← Terug

Maak kennis met de Activiteitencommissie!

Naast alle formele activiteiten die Studievereniging PM kent, zijn er ook een aantal informele activiteiten. Zo heeft de activiteitencommissie dit jaar al de Welkomstactiviteit, het Introductieweekend, het mannen-vrouwen diner en twee mooie ATB’s georganiseerd. De commissie maakt zich hard voor veel gezelligheid en zal zichzelf voorstellen in dit artikel. 

De organisatie achter alle informele activiteiten is te danken aan de Activiteitencommissie, bestaande uit: Yvette Pinkert (Voorzitter), Menno Bouma (Secretaris), Riemer Akkerman (Penningmeester), Alex Wildeboer (Organisatie) en Alien Waaijman (Organisatie).

Kunnen jullie jezelf even kort voorstellen?

Yvette is momenteel 25 jaar en is bezig met het afronden van haar bachelor. Ze is fanatiek in het beoefenen van de sport hockey en wanneer het lekker weer is gaat ze ook nog wel eens wielrennen. Daarnaast komt Yvette uit het mooie Twente en werkt ze bij de ACLO in Groningen.

Menno is 23 jaren jong en vindt het erg mooi dat hij de mascotte is van voetbalverenging Heracles. Menno komt ook uit Twente, uit het mooie dorpje Bergentheim (Banthum). Daarnaast is hij bezig met zijn Master en werkt hij daarnaast als kippenboer. 

Riemer is 25 jaar en houdt van hardlopen in de winter en wielrennen in de zomer. Maar hij vindt het ook prima om af en toe te fitnessen. Om zijn sportfanatisme nog groter te maken, gaat hij ook binnenkort een halve marathon rennen. Riemer is momenteel bezig met zijn Master en komt uit een dorp in de buurt van Leeuwarden. 

Alex is net 23 jaar geworden en is bezig met zijn Master. Hij is actief binnen de atletiekvereniging en heeft daar ook bestuur gedaan. Hij houdt van discuswerpen en kogelstoten. Daarnaast komt Alex uit het mooie Assen. 

Alien is 23 jaren oud en is ook bezig met haar Master en doet haar scriptiestage bij PWC. Ze vindt het leuk om samen met Sonja te bodypumpen, maar vindt drankjes doen met vriendinnen ook gezellig. Daarnaast is Alien een wedstrijdzwemster en komt ze uit Zwolle. 

Waarom hebben jullie gekozen voor deze commissie? 

De gehele commissie heeft hier eigenlijk dezelfde mening over. In de drukke tijden die men kent tijdens het volgen van een master, is het toch leuk om actief te kunnen blijven bij PM. Daarnaast is het organiseren van informele activiteiten erg leuk en gezellig.

Wat doet de activiteitencommissie zoal? 

De commissie houdt zich vooral bezig met het organiseren van de informele activiteiten binnen de verening. Hierbij valt te denken aan de borrels, het introweekend en het Actief Leden Weekend. Ze regelen hiervoor de locatie, de spellen, het bier en de boodschappen. Het is daarom ook belangrijk dat er elke week vergaderd wordt, want ze willen geen half werk leveren. Tijdens de commissieavonden gaan ze dan eerst vergaderen, maar daarna kunnen nog wel eens wat any’s worden uitgedeeld (behaald tijdens een potje pesten) of wat drie-minutenspelletjes gespeeld worden. 

Hoe ziet jullie ideale commissie-weekend/uitje eruit? 

Graag wil de commissie nog een keer een weekend weg, maar waarheen is nog de vraag. Yvette zou graag voor een paar tientjes naar Polen willen vliegen om daar goedkoop alcohol te nuttigen, maar de plannen hiervoor zijn nog niet concreet. Een commissie-uitje staat al wel op de planning naar Duinrell: lekker een dagje zwemmen en dit dan afronden met een collectief drie-minutenspel. 

Wat vinden jullie de leukste PM activiteit van het jaar? 

Het ALW of het eindfeest. Bij het eindfeest mag je mooi verkleed en wordt er lekker gefeest. Daarnaast kent het ALW veel gezelligheid, kan je lekker chillen op Ameland met mooi weer en zijn er veel lekkere drankjes.

Als jullie nog een activiteit mochten toevoegen die jullie met de commissie zouden organiseren, wat zou dat dan zijn? 

Curling of een dagje lekker bootje varen. Tijdens het varen zou de commissie dan een paar goede koude flessen wijn en wat lekkere hapjes verzorgen. Een muziekje aan en lekker gaan varen. Daarnaast is curling gewoon super leuk. 

Beschrijf je commissiegenoten in een aantal woorden. 

Yvette: Persoonlijkheidskleur: rood. Vurig. Twentenaar. Feestbeest. Agressieve keeper. Levensgenieter.
Menno: Persoonlijkheidskleur: groen. Manke Mambo. Vlogkoning. Iets met kippen. Grote Bril. Gezellige ouwehoer. Tukker: is de deur open of los?
Riemer: Persoonlijkheidskleur: groen. Nuchter. Dispuutkoning. Anytimer-harker. Relaxed. 
Alex: Persoonlijkheidskleur: blauw. Liggend adten. Baby van de commissie. Ice. Bier. Drank. Cardio liefhebber. Fitboy. Eeuwige penningmeester. 
Alien: Persoonlijkheidskleur: groen. Gestructureerd. Altijd op tijd. Degelijk. Burger. Lief. Rustig.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Yvette: Yvette woont dan graag in Twente of Londen. Het liefst wil ze op haar 30etrouwen, maar op haar 35eheeft ze misschien wel een baby. Het liefst wil ze maar twee kinderen, want ander loopt er altijd wel ergens één los rond. Ook zou het leuk zijn als ze een mooie auto voor de deur heeft staan. Als ze in Twente beland, hoopt ze dat haar moeder en stiefvader op haar hond gaat passen. Het liefst heeft ze dan een labrador, hu(t)sky of een golden retriever. 
Menno: Menno wil sowieso graag terug naar Banthum. Hij hoopt dan een baan te hebben en op zichzelf te wonen met een goedgevulde bierkoelkast. Eigenlijk het liefst een walk-in-koelkast. Daarnaast wil hij graag 2 kippen: een zwarte en een hond. 
Riemer: Riemer wil minimaal twee honden hebben en het liefst een rommelrasje. Hij hoeft niet persé een huis; het lijkt hem cool om in een boomhut te wonen. Misschien op een latere leeftijd wil Riemer zijn eigen huis bouwen. Verder heeft Riemer geen grote wensen, het lijkt hem alleen wel fijn als zijn studielening is afgelost. 
Alex: Alex ziet zich over tien jaar het liefst als een controller, met twee katten. Hij woont dat in een penthouse ergens in een grote mooie stad, en deze stad is niet Assen. Daarnaast hoopt hij dan een hele lange snapchat streak van 3000 te hebben. 
Alien: Alien wil in ieder geval niet in Veendam eindigen. Het liefst ziet ze zichzelf over tien jaar als een RA-accountant en wil ze graag huisje-boompje-beestje. Daarnaast wil Alien graag de leukste hond die er bestaat: een labradoodle.

Hebben jullie nog toevoegingen?

Heb je wortelen en eieren nodig? Vraag Menno!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)