← Terug

PM Lustrum Momentum XV: terugblikken op een prachtige lustrumweek

Maandag 16 september
Maandag 16 september, de Lustrumweek van PM, een fris begin. Een dag die voor velen begon met een dagje colleges volgen op Zernike. ‘s Avonds kon de week vol gezelligheid dan toch echt beginnen. Om 21:00 uur stonden de blauwe shotjes klaar in de in lustrumkleuren versierde Brouwerij. Gedurende de avond werd er bij het Rad van Fortuin gestreden om de verschillende prijzen, waar vooral het  ‘Pro Memorie vest’ erg in de smaak viel. Wanneer iedereen in de late uurtjes terugkeert naar huis, kun je spreken van een geslaagd openingsfeest! En voor velen gold dan ook dat maandag de enige dag is geweest waarop colleges gevolgd konden worden… Heb je deze avond gemist? Een goede sfeerimpressie kun je vinden op de Instagrampagina van PM, waarna je vast en zeker spijt zult krijgen dat je er niet bij bent geweest. 

Dinsdag 17 september
Voor deze dag stond de BBQ boot op het programma. Helaas kon de boot door het onstuimige weer niet uitvaren dus zijn we uitgeweken naar de Sushi Mall. Terwijl buiten de wind door de bomen woei hebben wij binnen onze buikjes veel te rond gegeten. Nadat iedereen het toetje verorberd had zijn er nog enkele biertjes genuttigd op de afterparty bij Gineke thuis. Al met al een zeer geslaagde avond!

Woensdag 18 september
We zitten alweer op de helft van de Lustrumweek. Na een zeer geslaagd openingsfeest en een heerlijk uitje naar de Sushi Mall is er nu tijd voor een bedrijfsbezoek in samenwerking met Deloitte. Om half twee verzamelden de deelnemende studenten op het hoofdstation van Groningen. Hier werden we opgepikt door een peloton van Deloitte auto’s om vervolgens in hetzelfde peloton richting Westbroek te reizen voor een bedrijfsbezoek aan Simian B.V. Simian B.V. is het moederbedrijf van de Drukland, Reclameland en Flyerzone. Het bedrijfsbezoek begon met een voorstelronde van de Deloitte medewerkers, vervolgens nam oprichter en eigenaar Wouter de Haan het woord om op inspirerende wijze te vertellen over het ontstaan en de ontwikkeling van Simian. In zijn verhaal kwam meerdere malen zijn nuchtere manier van ondernemen naar voren, deze manier van ondernemen bleek ook de succesfactor achter Simian B.V. Na de presentatie van Wouter hadden we het genoegen om de productiehal van Simian B.V. te bekijken, hier wordt bijna alles gedrukt wat je je maar kan bedenken! Het formele deel van de middag werd afgesloten met een case. Na de case werd de middag afgesloten met een geslaagde borrel waar de studenten aan Wouter en de Deloitters nog de nodige vragen hebben kunnen stellen. Het was een inspirerende en zeer geslaagde middag. Simian B.V. en Deloitte bedankt voor de samenwerking!

Donderdag 19 september
De tank was bij de meesten weer vol na een nacht bijslapen. Dat is maar goed ook, want de biercantus stond op het programma. Een avond die veel bier en gezang beloofde, en zo geschiedde. Van het Wilhelmus tot aan ‘Fuifje’, van een collectieve ad tot aan ‘ad schoendum’, de avond had alles wat een biercantus betaamd. Ook de persoonlijke verhalen, die door het sublieme praesidium (cantus begeleiders) subtiel met de aanwezigen werden gedeeld, zullen we niet snel vergeten. Het was duidelijk dat deze avond indruk heeft gemaakt, want ook de dag erna klonk het vaak: ‘pedel, pedel, ja we adten super snel’. 

Vrijdag 20 september
Waar sommigen na de biercantus hun weg naar huis vonden, kropen anderen nog het nachtleven van Groningen in waardoor de volgende activiteit op de vrijdag, de ´brakke brunch´,  met open armen werd ontvangen. Met kleine oogjes kwam iedereen rond 12:00 uur 's middags aan bij het Concerthuis, waar een uitgebreid buffet voor ons klaar stond. Iedereen kon genieten van zoetigheden, eitjes & spek, fruit, yoghurt en brood zodat er weer energie verkregen kon worden voor de afsluiter van de week: het gala. 

Om 18.30 uur vertrokken de touringbussen met tientallen gasten naar de mooie locatie om ontvangen te worden met champagne. In de ridderzaal en in de balzaal van Landgoed Nienoord werd een 3-gangen diner geserveerd, waarna het tijd was om de boel om te bouwen tot dansvloer. Saxofonist Tariq speelde onder begeleiding van DJ Danny Da Costa de hitjes waarmee de voetjes van de vloer kwamen en ondertussen werden de leukste kiekjes geschoten in de photobooth, waarmee we nog genoeg herinneringen op papier hebben van deze fantastische afsluiter van de lustrumweek! 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)