← Terug

Maak kennis met de reiscommissie

Interview Reis commissie

Van donderdag 27 februari tot en met maandag 2 maart is het tijd voor de PM skireis! Dit belooft een fantastisch weekend te gaan worden met borrels en skiavonturen waar nog lang over nagepraat zal worden. Een superleuke kans om samen met andere PM’ers te genieten van alle facetten die een wintersportvakantie te bieden heeft. Om zo’n geheel verzorgde reis te kunnen verzorgen, is er een drietal PM’ers die de afgelopen tijd alles op alles hebben gezet om deze reis neer te zetten: de skicommissie. Deze commissie bestaat uit Mick Veldscholte, Ruben Nijboer en Robin Zijlstra.

Kunnen jullie jezelf even kort voorstellen?
Mick is 24 jaar oud en nu 4 jaar woonachtig in Groningen. Oorspronkelijk komt hij uit Enschede. Hij is op dit moment bezig met zijn bachelor Bedrijfskunde. Buiten zijn studie om, heeft Mick een beginnend bedrijf, waarmee hij, samen met zijn vriendin, kookt voor gezelschappen in het hogere segment. Daarnaast is hij ook nog wel eens op de squashbaan te vinden.
Ruben komt uit Apeldoorn en is ook 24 jaar oud. Hij woont al 6 jaar in Groningen en is bezig met zijn master Accountancy. Ruben is ook fanatiek met fitnessen en hij houdt ervan om een spelletje Fifa te spelen. Het meeste van zijn tijd kun je Ruben echter vinden in ’t Vaatje.
Robin uit Heerenveen is 22 jaar oud en ook alweer 5 jaar woonachtig in Groningen. Hij is bezig met zijn master Controlling. Naast zijn studie is Robin vaak in de sportschool te vinden en houdt hij zich bezig met dropshipping.

Waarom hebben jullie voor deze commissie gekozen?
Ruben en Mick: “Wij wilden graag, na ons bestuursjaar van vorig jaar, in een wat informelere commissie zitten en omdat dit jaar de skireis weer op de planning stond leek dat een geschikte commissie voor ons. Ook wilden wij actief blijven om nog in contact te blijven met de mensen van PM”
Robin: “Naast Ruben en Mick was er nog een derde persoon nodig in deze commissie en dat ben ik geworden. Het leek mij erg leuk om met hen samen in een commissie te zitten.”

Vertel eens iets over de skireis
Tijdens deze reis gaan we gewoon een supertijd hebben met iedereen die meegaat. We hebben een gezellige busreis, een goede après-ski, een BBQ en iedereen die meegaat krijgt de enige echte PM muts (wel een sigaar uit eigen doos). Wij willen gewoon alvast zeggen: “Sorry voor iedereen die niet mee gaat, want hier gaat de komende jaren nog veel over nagepraat worden. Dit wil je gewoon niet missen.”

Skiën, snowboarden of sleeën?
Mick: Skiën, of sleeën op je snowboard dat is ook leuk (eigenlijk dus alle drie).
Ruben: Sleeën, en dan vooral met een paar biertjes op. In ieder geval niet snowboarden. (Ruben brak zijn pols tijdens zijn eerste uur snowboarden)
Robin: Sleeën. Robin is de enige van de drie die niet kan skiën of snowboarden. Dus op dit moment is sleeën zijn favoriet.

Wie kan er het beste skiën? En wie het slechtst?
“Robin kan sowieso het slechtst skiën, met z’n 1 dag Ski-world ervaring.” Bij Mick en Ruben zal het vooral liggen aan het percentage alcohol in hun bloed. Wie er van hen het beste is hangt dus af van de après-ski.

Wie van de leden gaat er als eerste iets breken?
“Sowieso Sonja. Sonja kan niet skiën en is best fragiel en onhandig. Bij elke aanraking ontstaat er al een blauwe plek bij Sonja.”

Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Mick: “Ik hoop dat ik dan in ieder geval ben afgestudeerd en daarnaast, denk ik, ook nog werkzaam in de accountancy sector, of net niet meer. Ik denk dat ik in de accountancy een paar jaar werk en dan op een punt zit dat ik het of heel leuk vind en er nog heel lang mee doorga, of wat anders tegen kom wat ik graag wil gaan doen en dan stop in de accountancy.”
Ruben: “Ik denk dat ik dan een eigen onderneming heb. In wat weet ik nog niet, maar ik zou wel graag iets willen maken. Niet een dienst, maar echt iets wat je kan gebruiken, iets wat mensen in hun huis hebben.”
Robin: “Ik denk als zelfstandig ondernemer, want ik ben erachter gekomen dat ik niet ben gemaakt voor loondienst, dus ik denk dat ik iets voor mezelf ga doen. Dat zou ook zomaar als Jumbo ondernemer kunnen zijn.”

Waar zie je je commissiegenoten over 10 jaar?
Ruben en Robin over Mick: “Wij zien Mick achter de bar bij ’t Vaatje of in een eigen Albert Heijn filiaal. Misschien dat hij er over 2 jaar achter komt dat z’n studie niet haalbaar is en dat hij dan toch maar iets voor zichzelf gaat doen.”
Mick en Robin over Ruben: “Ruben wordt echt een jup. Hij is nu al best decadent, maar heeft eigenlijk niet veel geld, maar als hij een beetje veel centen krijgt dan gaat hij alleen maar z’n geld verbrassen aan champagne en kaviaar in Amsterdam-Zuid. Hij doet alsof hij een hoge burger is, maar staat daar ver vanaf. Hij heeft over 10 jaar wel z’n leven voor elkaar. Ruben zit uiteindelijk nooit in de problemen maar zoekt wel z’n grenzen op.”
Mick en Ruben over Robin: “Na drie jaar hard te hebben gewerkt, gefaald in de dropshipping en dan toch maar met geld van papa en mama een Jumbo-filiaal openen ergens in een dorp in Friesland. Door de week hard werken en in het weekend een potje pils. Of over 10 jaar kan Robin ook pooier zijn. Of over 10 jaar gestopt met roken, ohnee toch niet.”
Robin: “Jullie slaan nu echt de spijker op zijn kop.”

Beschrijf je commissiegenoten in 3 woorden.
Ruben en Robin over Mick: Koken, werken, drinken.
Mick en Robin over Ruben: 113 van de top 2000, technologiefatje, joviaal.
Mick en Ruben over Robin: dropshipper, doorgestoken fitboy, PM-feut.

Wij hebben erg veel zin in de skireis en zijn ook erg benieuwd hoe het gaat zijn, de verwachtingen liggen na dit artikel in ieder geval erg hoog!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)