jaar en volg de master Accountancy. Doordeweeks woon ik in Groningen en in het weekend ben ik vaak in Franeker te vinden. Daarnaast voetbal ik en doe ik aan fitness, zoals iedereen wel kan zien.
Jorino Luimes: ik ben Jorino, 24 jaar en ben net als Paul inmiddels alweer 5 jaar lid bij PM. In m’n vrije tijd ga ik graag touren met m’n campertje en vroeger roeide ik.
Nena Tans: Ik ben Nena en ik ben 23 jaar. Momenteel volg ik de master Accountancy en ben ik bezig met het schrijven van de scriptie. Het liefst ga ik altijd op reis, maar door de studie en mijn bijbaan bij de Oosterpoort en Stadsschouwburg wordt dat beperkt tot één verre reis/land per jaar (ook niet verkeerd).

Wat vinden jullie het leukste aan deze commissie?
Allen:
het leukste aan de commissie vinden we de gezelligheid. Meestal hebben we aan één woord genoeg en dan weet iedereen waar we het over hebben. Ook Mark Jan zijn kwartiertje, dat iedere vergadering plaatsvindt, is een hoogtepuntje van de commissie, net als de logeerpartijtjes met Paul.

Meest memorabele moment van je tijd bij PM?
Allen:
dat Jorino vorig jaar tijdens het Actieve Ledenweekend met zijn fiets de plomp in reed (klik hier om te zien hoe dat eraan toeging). Ook was de wintersport, die twee jaar geleden werd georganiseerd een hele leuke herinnering. Wist je trouwens dat het vorige lustrum van PM ‘memorabel’ heette?

Omschrijf elkaar in 4 woorden.
Gineke:
luisterend oor, sociaal, goedgemutst, lief
Paul: zakelijk, allemansvriend, vlotte babbel, professioneel
Mark Jan: bang geboren, puppy met kwispelende staart, ijdel, weloverwogen
Jorino: stabiele factor, ondernemend, aandoenlijk, creatief
Nena: gezelligheidsdier, harde werker, gedisciplineerd, degelijk

Hoe word je door je vrienden genoemd?
Mineke Geertje
Paul: Paulie, Pul
Mark Jan: MJ, Marjan
Jorino: Marcel
Nena: Tanzanena

Wat is je favoriete film/serie/tv-programma?
Gineke:
Penoza,Wie is de mol, Boer zoekt vrouw.
Paul: is meer van de podcasts, zoals de krokante leesmap.
Mark Jan: Studio Sport, hoeveel is je outfit waard?
Jorino: Monster fish.
Nena: Grey's anatomy.

Waarvoor zou de ander later beroemd kunnen zijn?
Gineke:
wordt beroemd door het handboek Accountancy te herschrijven of door deelname aan ‘Hotter than my daughter’.
Paul: wordt beroemd als politicus, waar zijn vlotte babbel wel van pas komt.
Mark Jan: wordt beroemd door ‘Ex on the beach’.
Jorino: wordt presentator van Vis TV en breekt daarmee door.
Nena: wordt beroemd door ‘Supernanny’ of ‘Hoe schoon is jouw huis’.

Als je voor één dag iemand anders zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn?
Paul.
Paul: Jezus.
Mark Jan: Boef ofzo.
Jorino: Paul.
Nena: Paul.

Wat zou je heel graag willen bereiken?
Gineke:
het liefst wil ik binnen vijf jaar alle werelddelen hebben gezien.
Paul: een verstandig iemand worden.
Mark Jan: een bedrag met zes nullen erachter op de bank hebben.
Jorino: ik wil graag piloot worden.
Nena: voor (on)bepaalde tijd in een ver land wonen en werken waar het altijd warm is, al maak ik qua warmte betreft een uitzondering voor New York.

Kunnen jullie ons een sneak preview van de lustrumweek geven?
Op donderdag wordt er een biercantus georganiseerd, waar bier, zang en gezelligheid centraal staan. Helaas kunnen we niet meer prijsgeven, maar op de borrel na het Accountancy Congres op 18 april gaan we het promofilmpje laten zien. Daar wil je natuurlijk geen moment van missen, dus zorg dat je erbij bent!