← Terug

Het PM Accountancy Congres: Annemarie van Gaal

Het PM Accountancy Congres staat weer voor de deur! Met het thema 'Reputation Damage - Rebuilding the Tower of Trust' belooft het een interessante en leerzame dag te worden. Om alvast in de stemming te komen lees je hier een interview met een van de sprekers.

Annemarie van Gaal - Ondernemer  
Annemarie van Gaal praat gepassioneerd over alle aspecten van het ondernemerschap waarbij voor haar lef en innovatie altijd een grote rol spelen. Volgens Annemarie kun je door de markt anders te benaderen, je bedrijf anders te organiseren of met andere verdienmodellen te werken van vrijwel iedere onderneming een succes maken.

Kunt u uzelf even kort voorstellen?
Ondernemerschap loopt door mijn aderen, dus op de eerste plaats voel ik me ondernemer. Daarnaast ben ik investeerder, auteur, columnist, commissaris en adviseur bij diverse bedrijven. Bovendien ben ik onlangs aangesteld als informateur bij het formeren van een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie Flevoland.

Wat heeft u vroeger gestudeerd / hoe zag uw studentenleven eruit?
Ik heb nooit gestudeerd. Ik ben na de middelbare school meteen gaan werken. Best jammer. Ik denk dat als ik wél gestudeerd had, dat ik veel fouten die ik in de loop der jaren gemaakt heb, niet zou hebben gemaakt.

Heeft u tips die u graag aan studenten zou willen meegeven?
Geniet van je mooie studietijd, maar probeer ook te werken naast je studie, zodat je minder hoeft te lenen.

Is er iets wat u nog nooit gedaan heeft en altijd nog een keer zou willen doen?
Iedere uitdaging die zich aandient en waar mijn bloed sneller van gaat stromen, pak ik aan. Ongeacht of ik het ooit gedaan heb, of niet.

Welke affiniteit heeft u met de accountant?
Ik hou van cijfers, dus ik verheug me er altijd op als ik met de accountant om tafel kan.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)