← Terug

Geslaagde eerste Inhousedag Groningen

Normaal gesproken bezoeken studenten verschillende accountantskantoren om een impressie te krijgen van hun eventueel toekomstige werkgever. Naar aanleiding van de maatregelen in verband met de coronacrisis, vond de eerste Inhousedag Groningen volledig online plaats op 6 oktober 2020. Een sfeerimpressie van het kantoor en een indruk van de werkomgeving is online lastig te creëren. Zowel BDO als EY hebben ons toch een leuke dag weten te bezorgen.

We begonnen de dag met het accountantskantoor BDO. Heel kort door de bocht is dit kantoor kleiner dan de big four (EY, KPMG, PWC en Deloitte) en groter dan de overige, lokale, kantoren. Het is daarmee het enige kantoor dat precies tussen deze beide sectoren valt. Dit heeft een aantal voordelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel en heeft meerdere vestigingen in 167 andere landen. Internationale aspiraties komen hierdoor goed tot z’n recht. Bovendien is het kantoor kleinschalig, waardoor de 16 kantoren in Nederland een familiale sfeer hebben. De focus is gericht op de publieke sector en de beste service en kwaliteit.

‘In accounting weet je nooit wat er de volgende dag gaat gebeuren’

Na deze praktische informatie hadden we een primeur: wij waren de eersten (naast het personeel) die de BDO game mochten spelen. De game is gemaakt om zowel het bedrijf als elkaar beter te leren kennen. We waren in groepjes ingedeeld met een medewerker zodat we tijdens de game onze vragen in kleine kring konden stellen. Dit was erg gezellig en leerzaam! Na afloop van de inhousedag kregen we een pakketje van BDO en een mailtje met bedankje.

Vervolgens was EY aan de beurt, één van de big four kantoren. Het grootste kenmerk van EY is dat er veel grote klanten zijn, waaronder zelfs een Quote 500-ondernemer. Binnen EY is er daarnaast veel aandacht voor jou en je team. Zo kan je de locaties en sectoren kiezen die jouw interesse hebben en zijn er high performing team sessies. Hierin leer je niet alleen de klant, maar ook je team op een persoonlijk level kennen. Ook EY heeft 16 kantoren verspreid over Nederland, deze zijn relatief groot vergeleken met de kantoren van BDO.

‘De basis om kwaliteit te bereiken zijn de mensen’

Na de algemene informatie over het bedrijf kwamen de medewerkers aan het woord om hun ervaringen met EY en de verschillende sectoren daarbinnen te delen. Hierbij werden ons verschillende dilemma’s voorgelegd om een indruk te krijgen van waar de accountants tegenaan lopen. Een vertegenwoordiger van EY heeft na afloop de deelnemers gebeld om te vragen naar een mening en feedback.

We kijken terug op een leuke en leerzame online Inhousedag, mede mogelijk gemaakt door de Inhouse commissie. Bedankt Debora Leboraga (voorzitter), Helga den Otter (secretaris), Gerben Burema (penningmeester) en Patrick de Roos (bedrijfscontacten)!
 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)