← Terug

PM Tips: Welke films en series kan je de komende weken kijken?

Door de maatregelen die zijn genomen omtrent het coronavirus zitten wij studenten meer thuis dan dat wij normaal zouden doen. De verveling dreigt hierdoor bij sommigen toe te slaan. Een goed moment voor ons, als Media commissie, om een nieuwe rubriek te introduceren: PM tips! Via deze rubriek zullen wij je tips geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Alles om de verveling bij je weg te nemen. Wij trappen af met tips over series en films waar jij komende weken voor op de bank kan ploffen. 

Voor de die-hard uitsteller

Wil jij de deur niet uit komende weken? Stel jij het bijblijven met je studie nog een paar dagen uit? Ga een serie kijken. Begin aan een goede sitcom zoals How I Met Your Mother, The Big Bang Theory of Friends. Verder vind je tussen de volgende all time favourites vast wel iets wat je (opnieuw) wilt gaan zien: Suits, Narcos, Peaky Blinders, Black Mirror, Breaking Bad, Prison Break of The Walking Dead. Voor de vrouwelijke lezers onder ons hebben wij hiernaast nog de volgende tips: Elite, Glee, Gossip Girl, Jane the Virgin, Costa! en Teen Wolf. Onder het genot van een hapje en drankje kom je makkelijk de weken door. 

Ga mee met de tijd

Kijk een serie of documentaire over serial killers. Een paar uurtjes Ted Bundy of the Confession Killer maakt je zo bang dat je langer dan 2 weken je huis niet wil verlaten. Helemaal actueel is de serie Pandemic, een documentaire over hoe men de strijd aangaat tegen een wereldwijde uitbraak van griep. 

Ga terug in de tijd

Wie is er nou niet opgegroeid met tekenfilms? Op Disney+ is letterlijk alles te vinden uit je dvd-collectie van vroeger. Van Mulan tot Junglebook, van Fantasia tot Peter Pan. Maar niet alleen tekenfilms zijn te streamen. Ook klassiekers als Flubber, Home Alone en Doctor Dolittle staan op dit online-walhalla! 

Is kiezen geen makkie? Kijk er drie!

Over de jaren heen zijn er veel filmtrilogieën verschenen. Allereerst zijn de klassieke trilogieën van The Godfather, Back to the Future of Star Wars (episode IV-VI) voorbeelden om deze weken te kijken. Ook The Lord of the Rings, The Hobbit, Men in Black en Blade mogen niet op het lijstje ontbreken. Voor de Marvel-fans onder ons kan je denken aan Iron Man, Spider-man of X-men. Als je liever wat wil kijken om te lachen kies dan voor de trilogie van Jackass of The Hangover. Zijn drie films niet genoeg? Wij denken dat je met alle delen van Harry Potter, James Bond of Jurassic Park ook wel even zoet bent. 

Blijven leren zonder te studeren

Documentaires zijn de ideale manier om lekker op de bank te kunnen hangen en alsnog wat te kunnen leren. Zo heb je documentaires over personen zoals Inside Bill’s Brain, Trump: An American Dream en The Day I Met El Chapo. Voor de dierenliefhebbers onder ons heb je documentaires als Our Planet, 72 Cutest Animals en Night on Earth. Liever sportief? Kijk naar The Game Changers, Formula 1: Drive to Survive en The Dawn Wall. 

De echte film-klassiekers

Natuurlijk mogen echte klassiekers niet in je kijklijst ontbreken. De lijst met film-klassiekers is enorm, maar wij doen graag een greep uit deze opsomming ter inspiratie: Inception, The Shawshank Redemption, Interstellar, The Silence of the Lambs, Saving Private Ryan, The Green Mile, Intouchables, Goodfellas, Schindler’s List, Jaws en The Wolf of Wallstreet.

Aan goede films en series dus geen gebrek. Hierbij onze persoonlijke kijktip: 
Jasper: Suits
Frederike: Alle programma's over eten
Marcel: The Dirt
Noa: How to Get Away with Murder
Pieter: Spy
Tessa: Mamma Mia

Mocht je na dit artikel nog steeds geen inspiratie hebben voor je kijklijst, schroom dan niet om ons om meer tips te vragen.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)