← Terug

Maak kennis met de Media commissie

De mediacommissie bestaat dit jaar uit vier personen. Voorzitter Ilona Hofstra en algemene leden Féline Bakker, Peter Bosma en Mark Schurink. Om jullie te laten weten met wie jullie dit jaar te maken krijgen, willen we onszelf graag even voorstellen. Hierbij komen ook onze ambities, favoriete quotes, gênantste momenten en iets waar we vroeger van droomden aan bod.

Ilona Hofstra
Heyhoi, ik ben Ilona Hofstra, 19 jaar en zit in jaar 3 van mijn bachelor A&C. Ik speel klarinet en ik vind het leuk om op terrasjes te zitten - het liefst in de winter onder een heater/deken, ‘s avonds met gezellige lampjes. 

Mijn ambitie was altijd om ofwel CEO te worden van een groot bedrijf of eigenaar van een eigen bedrijf, ofwel een steengoede accountant (partner dan uiteindelijk). Nu blijkt er ontzettend veel te kunnen dus weet ik niet zo goed meer wat ik wil. Een eigen bedrijf staat nog altijd hoog op mijn lijstje.

Mijn favoriete quote is: ‘Ah, music, a magic beyond all we do here’ ~ Harry Potter and the Philosopher’s Stone. 
Ik ben een enorme fan van muziek en Harry Potter. Er waren genoeg mooie quotes te vinden, maar deze zegt eigenlijk alles.

Ooit had ik een uitwisseling met studenten uit Duitsland. Toen ik anderen wilde laten zien hoe mijn ‘partner’ eruit zag, heb ik een screenshot gemaakt. En je raadt het al, deze verzond ik toen per ongeluk naar haar…

Als kind droomde ik van alle cliché dingen die je maar kon bedenken. Als ik terugkijk in mijn vriendenboekjes staat hier onder andere in ‘prinses’, ‘mama’, maar ook om later de hele wereld te kunnen zien. En dat laatste is ook iets wat ik zeker ga doen (als corona voorbij is).

Féline Bakker
Hallo allemaal! Mijn naam is Féline Bakker en ik ben 21 jaar. Momenteel zit ik in het derde jaar van A&C en volg daarnaast vakken van het B&M profiel. Naast mijn studie ben ik ambitieus in de paardensport en mijn doel is om medio 2021 weer internationaal te kunnen starten met mijn paard Chico Cacero. Samen met mijn zussen leiden we jonge paarden op en brengen we ze uit op concours. Verder geniet ik ervan om te reizen, zoals roadtrips, & om samen met vrienden/familie veel tijd door te brengen en (toen het nog kon) naar feestjes te gaan! 

Mijn ambitie op werkgebied is op de lange termijn om verder te gaan in het familiebedrijf en/of een eigen bedrijf te beginnen. Het lijkt mij fantastisch om aan iets te kunnen bouwen wat een volgende generatie doorgegeven kan worden. 

“Doubt kills more dreams than failure ever will”. ~ Karim Sedikki.
Dit is mijn favoriete quote. Laat twijfel en angst je er nooit van weerhouden om je passie achterna te gaan. 

Een van mijn gênantste momenten? Een daarvan was op vakantie in Praag met vrienden. We wilden naar de hotelkamer van de anderen en vol enthousiasme bonsde ik op hun deur, althans dat dacht ik. Met een vrij verstoorde blik deed een Chinese vrouw open in haar -zo leek het- pyjama. Schielijk heb ik mijn excuses aangeboden en heb ik de juiste hotelkamer opgezocht. 

Als kind droomde ik ervan om de beste paardrijder van Nederland te worden. Toen dat gelukt was op mijn elfde, werd de sprong uiteraard direct gemaakt naar de olympische spelen, je kan nooit groot genoeg dromen natuurlijk.

Mark Schurink
Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Mark Schurink en ben 24 jaar oud. Nu alweer 3,5 jaar woonachtig in Groningen. Dit jaar maak ik mijn bachelor A&C af. Een van de dingen die ik het liefst doe is sporten en dan voornamelijk bal- en teamsporten. Verder kijk ik graag series en films. Ook vind ik het leuk om te gamen en ben natuurlijk altijd bij om een biertje te drinken.

Ik ben nooit echt iemand geweest die grote ambities heeft ik ben meer iemand die leeft met de dag, maar als ik toch iets zou moeten uitspreken over mijn toekomst zou ik zeggen dat ik meer neig naar controller dan accountant. Waarschijnlijk bij een van de grote 4 en dan klimmen op de corporate ladder en zien wat het leven brengt.

Mijn favoriete quote: “Do or do not. There is no tryl”. ~ Yoda
Desondanks dat ik me niet altijd houdt aan wat deze wijze meester heeft gezegd. Deze quote is me altijd bijgebleven om twee redenen, yoda is een van mijn favoriete karakters en het is belangrijk om je altijd volledig te geven voor dingen die je onderneemt anders hebben ze grotere kans om niet te slagen.

Een van mijn meest genante momenten die ik heb meegemaakt was tijdens de keiweek vele jaren terug. Helaas had ik al een slokje teveel op. Mijn kei papa dacht dat het een goed idee was om mij uit het café te zetten en me alleen te laten. Toen besloot ik om rond te gaan zwerven. Zo kwam ik een paar mensen tegen van mijn oude middelbare school en hun kei groepje. Deze mensen staken hun hand uit om zich voor te stellen, dus ik dacht in mijn infinite wisdom dat ze steen-papier-schaar wilde spelen. 

Vroeger wilde ik altijd verpleegkundige worden, want papa en mama deden dat altijd. Toen ik iets ouder werd besloot ik toch maar dokter te worden, want dat verdient toch een stuk beter. Als ik erop terugkijk moet ik altijd wel lachen: er is namelijk bijna niks wat ik liever niet zou willen worden als een van deze beroepen.

Peter Bosma
Ik ben Peter Bosma. Inmiddels alweer 24 jaartjes oud. Ik doe dit jaar de Master Controlling. Daarnaast vind ik het erg leuk om te sporten. Eigenlijk vind ik alle sporten wel leuk, zo lang je je lichaam maar een beetje kan uitdagen. Ook kook ik ook erg graag. Ik houd van lekker eten en dus is het wel zo handig om zelf ook een beetje een goede maaltijd te kunnen klaarmaken.

Mijn ambities waren vroeger behoorlijk anders dan nu. Vroeger wilde ik mega rijk worden en in het grootste huis denkbaar wonen. Gelukkig is dat onrealistische beeld veranderd en wil ik graag een waardevolle rol betekenen voor de maatschappij. Ik hou me veel bezig met problemen die er spelen in de wereld en wil daar graag aan het front een rol spelen in het oplossen van die problemen.

“Life is like a piano; the white keys represent happiness and the black show sadness. But as you go through life's journey, remember that the black keys also create music.” 
Deze quote vind ik erg mooi, omdat het me erop wijst dat je van elk moment in je leven moet genieten. We leven maar één keer en daarom zou het zonde zijn als je er niet alles weet uit te halen. Zoals de quote zegt “even the black keys create music”, is het belangrijk je te beseffen dat alle momenten in je leven de moeite waard zijn. 

Het genantste in mijn leven is met afstand het moment dat ik een keer in de trein zat naar Groningen en ik een bluetooth koptelefoon op had, waarmee ik lekker muziek aan het luisteren was. Ook had ik een Bluetooth speaker box  mee in mijn tas. Toen ik iets uit mijn tas wilde pakken drukte ik blijkbaar per ongeluk op de aan/uit-knop, waarna op z’n allerhardst muziek door de volle trein heen galmde. Het allerergste was nog dat de spotify shuffle modus me nou net het nummer  “Waterloo” van ABBA uit liet komen. 

Zoals ik net al aangaf wilde ik vroeger mega rijk worden. Het is dan ook niet verrassend dat ik vroeger droomde van een ambitieus beroep. Ik wilde namelijk bankdirecteur worden. Het is maar goed dat de wereld een tweede Dirk Scheringa bespaard blijft. 
 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)