← Terug

Het PM Accountancy Congres: Pauline de Wilde

Het PM Accountancy Congres staat weer voor de deur! Met het thema 'Reputation Damage - Rebuilding the Tower of Trust' belooft het een interessante en leerzame dag te worden. Om alvast in de stemming te komen lees je hier een interview met een van de sprekers.

Pauline de Wilde
Pauline de Wilde is bekend als tv-presentatrice van zakelijke RTLZ programma’s als Ondernemerszaken, Duurzaam Ondernemen en Lokaal Duurzaam en van de RTL4 reisprogramma’s Snowmagazine en ViaVacance. Als dagvoorzitter brengt Pauline de Wilde inhoudelijk pittige thema’s op een charmante en concrete manier over. Ze kijkt er naar uit om samen met de sprekers en het publiek het imago van de accountant te bespreken en op te vijzelen!

'de wereld mooier maken door je hart te volgen en dus te doen waar je van houdt. Dat is mijn missie.'
 

Kunt u uzelf even kort voorstellen?
Tuurlijk, Pauline de Wilde, 45 jaar, moeder van het leukste jongetje op aarde, Beau van 8. Daarnaast ben ik ook vriendin van, zus van, dochter van en buurvrouw van…. Ik houd ontzettend veel van mensen en goede gesprekken voeren die echt ergens over gaan, de wereld mooier maken door je hart te volgen en dus te doen waar je van houdt. Dat is mijn missie.

Wat heeft u vroeger gestudeerd / hoe zag uw studentenleven eruit?
Ik heb eerst auditie gedaan voor de toneelschool. Op mijn 18e kreeg ik mijn vwo-diploma en toen zeiden ze: “ga nog maar wat levenservaring opdoen….”. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben Commerciële Economie gaan studeren in Haarlem en heb enorm genoten van de studententijd. De sociëteit was mijn 2e huis. In het 3e jaar heb ik een jaar in Frankrijk gewoond en gewerkt, stage gelopen in Parijs. Toen ik op mijn 21ste klaar was ben ik door gaan studeren aan de UvA met de studie Bedrijfseconomie. Ook leuk, maar veel serieuzer dan de Haarlem Business School. Toen kwam uiteindelijk daar toch het theater. Op mijn 25e kreeg ik de kans om in Seattle te gaan wonen voor een paar jaar en daar heb ik mijn hart gevolgd en ben ik gaan acteren. Om vervolgens in Nederland gastrollen te spelen en uiteindelijk te gaan presenteren voor RTL.

'Ik zou in deze tijd als student er alles uit halen wat erin zit. Ga in commissies, ga op stage in de bedrijven waar je altijd al hebt willen kijken, ga naar het buitenland: heb lef en volg je hart!'
 

Heb je tips die je graag aan studenten zou willen meegeven?
Volg je hart. Dat klinkt simpel, maar als je vader zegt: “Meid word toch accountant, dan heb je altijd werk”, maar je droomt er echt van om danseres of filmmaker te worden, ga! Het leven is geen generale repetitie. Mijn vader zei ook: “De markt voor economen is heel goed” en ik zei: “Maar ik volg mijn hart en ga acteren in Nederland”. Daarnaast zou ik in deze tijd als student er alles uit halen wat erin zit. Ga in commissies, ga op stage in de bedrijven waar je altijd al hebt willen kijken, ga naar het buitenland: heb lef en volg je hart!

Is er iets wat u nog nooit gedaan heeft en altijd nog een keer zou willen doen?
Ik wil heel graag met mijn zoontje op tracking door Nepal. Of samen iets op het gebied van ontwikkelingswerk doen. En parachute springen! Dat had ik moeten doen voor ik mijn zoon kreeg, spijt joh!

Wat vindt u het leukst aan dagvoorzitter zijn?
Dat ik met zoveel verschillende mensen, onderwerpen en locaties te maken heb. Geen event is hetzelfde en ik mag in zoveel verschillende werelden duiken.

Wat is het leukste/gekste wat u ooit heeft meegemaakt als dagvoorzitter?
Het leukste vond ik een congres voor Google, in de Westergasfabriek, met 3 verschillende podia. Een mega show. Ik moest steeds van het ene podium naar het andere rennen, om op tijd te zijn. Die dynamiek van samen een show neerzetten is te gek. Maar ook dat ik 300 stoere mannen van Bouwend Nederland aan het dansen heb gekregen.

Wat is volgens u dé reden dat de studenten naar het PM Accountancy Congres moeten komen?
Omdat dit een very easy way is om geïnspireerd en geïnformeerd te worden en je mag al je vragen stellen aan Bram en krijgt wijze lessen mee van Annemarie en Guido, mooie mensen die echt snappen waar het over gaat. Daarnaast zal er vast geborreld worden, dat is altijd een goede reden om te komen.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)