← Terug

Maak kennis met de Inhouse commissie!

Van maandag 10 februari tot en met woensdag 12 februari organiseert Studievereniging PM een accountancy inhouse tour in Amsterdam. We gaan de kantoren Deloitte, EY, Grant Thornton, Baker Tilly en de Belastingdienst bezoeken. We zullen enkele workshops bijwonen en werken aan een paar cases verzorgd door de bedrijven. Daarnaast is dit de kans om de bedrijven op een informelere manier te leren kennen door middel van een lunch, diner en borrel. De kosten voor deze geheel georganiseerde dagen zijn slechts 15 euro.

Kunnen jullie jezelf voorstellen?
Yannick: Ik ben de oudste van de commissie en mag dus de voorzitter spelen. Ik ben 25 jaar en zit in de master. Naast mijn studie voetbal ik, Netflix ik graag en houd ik van spelletjesavonden met vrienden.
Caya: Ik ben de secretaris van de Inhouse commissie, ik ben 19 jaar oud en zit in het tweede jaar van de bachelor. Naast m'n studie ga ik graag met vriendinnen op stap, ben ik af en toe te vinden op de golfbaan, bezoek ik veel concerten en houd ik m'n Netflix verslaving aardig bij.
Guido: Ik ben de penningmeester a.k.a. treasurer van de Inhouse commissie, ik ben 22 jaar oud en zit in het eerste en laatste jaar van de master Accountancy. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de sportschool te vinden. Daarnaast houd ik van festivals en de sauna.
Amarins: Ik ben de bedrijfscontacten van de commissie. Ik ben 20 jaar en zit in het derde , hopelijk laatste, jaar van de bachelor. Ik houd van lekker een film kijken op de bank met een dekentje en een kop thee. En probeer ik twee keer in de week te sporten.

Waarom hebben jullie gekozen voor deze commissie?
Yannick: Na vorig jaar Congres te hebben gedaan wilde ik dit jaar een iets minder intensieve commissie doen. Inhouse pastte perfect in dat plaatje en daarnaast is het ook altijd gezellig om met medestudenten 3 dagen op pad te gaan.
Caya: Ik wou graag actief worden en het maakte me niet heel veel uit welke commissie, maar het leek me vooral leuk om iets te organiseren. De Inhouse commissie is een goede commissie gebleken om in te stromen. Het leuke aan een commissie vind ik de gezellige avondjes na de vergadering.
Guido: Voor mij is dit het eerste jaar (en het laatste) als actief lid. Ik wou graag iets in elkaar zetten waar ik trots op zou kunnen zijn, en met de Inhouse zet je een mooi evenement neer als commissie. Daarnaast is het een leuke manier om met het werkveld in contact te komen. Dat deze commissie voornamelijk in het eerste halfjaar actief is vond ik ook wel prettig, aangezien ik in het tweede semester met mijn scriptie bezig ben.
Amarins: Nadat ik vorig jaar in de Redactie had gezeten, wou ik dit jaar graag een wat meer formele commissie doen en iets organiseren. Het leuke aan de Inhouse vond ik dat je bij veel verschillende kantoren een kijkje kunt nemen en dat je drie dagen met elkaar de hort op bent.

Het ideale commissie-uitje is:
Allemaal: Leuk om met z'n allen naar een vakantieparkje te gaan, zoiets als Centerparks bijvoorbeeld. En dan gewoon spelletjes spelen en natuurlijk gezellig borrelen. Misschien nog op stap in de desbetreffende plek
Amarins: Eens met bovenstaande, maar dan wel als er een wildwaterbaan is.

Beschrijf je commissiegenoten in een aantal woorden:
Yannick: Zet slechte koffie, heeft geen gezag, relaxed, slecht in 30 seconds, geen topografische kennis
Caya: Reserve-voorzitter, topscorer commissiebattle, gebrek aan ruggengraat
Guido: Vuilnisbakje, Treasurer, Bowl Kampioen, slechte verliezer
Amarins: Lekker direct, beste 30 seconds maatje, ongelukkig in poolen

Wie raad je vooral aan om mee te gaan met de Inhousedagen?
Unaniem: Iedereen die graag een beter beeld wilt hebben bij zijn of haar potentiële werkgever. Ook voor de mensen die nog niet 100% zeker zijn van Accountancy is het de ideale kans om te zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Tevens ook alle actieve leden met het oog op de commissiebattle. En dan natuurlijk vooral complete commissies!

Wat staat er bovenaan je bucket list?
Yannick: Een lange reis door Canada of Nieuw-Zeeland
Caya: Rondreis door de VS
Guido: Een wereldreis maken
Amarins: Parachutespringen

Als je de eindejaars loterij had gewonnen, waar zou je als eerste geld aan uitgeven?
Yannick: Horloges
Caya: Dikke Range Rover kopen
Guido: Een eigen wellness center
Amarins: Een huisje kopen

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Yannick: Over 5 jaar hoop ik afgestudeerd te zijn en met een beetje geluk mijn RA titel binnen te hebben. Ook hoop ik dat tegen die tijd mijn Google Home wel helemaal goed werkt.
Caya: Over 5 jaar ben ik waarschijnlijk aan het werk op een accountantskantoor en ben ik bezig met het behalen van mijn RA titel.
Guido: Over 5 jaar heb ik mijn RA-titel op zak en heb ik eindelijk een eigen plekje om te wonen.
Amarins: Over 5 jaar hoop ik afgestudeerd te zijn en iets te doen wat ik leuk vind.

Waar zie je je commissiegenoten over 10 jaar?
Yannick: Yannick is dan al zo oud, dan leeft hij niet meer.
Caya: Caya is dan nog net niet volwassen en tevens nog steeds op zoek naar haar ruggengraat. Nog steeds is ze all-time topscorer in de commissiebattle.
Guido: Guido is dan eigenaar van een wellnesscenter. Tevens is hij getrouwd met een vrouw die echt alles voor hem doet. Misschien heeft ie tegen die tijd wel al eens voor ons gekookt, maar daar gaan we niet vanuit.
Amarins: Amarins woont dan met haar vriend in Friesland. Heeft een heel klein schattig boodschappenautootje. Want met een grote auto kan ze nog steeds niet rijden.

Waarom mag je de Inhouse dagen voor geen goud missen?
Het is dé manier om in contact te komen met je potentiële werkgever. Als je nog geen idee hebt van de kantoren, is dit een goede manier om je te oriënteren. Als je al wel wat over de kantoren weet, is dit een goede manier om steeds meer naar je keuze toe te werken.

Nog niet ingeschreven, maar nu wel overtuigd om mee te gaan? Je kan je via het kopje evenementen aanmelden om deze interessante, leuke, mooie, gezellige en vooral leerzame dagen mee te maken! Ben je bang de weg kwijt te raken in de grote stad? Geen zorgen, Chef OV Amarins zal je de weg leiden!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)