← Terug

Inhousedagen Utrecht

Van maandag 7 oktober tot en met woensdag 9 oktober stonden de eerste PM Inhousedagen van dit jaar alweer voor de deur. Met een groep van ongeveer 20 PM’ers reisden wij af naar Utrecht om een bezoek te brengen bij vier verschillende accountantskantoren. Voor eenieder van ons was dit een uitgelezen kans om een kijkje te nemen in de dagelijkse taken van een werknemer bij een groot accountantskantoor. Gedurende deze drie dagen hebben bedrijfsbezoeken plaatsgevonden bij de kantoren van KPMG, BDO, PwC en HLB. 

Maandag
Op maandagochtend rond een uur of 10 verzamelden we met zijn allen op het hoofdstation van Groningen, waar de Inhouse commissie ons al met lunchpakketjes op stond te wachten. De koffers werden afgegeven en de lunchpakketjes en programmaboekjes werden in ontvangst genomen, waarna iedereen klaar was om te vertrekken richting Utrecht. Na een reis van een paar uur stonden wij klaar voor het kantoor van KPMG.

Nadat iedereen was voorzien van de nodige koffie of thee kon de middag beginnen. Er werd gestart met een interactieve voorstelronde van de KPMG’ers. Daarna werden wij in zes groepen van drie à vier personen ingedeeld om te werken aan een case. Deze case ging over de taken van een accountant bij de eindejaarscontrole van drie verschillende afdelingen van een bedrijf: inkoop, verkoop en HR. De groepen kregen de kans elkaar aan te vullen en van elkaar te leren. Door middel van steekproeven hebben wij de gegevens van de verschillende afdelingen gecontroleerd en vergeleken met de bevindingen van andere groepen. Na het bespreken van de case kregen wij met zijn allen nog een rondleiding op het kantoor om een impressie te krijgen van de werkomgeving van werknemers bij KPMG in Utrecht.

Het programma van KPMG vervolgde zich op een externe locatie waar wij met de bus naartoe werden gebracht. Hier hebben wij deelgenomen aan een kookworkshop. Iedereen droeg zijn steentje bij om uiteindelijk een Italiaans driegangendiner op tafel te krijgen. Na de bereiding van het diner nam iedereen plaats aan de eettafel en werd het eten opgediend. Ten slotte werd er door de Inhouse commissie nog een bedankje gegeven aan de KPMG’ers en de begeleider van de kookworkshop.

Nadat iedereen genoeg had gegeten reisden we met zijn allen terug naar het hotel. We verbleven ook dit jaar weer in het Ibis hotel in Utrecht. Bij aankomst in het hotel kon iedereen zijn/haar koffer ophalen en zich richting de kamer begeven. Later hebben de liefhebbers nog een biertje gedronken aan de bar.

Dinsdag
Op dinsdagochtend verzamelden we na het ontbijt, rond 08.15, in de lobby van het hotel. Het eerste bedrijf wat op de planning stond voor die dag was BDO. Zij wilden ons graag ontvangen op een bijzondere locatie bij één van hun klanten, namelijk het FC Utrecht stadion! Onder het genot van een kop koffie of thee werden wij welkom geheten door een aantal recruiters van BDO. Hierna kwam de algemeen directeur van FC Utrecht aan het woord. Hij kon ons, als voormalig financieel directeur, ook veel vertellen over de financiën van FC Utrecht. Hij gaf ons een goed beeld geven van alle aspecten die een rol spelen in de wereld van het betaalde voetbal. Vervolgens kwam één van de partners van BDO aan het woord. Hij wist ons nog meer te vertellen over de rol van een accountant in de wereld van het betaalde voetbal. Dit deed hij door een uitgebreide uitleg aan de hand van de jaarverslagen van FC Utrecht en PSV.
Na de informatieve kant van deze ochtend kregen wij ook nog een rondleiding door het stadion. Deze rondleiding werd gegeven door een vrijwilliger die al sinds 1991 betrokken is met vrijwilligerswerk in en rondom het stadion. Hij kon ons dus alle ins en outs van de club vertellen. We sloten deze ochtend bij BDO af met een goed verzorgde lunch met allerlei luxe, belegde broodjes.

Het tweede deel van deze dag speelde zich af bij het kantoor van PwC. Nadat we hier wederom kennis hadden gemaakt met een aantal PwC’ers en een rondleiding hadden gekregen op de werkvloer, werden we onderverdeeld in groepen. In deze groepen gingen we, allemaal erg fanatiek, aan de slag met een case. Voor deze case moesten mensen in het kantoor ondervraagd worden, waardoor je een goed beeld kreeg van de werksfeer bij PwC. Vervolgens gingen we over op het tweede deel van de case, waarin duidelijk werd welke vragen een accountant moet stellen om de benodigde informatie van klanten te ontvangen. De groepen konden hiermee punten verdienen en uiteindelijk was er één groep die de meeste punten over de hele middag wist te verzamelen en de leden van die groep mochten een mooie prijs in ontvangst nemen.
Aan het einde van de middag vertrokken wij wederom met een bus naar een externe locatie. Hier gingen wij in onze groepen proberen te ontsnappen uit een escaperoom. De enige manier waarop de groep kon ontsnappen, was door goed samen te werken aan de opdrachten. Nadat de laatste groepen ook waren bevrijd, konden we aanschuiven aan tafel en kon iedereen, onder het genot van een hapje en een drankje, PwC nog wat beter leren kennen door een praatje te maken met de PwC’ers die gezellig met ons mee aten.

Een aantal uren later, wanneer iedereen zijn buik weer (te) vol had gegeten, vertrokken wij terug naar het hotel. Een deel van de studenten besloot om te gaan slapen na deze toch wel vermoeiende dag, terwijl anderen nog even de stad ingingen om een drankje te gaan drinken.

Woensdag
Op woensdagochtend verzamelden we rond 08:15 in de lobby van het hotel met onze koffers. Met een aantal studenten die klaarwakker waren en een aantal met slaperige ogen en een lichte kater vertrokken we richting het laatste kantoor: HLB. Met wederom een kop koffie of thee in de hand kregen we een korte introductie over het bedrijf HLB. Vervolgens werd er een training gegeven over IT en data-analyses aan de hand van nieuwsartikelen. Op deze manier werd het voor ons duidelijk hoe vaak men in het dagelijks leven en op het nieuws in aanmerking komt met aspecten die te maken hebben met accountancy. Later hebben we nog in groepjes gewerkt aan een case die te maken had met de omzet van Coolblue. Als afsluitende activiteit hebben we nog een spel gedaan, waarin verschillende vragen werden gesteld over, onder andere, HLB en het werken in de accountancysector. Na deze ochtend was iedereen alweer hongerig en gelukkig werd daar weer goed voor gezorgd met een lunch.

Rond 13:00 was het alweer tijd om terug te reizen richting Groningen. Na ongeveer drie uur kwamen we allemaal weer veilig aan op het hoofdstation in Groningen. We kijken terug op een aantal erg gezellige, maar vooral leerzame dagen, die mede mogelijk werden gemaakt door de Inhouse commissie:

Yannick van der Wal – Voorzitter
Caya Krol – Secretaris
Guido de Graaf - Penningmeester
Amarins Verbaan – Bedrijfscontacten

Heel erg bedankt voor de goede organisatie!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)